Τσουρέκι Τερκενλής με γλάσο σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.7667
       
 
30 ψήφοι
fly, 03.02.10

Περιγραφή

Τα φημισμένα τσουρέκια ΤΕΡΚΕΝΛΗ απο την εκπομπή του Κου Μαμαλάκη.

Τσουρέκι Τερκενλής με γλάσο σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 240 gr. ζάχαρη
  • 160 gr. φρέσκο βούτυρο λειωμένο
  • 200 gr. γάλα
  • 70 gr. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 600 gr. αλεύρι
  • 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 1 κουβερτούρα
  • 1/3 πακέτο μαργαρίνη
  • 5 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 10 ατομικά τσουρεκάκια
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (οχι καυτό) λειώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (1 ώρα περίπου).
  2. Ρίχνουμε το λειωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λειώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το μαχλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολυ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τσουρέκια τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και απο κάτω (30-40λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.
  5. Τα αφήνετε να κρυώσουν στην λαμαρίνα.
  6. Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν.
  7. ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Λειώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λειώσει ρίχνουμε και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα γαι να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Αν λειώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και αμυγδαλάκια φιλέ ή σουσάμι. Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη γιατί ξεραίνονται εύκολα.

Σχετικές συνταγές

    57 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VASILIKI_THESS, 10-2-10  
    Φαινεται πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από eksipnoula, 10-2-10  
    teleio fainetai!!! elpizo na exei k tin geusi! mmm :D
    #
    Σχόλιο από DIMEFT1, 12-2-10  
    ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟς
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-2-10  
    fly εγινε τελειο,τυφλα να χει ο Τερκενλης!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από fly, 12-2-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας DIMEFT1 έχεις δίκιο ξέχασα την ζάχαρη θα διορθωθεί.golfo δεν παίζεσαι!
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-2-10  
    δεν μπηκαν ακομα μαλον οι φωτο που σου εβαλα.
    #
    Σχόλιο από vassa, 13-2-10  
    Φαινεται τελεια!!Ποσα τσουρεκια βγαινουν?
    #
    Σχόλιο από fly, 13-2-10  
    Πολύ ωραίο golfo το έκανες και γεμιστό μπράβο,vassa το γράφει στην συνταγή 10 ατομικά τμχ.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 13-2-10  
    Νοστιμότατο!! Η μόνη διαφορά χτύπησα τα αβγά με τη ζάχαρη, έγινε αφράτο και μετά πρόσθεσα το βούτηρο ανακατεύοντας με κουτάλι για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
    #
    Σχόλιο από cherry@, 19-2-10  
    Αν΄γίνει σαν κι αυτό που έφαγα στη Σαλονίκη θα είναι τέλειο ! Μία ερώτηση οταν τα βάζουμε να φουσκώσουν , είναι καλό να τα βοηθήσω με μια σόμπα να είναι πιο ζεστά ?
    #
    Σχόλιο από cherry@, 19-2-10  
    Ξέχασα να σε ρωτήσω το αλεύρι να ειναι το σκληρο που παίρνουμε συνήθωσ για τα τσουρέκια ή για όλες τισ χρήσεις ?
    #
    Σχόλιο από fly, 20-2-10  
    cherry@ εγω έβαλα για όλες τις χρήσεις αλεύρι αλλά υπάρχει και ειδικό για τσουρέκια πιστεύω πως και αυτό θα είναι καλό.Όσο για το φούσκωμα εγώ το αφήνω να φουσκώσει σκεπασμένο καλά σε ζεστό σημείο.Επειδή οι ζύμες με την μαγιά ειναι γενικά ευάισθητες με την τεχνιτή ζέστη αποφεύγω να τις βάζω μέσα σε φούρνο ή κοντά σε φωτιά.Μερικές φορές φουσκώνουν από την μία πλευρά και απο την άλλη κάθεται.Το Τσουρέκι είναι ένα γλυκάκι της υπομονής.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 22-2-10  
    Ξεκινησα να τα φτιαχνω σημερα το πρωι.
    Το μεσημερι ήταν ετοιμα ψημενα.
    3 τον αριθμο (μεγαλα)
    τώρα ειναι 5 το απογευμα και εχει φυγει το εναμιση.
    Χρησιμοποιησα αλευρι για τσουρεκι.
    οσο για το φουσκωμα, εβαλα ενα κατσαρολακι με λιγο βραστο νερο, ακουμπησα επανω τη μπασινα και φουσκωσαν μια χαρα.
    Την επομενη φορα, που θα ειναι λιαν συντομως, θα τα κανω ατομικα , για να παιρνουν και τα παιδια στο σχολειο.
    Παρα πολυ νοστιμα και πολυ αφρατα!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lorin, 24-2-10  
    Καλησπέρα σας είμαι καινούργια στην παρέα. Έχω μερικές απορίες σχετικά με την συνταγή. Σκοπεύω να την κάνω απόψε και θέλω να ξέρω το προζύμι το φτιαχνετε με τα 200 γρ γάλα που αναφέρει; Μου φαίνεται πολύ το γάλα και θα χρειαστεί και πολύ αλευρι για να γίνει χυλός. Μου φαίνεται λογικότερο να διαλύσω την μαγια σε ένα φλυτζανι καφε χλιαρό γάλα έτσι δεν θα χρειαστεί πολυ αλεύρι. Επίσης πόσες ώρες τα αφήσατε να φουσκώσουν; Ένα 5ωρο είναι πολύ ή λίγο;
    #
    Σχόλιο από fly, 28-2-10  
    lorin,συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω το γάλα ειναι ένα φλυτζάνι του τσαγιού αν βάλεις και 1 φλυτζάνι αλεύρι κάνεις τον χυλό για το προζύμι.Τα τσουρέκια τα αφήνεις να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν διπλάσια συνήθως 1,5 ώρα εως 2 ώρες.Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από machi, 24-3-10  
    fly μου, μαγιά εννοείς νωπή ή ξερή? Και κάτι άλλο αν το γλάσο το κάνω με κουβερτούρα και λίγη κρέμα γάλακτος θα είναι καλό (βασικά θέλω να αποφύγω τον κρόκο)?
    #
    Σχόλιο από margiot, 26-3-10  
    Οταν λεμε ριχνουμε τα υπολοιπα υγρα εννοουμε το γαλα που περισσεψε απο τα 200γρ μειον τη φλυτζανα που ριξαμε στο χυλο?
    #
    Σχόλιο από fly, 27-3-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τα πηρουνάκια σας machi,μαγιά νωπή εννοώ όσο για το γλασο που λές βάλε και το δικό σου είναι πολύ νόστιμο, μήπως όμως λειώνει εκτός ψυγείου?
    margiot,έχεις δίκιο δεν το διευκρίνησα σωστά το προζύμι γίνετε με 200 γρ.γάλα εγώ κρατάω λίγο από το γάλα γιαυτό έγραψα όλα τα υγρά. Η συνταγή όμως είναι όλο το γάλα στο προζύμι.
    #
    Σχόλιο από machi, 27-3-10  
    fly μου θα βάλω ελάχιστη κρέμα γάλακτος απλά για να δουλεύετε. Θα το δοκιμάσω και αν δεν είναι σταθερό, θα φτιάξω το δικό σου μετά. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από LunaLoca, 29-3-10  
    ίμαι από Θεσσαλονίκη και Ο Τερκενλής φυσικά δεν μπορεί να τα είπε όλα όσον αφορά τα μυρωδικά. Στην γεύση πάρα πολύ απέχει απο του Τερκενλή αλλά είναι αφράτο και βουτυρώδες όπως εκείνο.. Έψαχνα κάτι τέτοιο σε τσουρέκι. Πέντε πηρουνάκια από μένα και μια μικρή μόνο παρατήρηση.. Θέλει λίγο περισσότερο αλεύρι γιατί έτσι γίνεται πολύ υγρό το μίγμα με αποτέλεσμα να απλώνει μετά στο ψήσιμο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VASILIKI_THESS, 10-2-10  
    Φαινεται πεντανοστιμο!!!!
    #
    Σχόλιο από eksipnoula, 10-2-10  
    teleio fainetai!!! elpizo na exei k tin geusi! mmm :D
    #
    Σχόλιο από DIMEFT1, 12-2-10  
    ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟς
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-2-10  
    fly εγινε τελειο,τυφλα να χει ο Τερκενλης!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από fly, 12-2-10  
    Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας DIMEFT1 έχεις δίκιο ξέχασα την ζάχαρη θα διορθωθεί.golfo δεν παίζεσαι!
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-2-10  
    δεν μπηκαν ακομα μαλον οι φωτο που σου εβαλα.
    #
    Σχόλιο από vassa, 13-2-10  
    Φαινεται τελεια!!Ποσα τσουρεκια βγαινουν?
    #
    Σχόλιο από fly, 13-2-10  
    Πολύ ωραίο golfo το έκανες και γεμιστό μπράβο,vassa το γράφει στην συνταγή 10 ατομικά τμχ.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 13-2-10  
    Νοστιμότατο!! Η μόνη διαφορά χτύπησα τα αβγά με τη ζάχαρη, έγινε αφράτο και μετά πρόσθεσα το βούτηρο ανακατεύοντας με κουτάλι για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά.
    #
    Σχόλιο από cherry@, 19-2-10  
    Αν΄γίνει σαν κι αυτό που έφαγα στη Σαλονίκη θα είναι τέλειο ! Μία ερώτηση οταν τα βάζουμε να φουσκώσουν , είναι καλό να τα βοηθήσω με μια σόμπα να είναι πιο ζεστά ?
    #
    Σχόλιο από cherry@, 19-2-10  
    Ξέχασα να σε ρωτήσω το αλεύρι να ειναι το σκληρο που παίρνουμε συνήθωσ για τα τσουρέκια ή για όλες τισ χρήσεις ?
    #
    Σχόλιο από fly, 20-2-10  
    cherry@ εγω έβαλα για όλες τις χρήσεις αλεύρι αλλά υπάρχει και ειδικό για τσουρέκια πιστεύω πως και αυτό θα είναι καλό.Όσο για το φούσκωμα εγώ το αφήνω να φουσκώσει σκεπασμένο καλά σε ζεστό σημείο.Επειδή οι ζύμες με την μαγιά ειναι γενικά ευάισθητες με την τεχνιτή ζέστη αποφεύγω να τις βάζω μέσα σε φούρνο ή κοντά σε φωτιά.Μερικές φορές φουσκώνουν από την μία πλευρά και απο την άλλη κάθεται.Το Τσουρέκι είναι ένα γλυκάκι της υπομονής.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 22-2-10  
    Ξεκινησα να τα φτιαχνω σημερα το πρωι.
    Το μεσημερι ήταν ετοιμα ψημενα.
    3 τον αριθμο (μεγαλα)
    τώρα ειναι 5 το απογευμα και εχει φυγει το εναμιση.
    Χρησιμοποιησα αλευρι για τσουρεκι.
    οσο για το φουσκωμα, εβαλα ενα κατσαρολακι με λιγο βραστο νερο, ακουμπησα επανω τη μπασινα και φουσκωσαν μια χαρα.
    Την επομενη φορα, που θα ειναι λιαν συντομως, θα τα κανω ατομικα , για να παιρνουν και τα παιδια στο σχολειο.
    Παρα πολυ νοστιμα και πολυ αφρατα!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lorin, 24-2-10  
    Καλησπέρα σας είμαι καινούργια στην παρέα. Έχω μερικές απορίες σχετικά με την συνταγή. Σκοπεύω να την κάνω απόψε και θέλω να ξέρω το προζύμι το φτιαχνετε με τα 200 γρ γάλα που αναφέρει; Μου φαίνεται πολύ το γάλα και θα χρειαστεί και πολύ αλευρι για να γίνει χυλός. Μου φαίνεται λογικότερο να διαλύσω την μαγια σε ένα φλυτζανι καφε χλιαρό γάλα έτσι δεν θα χρειαστεί πολυ αλεύρι. Επίσης πόσες ώρες τα αφήσατε να φουσκώσουν; Ένα 5ωρο είναι πολύ ή λίγο;
    #
    Σχόλιο από fly, 28-2-10  
    lorin,συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω το γάλα ειναι ένα φλυτζάνι του τσαγιού αν βάλεις και 1 φλυτζάνι αλεύρι κάνεις τον χυλό για το προζύμι.Τα τσουρέκια τα αφήνεις να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν διπλάσια συνήθως 1,5 ώρα εως 2 ώρες.Ελπίζω να βοήθησα.
    #
    Σχόλιο από machi, 24-3-10  
    fly μου, μαγιά εννοείς νωπή ή ξερή? Και κάτι άλλο αν το γλάσο το κάνω με κουβερτούρα και λίγη κρέμα γάλακτος θα είναι καλό (βασικά θέλω να αποφύγω τον κρόκο)?
    #
    Σχόλιο από margiot, 26-3-10  
    Οταν λεμε ριχνουμε τα υπολοιπα υγρα εννοουμε το γαλα που περισσεψε απο τα 200γρ μειον τη φλυτζανα που ριξαμε στο χυλο?
    #
    Σχόλιο από fly, 27-3-10  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τα πηρουνάκια σας machi,μαγιά νωπή εννοώ όσο για το γλασο που λές βάλε και το δικό σου είναι πολύ νόστιμο, μήπως όμως λειώνει εκτός ψυγείου?
    margiot,έχεις δίκιο δεν το διευκρίνησα σωστά το προζύμι γίνετε με 200 γρ.γάλα εγώ κρατάω λίγο από το γάλα γιαυτό έγραψα όλα τα υγρά. Η συνταγή όμως είναι όλο το γάλα στο προζύμι.
    #
    Σχόλιο από machi, 27-3-10  
    fly μου θα βάλω ελάχιστη κρέμα γάλακτος απλά για να δουλεύετε. Θα το δοκιμάσω και αν δεν είναι σταθερό, θα φτιάξω το δικό σου μετά. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από LunaLoca, 29-3-10  
    ίμαι από Θεσσαλονίκη και Ο Τερκενλής φυσικά δεν μπορεί να τα είπε όλα όσον αφορά τα μυρωδικά. Στην γεύση πάρα πολύ απέχει απο του Τερκενλή αλλά είναι αφράτο και βουτυρώδες όπως εκείνο.. Έψαχνα κάτι τέτοιο σε τσουρέκι. Πέντε πηρουνάκια από μένα και μια μικρή μόνο παρατήρηση.. Θέλει λίγο περισσότερο αλεύρι γιατί έτσι γίνεται πολύ υγρό το μίγμα με αποτέλεσμα να απλώνει μετά στο ψήσιμο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από penny lane, 13-12-10  
    καλησπερα.θελω να φτιαξω το τσουρεκι σου και προσεξα οτι σε μια απο τις φωτο εχει μεσα κατι που μοιαζει με γεμιση σοκολατας.μηπως μπορεις να μου πεις σε ποια φαση της συνταγης την προσθετης και αν ειναι σκετη σοκολατα ή με κατι αλλο?φαινεται πολυ νοστιμο!
    ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από TRD1mos, 27-12-10  
    Δοκιμαζω να τα κανω τωρα,εχω μια απορια,αν θελω να τα κανω γεμιστα με μαρμελαδα καστανο η σοκολατα πως προτεινεις να το κανω?
    #
    Σχόλιο από fly, 30-12-10  
    TRD1mos,όπως γράφω και απο πάνω με τον ίδιο τρόπο,πάντα να κλείνεις την γέμιση στο κέντρο!Καλή επιτυχία1
    #
    Σχόλιο από ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΡΟΖ, 8-8-11  
    η μαγια που γραφεις στην συνταγη ειναι νωπη η φακελακι?
    #
    Σχόλιο από Νικολέτα.Αδ.92, 28-12-12  
    μπορουμε να κανουμε και βασιλόπιτα με αυτη τη συνταγή ετσι?? αα και πώς το γεμίζουμε με μερέντα?? ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από rammos28, 13-10-13  
    Γεια σας, προσπάθησα να κάνω την συνταγή Τσουρέκι Τερκενλής με γλάσο σοκολάτας. Θέλω να ρωτήσω, η ποσότητα της μαγιάς λέτε ότι είναι 70γρ. Είναι σωστή η ποσότητα? Σε τι μαγια αναφέρεστε σε ξερή ή φρέσκια? Ευχαριστώ πολύ:))
    #
    Σχόλιο από fly, 14-10-13  
    rammos28 η μαγια είναι νωπή, καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Italia1, 14-4-14  
    To eftiaxa xtes. Ekana peripou 50gr noph magia me 500gr kai kati aleuri kai 2 auga(den ithela na kano megalh posothta dedomenou oti to dokimaza gia proth fora) alla kati den ekana kala kai mou bghke xalia. Apo geush agluko kai sto orio tou kammenou, parolo pou exoteriko emoiaze kalo, alla to kuriotero, ustera ap otan tou edosa sxhma, kathise teleios. De xanafouskose katholou, parolo pou to afhsa ena 2oro toulaxiston, kai megalose mono se fardos. San pantofla egine... An xerete giati tha ektimousa opoia boitheia. Ftaiei oti to doulepsa sunolika 12 ores (me ola ta dialleimata gia fouskoma)h ekana kati lathos styis analogies; Euxaristo.
    #
    Σχόλιο από fly, 14-4-14  
    Italia1,οταν βάζεις λιγότερα υλικα πρέπει να τα αντιστοιχείς με την αναλογία που έχει η συνταγή δηλ.500 και κάτι που λές αλέυρι μπορεί να ήταν και 600 γρ που λέει η συνταγή οπότε εβαλες λιγότερα αυγά και λιγότερη μαγιά για το βούτυρο δεν ξέρω, τα
    οποία συμβάλλουν στο φούσκωμα.
    όταν προσθέτετε περισσότερο αλεύρι πρέπει να προσθέτετε και μαγιά γιατί αλλιώς κάθονυαι.
    όσο για τη ζάχαρη επειδή παίρνουν το γλάσο είναι αγλυκα χωρίς αυτό.Παιρνουν και γλάσο ασπρης ζάχαρης αχνης ανακατεμένη με λιγο βανίλια και λίγο νερό για να γίνει ελαφρά ρευστή, για τους πιο γλυκούληδες!!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από TRD1mos, 31-12-10  
    Θα θελα να προσθεσω οτι χρειαζοταν η συνταγη λιγο περισσοτερο αλευρακι(100gr parapanv).Πολυ σημαντικο,εγω επειδη εκανα την τριπλη δοση,και βιαστηκα,εβαλα τα 6 τσουρεκια σε πανω και κατω σχαρα με αποτελεσμα να μην φουσκωσουν πολυ,αλλα και δεν τα αφησα να φουσκωσουν αφοτου τα επλασα.τα επομενα που μπηκαν στο φουρνο που ειχαν φουσκωσει και τα εβαλα στη μεσαια σχαρα με πανω κατω αντισταση χωρις αερα γιναν σουπερ.Οσο για γλασσο επειδη εφτιαξα και λευκη σοκολατα,εκρινα οτι ο κροκος αυγου δε χρειαζεται,με 250gr κουβερτουρα,3 κουταλιες σουπας μαργαρινη,5 κουταλιες σουπας γαλα ειναι ο.κ.Το γλασο το αφησα να πηξει λιγ σε θερμοκρασια περιβαλλοντος και ενω εχει γινει πιο πυκνο απο μελι το γαρνιρισα.Φαντ6αστικη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 18-12-11  
    Με την συνταγή αυτή έκανα το πρώτο τσουρέκι της ζωής μου!! Δεν ξέρω αν είναι σαν του Τερκενλή.. (είμαι και Σαλονικιά πανάθεμα με..) αλλά είναι τέλειο.. Χρειάστηκε να το κάνω τρεις φορές για να το πετύχω... τις δύο πρώτες όμως έβαλα ξηρή μαγιά αντί για νωπή και δεν μου πέτυχε... μπορεί βέβαια να έκανα εγώ κάτι λάθος γι' αυτό και δεν βαθμολόγησα νωρίτερα! Δεν έχω δοκιμάσει άλλη συνταγή από το site αλλά μέχρι στιγμής είναι το πιο νόστιμο τσουρέκι που έχω φάει!!! 5 πιρουνάκια! Μία μόνο παραλαγή.. πρόσθεσα λίγο κακουλέ.. και λίγη παραπάνω ζάχαρη και δεν έβαλα παραπάνω αλεύρι όπως αρκετοί σχολιάζουν γιατί το έβαλα σε ταψάκι και δεν με πείραζε που δεν ήταν σφιχτή η ζύμη..
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 4-4-12  
    Πολύ ωραία...μου πέτυχαν!!!Απλά αντί για νωπή μαγιά έβαλα δύο φαακελάκια ξηρή...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ!
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    διάφορα κέικ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της july88
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud
    χριστουγεννα
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ