Τσουρέκια 2
Εύκολα τσουρέκια με μόνο 2 φουσκώματα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε με κρόκο αυγού.Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να κρατηθούν μαλακά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ενα μπρίκι. Το αφήνουμε να χλιαρίνει σε ένα μπόλ.
-
2
Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος.
-
3
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το άρωμα και το μισό αλεύρι. Χτυπάμε να γίνει λείος χυλός.
-
4
Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια.
-
5
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος, τουλάχιστον 1 ώρα.
-
6
Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε τσουρέκια, αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς για 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Σχόλια