dwra_p
dwra_p @cook_8516243
,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολα τσουρέκια με μόνο 2 φουσκώματα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε με κρόκο αυγού.Μόλις κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να κρατηθούν μαλακά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μεγάλα τσουρέκια
  1. 1 κ. αλεύρι
  2. 6-7 αυγά
  3. 1 1/2 φλ.τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
  5. 1 κ.γ. αλάτι
  6. 1 φλ.τσ. γάλα
  7. 4 κ.σ. μαγιά (ξερή)
  8. 1 πορτοκάλι το ξύσμα (προαιρετικά) ή 1-2 βανίλιες
  9. 2 κ.γ. μαχλέπι σκόνη
  10. 1/2 φλ.τσ. νερό χλιαρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματάμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ενα μπρίκι. Το αφήνουμε να χλιαρίνει σε ένα μπόλ.

  2. 2

    Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το άρωμα και το μισό αλεύρι. Χτυπάμε να γίνει λείος χυλός.

  4. 4

    Ρίχνουμε το βούτυρο και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια.

  5. 5

    Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος, τουλάχιστον 1 ώρα.

  6. 6

    Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε τσουρέκια, αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόυς για 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.

Αντιδράσεις

Από

dwra_p
dwra_p @cook_8516243
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα