Τσουρέκια κορδωνάτα της Αλέκας
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποιώ και τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα του ζυμώματος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο, την πορτοκαλάδα.
-
2
Ανακατεύουμε την μαγιά (ξηρή) με το αλεύρι και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το γάλα, όπου έχουμε λιώσει τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα και τα αυγά. Το βούτυρο το κρατάμε για το τέλος.
-
3
Ζυμώνουμε ίσα ίσα να γίνει μια ομογενής ζύμη. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και διπλώνουμε την ζύμη ίσα ίσα να πιεί το βούτυρο.
-
4
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
-
5
Κόβουμε την ζύμη σε 4 μεγάλα κομμάτια ή 8 μικρά, τα πλάθουμε κοτσίδες και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολα. Αφήνουμε να διπλασιαστεί πάλι.
-
6
Αλείφουμε με αυγό η γάλα. Ψηνουμε για 15 λεπτά στους 180β και για άλλα 10-15 λεπτα στους 120β (το ψήσιμο εξαρτάται και πόσα δυνατή είναι η κουζίνα).
Σχόλια (30)