Τσιζκέικ φούρνου με φρούτα του δάσους του Παρλιάρου
Τζίκέικ φούρνου με φρούτα του δάσους και κραμπλ από τον Παρλιάρο.
Υλικά
-
Βάση
-
100 γρ. μπισκότα cream crackers
-
50 γρ. βούτυρο
-
40 γρ. καστανή ζάχαρη
-
700 γρ. τυρί κρέμα
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
150 γρ. ζάχαρη άχνη
-
3 αυγά
-
250 γρ. φρούτα του δάσους
-
200 ζάχαρη
-
Κραμπλ
-
140 γρ. μπισκότα cream crackers
-
110 γρ. βούτυρο
-
75 γρ. καστανή ζάχαρη
-
100 γρ. αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την βάση, αλέθουμε τα crackers.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα crackers.
-
3
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ζυμώνουμε με το χέρι.
-
4
Απλώνουμε και στρώνουμε καλά με το χέρι σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών.
-
5
Για την κρέμα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, ξύσμα από ένα λεμόνι και την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
6
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
7
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου
-
9
Για το κραμπλ, αλέθουμε τα cream crackers σε σκόνη.
-
10
Λιώνουμε το βούτυρο.
-
11
Προσθέτουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέσα στα μπισκότα.
-
12
Όταν τα υλικά δέσουν, προσθέτουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια.
-
13
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπωλ σε μια λαδόκολλα.
-
14
Το τυλίγουμε και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.
-
15
Για την μαρμελάδα, σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες ή και βατόμουρα).
-
16
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά.
-
17
Αφού πάρει βράσει το αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
-
18
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα επίπεδο σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
-
19
Όταν η θερμοκρασία του γλυκού πέσει, τοποθετούμε κραμπλ ένα εκατοστό περιφερειακά στο τσέρκι. Απλώνουμε την μαρμελάδα. Σκεπάζουμε το γλυκό με το υπόλοιπο κραμπλ, που το τρίβουμε στο χέρι ή στον τρίφτη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C -170°C για άλλα 25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια