Τσιζκέικ φούρνου με βούλες σοκολάτας

iraki80
iraki80 @cook_8488022

Εξαιρετικό γλυκό για τους λάτρεις του cheesecake, με απαλή γεύση σοκολάτας χωρίς να λιγώνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν η μαργαρίνη που θα βάλουμε να μην είναι soft, για να σφίξει καλά η ζύμη.Στη γέμιση ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, και χτυπάμε για 30'' μέχρι να ρίξουμε το επόμενο – αυτό θα κάνει τη γέμιση να είναι αφράτη και να φουσκώσει.Απλώνουμε τη ζύμη αρκετά ψηλά στα τοιχώματα της φόρμας μας, καθώς η γέμιση θα φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο.Ιδανικά ετοιμάζουμε αυτό το γλυκό από την προηγούμενη, για να προλάβει να σταθεροποιηθεί μετά το ψήσιμο και να δέσουν τα υλικά.Σόρρυ για την πρόχειρη φωτό, αλλά μόλις βγήκε από το φούρνο – αύριο που θα το κόψω θα προσθέσω και φωτό με κομμάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 μερίδες
  1. Για τη ζύμη
  2. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 180 γρ. ζάχαρη
  4. 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  5. 50 γρ. κουβερτούρα ή 1-2 κ.σ. κακάο
  6. 1 φακελίσκο μπέικιν
  7. Για τη γέμιση
  8. 150 γρ. ζάχαρη
  9. 500 γρ. τυρί κρέμα (εκτός αν υπάρχει Quark)
  10. 1 βανίλια
  11. 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν και κοσκινίζοντάς τα.

  2. 2

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή προσθέτουμε στο αλεύρι το κακάο κοσκινισμένο.

  3. 3

    Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα ή το κακάο αντίστοιχα.

  5. 5

    Πλάθουμε τόσο, ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας – αν είναι πολύ μαλακή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα να δέσει.

  6. 6

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

  7. 7

    Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι να αφρατέψουν.

  8. 8

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα (ή Quark), ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

  10. 10

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα, 26 εκ.(γίνεται και με 28 εκ.)

  11. 11

    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήνουμε το 1/4 στην άκρη.

  12. 12

    Την απλώνουμε στη φόρμα μας πολύ καλά και στον πάτο και στα τοιχώματα και περιχύνουμε με τη γέμιση.

  13. 13

    Από την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε αφήσει στην άκρη σχηματίζουμε έναν κύλινδρο, τον οποίο κόβουμε το μαχαίρι μας σε ίσα κομμάτια, γύρω στα 12, ίσως και παραπάνω.

  14. 14

    Από τα κομμάτια πλάθουμε μπαλίτσες, τις οποίες στη συνέχεια ακουμπάμε προσεκτικά στη γέμιση, ώστε το γλυκό μας να γεμίσει με βούλες.

  15. 15

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Από

iraki80
iraki80 @cook_8488022
στις