Τσουρέκι εύκολο
Πετυχαίνει σίγουρα αν ακολουθήσουμε ακριβώς τη συνταγή.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γάλα χλιαρό (προσοχή το γάλα να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα καεί η μαγιά) με όλες τις μαγιές και 700 γρ. αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο φούρνο (όχι στον αέρα) στους 40 β. το αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 40 λεπτά.
-
2
Στη συνέχεια λειώνουμε το βούτυρο (προσοχή να μην είναι καυτό) ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, τα προσθέτουμε στο μίγμα τις μαγιάς και αρχίζουμε το ζύμωμα.
-
3
Αφού γίνει το ζυμάρι αρχίζουμε να βάζουμε με τις χούφτες μας το βούτυρο και να διπλώνουμε τη ζύμη (όχι να τη ζυμώνουμε) μόλις χαθεί το βούτυρο και δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμο.
-
4
Το βάζουμε πάλι στο φούρνο σκεπασμένο στους 40 βαθμούς και περιμένουμε να διπλασιαστεί περίπου μια ώρα.
-
5
Στις φόρμες το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
-
6
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά (όχι στον αέρα).
Σχόλια