Τσουρέκι γερμανικό

Μαγειρεύτηκε 33 φορές
giotakicv
giotakicv @cook_8453555
Santorini, GREECE

Πανεύκολο τσουρέκι με γεύση και υφή βουτύρου (χωρίς όμως να βάλουμε βούτυρο) που βρίσκουμε σε όλους τους φούρνους της Γερμανίας! Τη διαφορά στη ζύμη κάνει η κρέμα γάλακτος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα γάλακτος δίνει μια ιδιαίτερη, βουτυρώδη γεύση. Μπορούμε να το καταψύξουμε, αφού το έχουμε ψήσει, και να το καταναλώσουμε όποτε θέλουμε! Μπορούμε να φτιάξουμε 2 μικρότερα τσουρέκια, χωρίζοντας το αρχικό ζυμάρι σε 6 μικρότερα μέρη (3 ρολά για κάθε πλεξούδα)! Ή αν θέλουμε μεγαλύτερη δόση, απλώς διπλασιάζουμε τα υλικά! Πρέπει να αναφέρω ότι τη συνταγή τη βρήκα σε μία γερμανική ιστοσελίδα και είναι πραγματικά απίθανη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 600 γρ. αλεύρι
  2. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 1 ασπράδι αβγού
  7. 250 ml κρέμα γάλακτος, χλιαρή
  8. 150 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
  9. 1 κουταλιά γάλα (για την επικάλυψη)
  10. 1 κρόκος αβγού (για την επικάλυψη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αβγά, το ασπράδι και τη χλιαρή κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε ελαφρά.

  2. 2

    Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. 3

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

  4. 4

    Ζυμώνουμε ελαφρά και πάλι (όχι πατώντας με δύναμη, αλλά φέρνοντας το κάτω μέρος της ζύμης προς το κέντρο της ελαφρά, δημιουργώντας τις λεγόμενες "κλωστές"). Προσθέτουμε, εάν επιθυμούμε, τις σταφίδες.

  5. 5

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και φτιάχνουμε τρία ρολά με τα οπόια πλέκουμε μία πλεξούδα.

  6. 6

    Στο ταψί μας τοποθετούμε λαδόκολλα, πάνω στην οποία βάζουμε την πλεξούδα μας.

  7. 7

    Αναμειγνύουμε την 1 κουταλιά φρέσκου γάλακτος με τον κρόκο και με αυτό το μίγμα αλείφουμε την πλεξούδα. Την αφήνουμε να ηρεμήσει για 30 λεπτά σε ζεστό χώρο.

  8. 8

    Όταν φουσκώσει ορατά και πάλι, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

  9. 9

    Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε αμέσως από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στο ταψί να κρυώσει.

  10. 10

    Όταν ψηθεί το τσουρέκι πρέπει να έχει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα και να λάμπει!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (33)

Σχόλια (119)

tartaletta
tartaletta @cook_8459322
πολυ νοστιμη συνταγη, τα εκανα σημερα το πρωι. φουσκωσαν πολυ ομορφα, κι αν ακι δεν ειχα ξανακανει ποτε τσουρεκακια, πετυχαν και στο ανεβασμα και στο ψησιμο. σε ευχαριστω πολυ!

Από

giotakicv
giotakicv @cook_8453555
στις
Santorini, GREECE

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα