Τσιζκέικ με ανθότυρο
Ένα πολύ πρωτότυπο κι ελαφρύ γλυκάκι με μικρό βαθμό δυσκολίας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το περιοδικό '' Γλυκιές ιστορίες'' του Στ.Παρλιάρου.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
200 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή digestive
-
50 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
-
Για την κρέμα
-
500 γρ. ανθότυρο
-
80 γρ. ζάχαρη άχνη
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
-
μέλι για το σερβίρισμα
-
κανέλλα για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 1 με 2 λεπτά να μαλακώσει. Έπειτα τη στύβουμε και τη λιώνουμε σε 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό.
-
2
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να μαλακώσει το τυρί και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα (δε χρειάζεται μίξερ, απλά μία πλαστική σπάτουλα).
-
3
Προσθέτουμε στο μείγμα τη διαλύμένη ζελατίνη και στη συνέχεια το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.
-
4
Παίρνουμε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ. και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
-
5
Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη μαρμελάδα. Φτιάχνουμε όσα χρειάζονται για να καλύψουμε τον πάτο της φόρμας (Δεν πειράζει αν μείνουν κενά ανάμεσα στα μπισκότα).
-
6
Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε την κρέμα ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
-
7
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφαιρούμε τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε σε κομμάτια τα οποία περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Σχόλια (2)
Είναι τέλειο και ελληνικό.