Τσουρεκάκια πεντανόστιμα
Μια πετυχημενη συνταγή για τσουρέκια της κουμπάρας μου Κικής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τσουρεκάκια για να ψηθούν ωραία και για να μην κολλήσουν βάζουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό. Ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι στη μαγιά για να κάνουμε χυλό. Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
-
2
Κτυπάμε τ'ασπράδια μαζι με τη ζάχαρη μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στον φουσκωμένο χυλό της μαγιάς.
-
3
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους καλά και ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο, το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, το μαχλέπι, και την μαστίχα κοπανισμένη. Ανακατεύουμε μετά τα δύο μείγματα απαλά.
-
4
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλέυρι και ζυμώνουμε, έως ότου να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για να διπλασιστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες.
-
5
Πλάθουμε τα τσουρεκάκια και τ' αφήνουμε ν' ανέβουν κι άλλο.
-
6
Τ'αλείφουμε με αυγό και βάζουμε και αμυγδαλάκι φιλέ. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια