Τσουρέκι μπανάνα
Με σχήμα αλλά και άρωμα (αν θέλετε) μπανάνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή υπάρχει στις "Μαγειρικές διαδρομές".Για ζύμη χρησιμοποίησα τα σταφιδόψωμα της Γκόλφως. Επειδή τα έκανα σε νηστίσιμη έκδοση δεν άλειψα με κρόκο που θα έδινε ένα ωραίο χρώμα, πέρασα απλά μέλι με πινελάκι αφού ψήθηκαν.Για γέμιση έβαλα μαρμελάδα με κανέλα και καρύδια, μπορεί να μπει πραλίνα ή και πολτοποιημένη μπανάνα για να ταιριάζει και με το concept .Eγώ τη μπανάνα την έβαλα στην κρέμα που ήταν κι αυτή νηστίσιμη. Επιπλέον μπορείτε να γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγύ, ώστε να δίνει μια αίσθηση banana split.
Υλικά
-
ζύμη τσουρεκιού
-
λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής
-
γέμιση της επιλογής μας
-
κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη τσουρεκιού
-
2
Τη χωρίζουμε σε μπάλες
-
3
Παίρνουμε την κάθε μπάλα
-
4
Την ανοίγουμε και βάζουμε λίγη γέμιση
-
5
Την τυλίγουμε κλείνοντας τη γέμιση
-
6
Δίνουμε σχήμα μπανάνας και αραδιάζουμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.Αλείφουμε με τον κρόκο και
-
7
Σχεδιάζουμε με το κορνέ δυο γραμμές με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Ψήνουμε στους 180 C για 20 περίπου λεπτά και ανάλογα με τη ζύμη και το φούρνο μας
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια