κύρια φωτογραφία συνταγής Τσουρέκι νηστίσιμο γεμιστό
ele23
ele23 @Ele_8475197
,ΕΛΛΑΔΑ

Υπέροχο νηστίσιμο τσουρέκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου ο,τι πρέπει για την Μεγάλη Εβδομάδα! Γίνεται εύκολα και θα μοσχομυρίζει το σπίτι και το σημαντικότερο ειναι γεμάτο ΣΟΚΟΛΑΤΑΑΑ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
ένα μεγάλο τσουρέκι
  1. 1 κύβο νωπή μαγιά
  2. 1 κ.σ. ζάχαρη
  3. 1/4 φλ. χλιαρό νερό
  4. 2/3 φλ. ζάχαρη
  5. 1 φλ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
  6. 1/2 φλ. φυτικό μαγειρικό λίπος
  7. 1 κ.γλ. μαχλέπι
  8. 1/2 κ.γλ. μαστίχα
  9. 4 1/2 φλ. αλεύρι 70% για τσουρέκι
  10. Για τη γέμιση
  11. Τριμμένη σοκολάτα
  12. Ξύσμα πορτοκαλιού
  13. 2 κ.σ. ζάχαρη
  14. 1/2 κ.γλ. κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε την νωπή μαγιά σε μπωλάκι. Την ταΐζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Διαλύουμε με κουταλάκι.

  2. 2

    Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φυσαλίδες στη επιφάνεια.

  3. 3

    Λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

  4. 4

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, τον χυμό, το μαχλέπι, την μαστίχα και την ενεργοποιημένη μαγιά.

  5. 5

    Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5’ δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και αφράτη και βουτυράτη.

  6. 6

    Την βάζουμε σε μπωλ, την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

  7. 7

    Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40Χ15 και πασπαλίζουμε γέμιση. Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε.

  8. 8

    Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες.

  9. 9

    Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

  10. 10

    Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για 35’ περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει.

  11. 11

    Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

sinfulsonia
sinfulsonia @cook_8456550
σου βαζω αριστα... η συνταγη αυτη εχει γινει πολλες φορες κ παντα πετυχαινει! ο μεγαλυτερος οπαδος του τσουρεκιου ο τετραχρονος γιος της φιλης μου που δεν αφηνει ψιχουλο!!!

Από

ele23
ele23 @Ele_8475197
στις
,ΕΛΛΑΔΑ