Τσουρέκια γεμιστά με oreo και σοκολάτα

pontikaki1985, 16.10.13

Περιγραφή

Είναι μια συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου από την εκπομπή Oreo Cooking. Και είναι μούρλια!!

Τσουρέκια γεμιστά με oreo και σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

Για το τσουρέκι:

  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 40 γρ. φρέσκια μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά)
  • 200 γρ. γάλα (χλιαρό)
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. μαχλέπι κοπανισμένο

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 συσκευασία OREO με κρέμα τριμμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Προσθέτουμε στο βούτυρο το γάλα και τα αυγά χτυπημένα.
  3. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά, πρέπει να την λιώσετε σε λίγο χλιαρό γάλα (από το συνολικό), να προσθέσετε 1 κ.σ. ζάχαρη και να σκεπάσετε καλά μέχρι να κάνει φουσκάλες.
  4. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά στον γάντζο.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλο μακρόστενο. Το αλείφουμε με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με OREO και τριμμένη κουβερτούρα και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα δυο με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια τα πλέκουμε σε κοτσίδα ή τα στρίβουμε ένα ένα και τ αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  7. Το αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Η Αργυρώ λέει ότι γίνεται στο μίξερ. Εγώ το έκανα στο χέρι και βγήκαν μια χαρά!

2)Η δοσολογία βγάζει μέχρι και 2 μεσαίου μεγέθους προς μεγάλα τσουρέκια και ίσως κι ένα πιο μικρό. Ή μπορείτε να βγάλετε 3 με 4 πιο μικρά. Αυτό εξαρτάται αναλόγως τι μέγεθος θέλετε να έχει το τσουρέκι σας.

3)Όσον αφορά τη θερμοκρασία ψησίματος εγώ που το έβαλα στους 180 βαθμούς είχαν γίνει σε 30 λεπτά. Γι' αυτό να ελέγχετε κάθε τόσο τον φούρνο σας.  Ή αν θέλετε ψήστε το σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Αλλά πάντα να το κοιτάτε μην αρπάξει.

4)Την 2η φορά που επιχείρησα να τα φτιάξω χρησιμοποίησα την μισή δοσολογία (δηλαδή όλα δια 2) και έβγαλα ένα κανονικό και 2 πιο μικρά.

Αυτές οι παρατηρήσεις από μένα!! Περιμένω εντυπώσεις!! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ :-)

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Σχετικές οδηγίες

    Το τσουρέκι της κουμπάρας
    Προστέθηκε από Elefteria
    4.92
           
           
    (25)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 143 αγαπημένων συνταγών, του/της arminakos
    glykakia
    Ένα βιβλίο 123 αγαπημένων συνταγών, του/της theo_s
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της βουβουκα