sofia24
sofia24 @cook_8494791

Αυτή η φανταστική συνταγή είναι της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου. Είναι θεϊκή!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη
  2. 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1 κ.γλ. κανέλα
  5. 1 φακελάκι (7-8 γρ.) ξερή μαγιά
  6. 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  7. 120 γρ. χλιαρό γάλα
  8. 1/4 κ.γλ. αλάτι
  9. 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  10. Για την γέμιση
  11. 50 γρ. κακάο
  12. 125 γρ. βούτυρο
  13. 100 γρ. καρυδόψυχα
  14. 1 κ.σ. ζάχαρη
  15. Για το σιρόπι
  16. 240 γρ. νερό
  17. 300 γρ. ζάχαρη
  18. φλούδα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το κακάο με την άχνη.

  2. 2

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει ενσωματώνουμε το βούτυρο. Μόλις ενωθούν ποροσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενή σοκολατένια πάστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με την κανέλα, την ζάχαρη και την μαγιά και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Στο μείγμα του αλευριού κάνουμε μία λακούβα, ρίχνουμε το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε την ζύμη να χτυπηθεί μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα.

  4. 4

    Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να φουσκώσει.

  5. 5

    Μόλις φουσκώσει χωρίζουμε το ζυμάρι στην μέση και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.Αν κολλάει βάζουμε λίγο βούτυρο στα χέρια μας.

  6. 6

    Αλείφουμε την πάστα σοκολάτας πάνω στο φύλλο και από πάνω ρίχνουμε λίγη ζάχαρη καθώς και τα καρύδια.

  7. 7

    Τυλίγουμε σε ρολό την ζύμη και με ένα μαχαίρι την κόβουμε κατά μήκος. Αυτά τα δύο κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί τα κάνουμε κοτσίδα.

  8. 8

    Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την δεύτερη ζύμη.

  9. 9

    Βάζουμε τα δύο τσουρέκια σε δύο μακρόστενες φόρμες με λαδόκολλα.

  10. 10

    Τα αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσουν.

  11. 11

    Ψήνουμε τα τσουρέκια στου 180-190 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

  12. 12

    Για το σιρόπιΒράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  13. 13

    Μόλις βγουν τα τσουρέκια τα σιροπιάζουμε αμέσως ενώ το σιρόπι θα πρέπει να είναι χλιαρό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

kessy
kessy @cook_8451668
Νομιζω πως εχουν μπερδευτει τα βηματα 10 και 11.Πρωτα το φουσκωμα και μετα το ψησιμο.Ισως η γευση πλησιαζει περισσοτερο σε γλυκια ζυμη παρα τσουρεκι αφου δεν εχει μαχλεπι, κακουλε κλπ.Εντουτοις θεωρω οτι θα ειναι πολυ νοστιμο!

Από

sofia24
sofia24 @cook_8494791
στις