Τσουρέκια κορδονάτα του Άκη

Bαθμολογία: 4.7593
       
 
54 ψήφοι
Μουστρουφίτσα, 06.04.12

Περιγραφή

Τύφλα να 'χουν τα έτοιμα τσουρέκια! Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγες, αλλά καμμία δεν έκανε τόσο αφράτα τσουρέκια! ΤΕΛΕΙΑ!

Τσουρέκια κορδονάτα του Άκη

Τι χρειαζόμαστε:

Μείγμα 1

  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. μαγιά
  • μια χούφτα αλεύρι (από το 1 κιλό)

Μείγμα 2

  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. κακουλέ
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. ζάχαρη

Υπόλοιπα υλικά

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι (μια πρέζα)
  • 200 γρ. αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλ. αλευρι σκληρό για τσουρέκια
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική
Περιέχει: Αβγά , Μαστίχα , Γάλα
Φτιάχνει: 4 μεσαία σε μέγεθος τσουρέκια
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5 ώ (5 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην ακρη.
  2. Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 2 σε ένα μπλέντερ.
  3. Ανακατευω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μέιγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αυγά, το γάλα και το μειγμα 1.
  4. Ανακατευω αλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο.
  5. Προσθέτω σιγά σιγά το αλευρι και κοιτάω το μέιγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη.
  6. Ελεγχω εαν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλευρι.
  7. Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου αλλα 30 λεπτά.
  8. Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 - 60 λεπτά αφού αλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να χρειαστεί 6-7 κουταλιές ακόμα αλεύρι,ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το αλέυρι που θα χρησιμοποιήσετε. Εγω έβαλα Robin Hood.
Η συνταγή χρειάζεται πολυμίξερ και είναι του Άκη Πετρεντζίκη!

Σχετικές συνταγές

    113 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 7-4-12  
    Χωρίς πολυμίξερ δε γίνεται; δεν μπορώ να δουλέψω με το χέρι;
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 7-4-12  
    Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η φωτογραφία είναι από αυτή τη συνταγή. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-4-12  
    καλα η φωτογραφια ειναι τελεια μοιαζουν με αγοραστα
    #
    Σχόλιο από glikoula, 7-4-12  
    Τα τσουρέκια στην φοτο είναι πράγματι από την συνταγή του Ακη? Μου άρεσαν όπως τα είδα και θέλω να τα φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Κορίτσια,καλημέρα!!!!
    κατερινα32,Ο Ακης λέει πως είναι πολύ δύσκολο να γίνουν "κορδονάτα" στο χέρι.
    Θέλει πολύ καλό δίπλωμα η ζύμη,προς μία κατεύθυνση.Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος,για τσουρέκια!
    aggalexa,Σουλτάνα,glikoula, ναι και οι τρείς φωτο είναι από την συνταγη!Αφού σας λέω,γίνονται ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mayrodafni, 8-4-12  
    Φαίνονται πολύ ωραία, πόσα τσουρέκια βγαίνουν μαυτή την συνταγή;
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    mayrodafni,η συνταγή βγάζει τέσσερα μεσαία,προς μεγάλα τσουρέκια!!!!Ανάλογα πως θα τα πλάσεις.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Μουστρουφίτσα λογικά μπορώ να αντικαταστήσω την νωπή μαγιά με ξηρή έτσι? Δηλαδή να βάλω για 120γρ νωπής 3 φακελάκια των 8 ή 9γρ , νομίζω το κάθε ένα αναλογεί σε 30 ή 40γρ νωπής
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 8-4-12  
    Αρχικά, Μουστρουφίτα γειά στα χέρια σου!!! Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που την ανέβασες την συνταγή γιατί δεν είχα δει ότι ο Άκης είχε φτιάξει τσουρέκια...κι η αλήθεια είναι ότι τα είχε φτιάξει πέρυσι οπότε στο site του mega έπρεπε να ψάξω (τελικά είναι στη σελίδα 24)!!! Είχα φτιάξει τα μελομακάρονά του τα Χριστούγεννα και ακόμα και η μαμά μου, τόσα χρόνια νοικοκυρά μου είπε ότι ήταν καλύτερα από τα δικά της!!! Την Τρίτη θα έρθει η μαμά μου να τα φτιάξουμε για πρώτη φορά στο σπίτι μου!!! Αλλά από τώρα νομίζω ότι μου μυρίζουν!!! Την Τρίτη λοιπόν, θα σου βάλω πηρουνάκια αν και είμαι σίγουρη ότι θα βάλω 5, αλλά μου αρέσει πρώτα να δοκιμάζω και μετά να βαθμολογώ!!! ;-)
    #
    Σχόλιο από soulaa, 8-4-12  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ
    #
    Σχόλιο από hayat, 8-4-12  
    Λογικά τα αυγά είναι 4,τουλάχιστον εγώ τόσα βάζω στο 1 κιλό αλεύρι . Κανονικά ένα αυγό είναι 50-60 γραμμάτια , νομίζω 4 αυγά είναι ιδανικά
    #
    Σχόλιο από sammy21, 8-4-12  
    στο site του mega, αν δειτε στο βιντεο λεει 4 αυγα, βεβαια εκει που γραφει τα υλικα λεει για 200 γρ! Φαινεται πολυ ενδιαφερουσα συνταγη, νομιζω θα την δοκιμασω...
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Κορίτσια,το πόσα αυγά θα πάρει εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.Αν είναι μικρά 5,μεσαία 4 και μεγάλα 3.Εγώ τα ζύγισα.kalamaraki,όσο αφορά την ξηρή μαγιά,δεν ξέρω την αναλογία.Εγώ χρησιμοποιώ νωπή.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Δεν πειράζει Μουστρουφίτσα μου , μόλις τελείωσα το ζύμωμα στο μιξερ , έκανα τη μισή δόση για δοκιμή κ έβαλα ξηρή μαγιά. Πάντως από γεύση σκίζει κ ας μη μου αρέσει υποτίθεται το τσουρέκι!Τώρα περιμένω να φουσκώσει, θα επιστρέψω με τα πηρουνάκια αργότερα.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    kalamaraki,καλή επιτυχία!!!!Περιμένω φωτο!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Aφού τα κατάφερα να κάνω (πρώτη μου φορά) τσουρέκι που να μοσχοβολάει ,να τρώγεται κ να είναι πεντανόστιμο....5 Πηρουνάκια από μένα!! Μολις τα έβγαλα , η μισή δόση μου έβγαλε δυο τσουρέκια των 30εκ. Περιμένω κ τους υπόλοιπους της οικογένειας που τα τρώνε για να σου πω εντυπώσεις! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από stenilemi, 8-4-12  
    Δυστυχώς από τη στιγμή που χρησιμοποιεί μαργαρίνη (το χειρότερο λίπος που υπάρχει ) η συνταγή δεν αξίζει.Το ίδιο καλά γίνονται χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο (έστω μισό μισό με φρέσκο βούτυρο).
    Καιρός να σταματήσουμε τις καρκινογόνες και φούλ διαφημιζόμενες μαργαρίνες μπεσέλ και άλλες παρόμοιες αηδίες.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Μπράβο καλαμαράκι,χαίρομαι που σου πέτυχαν!!!!!Και του χρόνου!!!Καλό Πάσχα!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-4-12  
    Τα πιο πετυχημενα τσουρεκια,πεντανοστιμααα!!!stenilemi την συνταγη εφοσον δεν την δοκιμασες πως λες οτι δεν αξιζει??εσυ τη συνταγη βαθμολογεις ή το κατα ποσο υγιεινη ειναι η μαργαρινη??τι να πω μερες που ειναι...και μονο απο τις φωτογραφιες η συνταγη φαινεται οτι ειναι τελεια,μπραβο σου Μουστρουφιτσα που την ανεβασες!!!
    #
    Σχόλιο από cathrin, 8-4-12  
    είναι υπέροχα!!!!!!!!απλά έχει πολύ έντονη γεύση από κάρδαμο αλλά ίσως έφταιγε ότι ήταν από Σουηδία και είναι πιο δυνατό σε γεύση..Κατά τ' άλλα ήταν τέλεια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    84 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από κατερινα32, 7-4-12  
    Χωρίς πολυμίξερ δε γίνεται; δεν μπορώ να δουλέψω με το χέρι;
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-4-12  
    καλα η φωτογραφια ειναι τελεια μοιαζουν με αγοραστα
    #
    Σχόλιο από glikoula, 7-4-12  
    Τα τσουρέκια στην φοτο είναι πράγματι από την συνταγή του Ακη? Μου άρεσαν όπως τα είδα και θέλω να τα φτιάξω.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Μουστρουφίτσα λογικά μπορώ να αντικαταστήσω την νωπή μαγιά με ξηρή έτσι? Δηλαδή να βάλω για 120γρ νωπής 3 φακελάκια των 8 ή 9γρ , νομίζω το κάθε ένα αναλογεί σε 30 ή 40γρ νωπής
    #
    Σχόλιο από hayat, 8-4-12  
    Λογικά τα αυγά είναι 4,τουλάχιστον εγώ τόσα βάζω στο 1 κιλό αλεύρι . Κανονικά ένα αυγό είναι 50-60 γραμμάτια , νομίζω 4 αυγά είναι ιδανικά
    #
    Σχόλιο από sammy21, 8-4-12  
    στο site του mega, αν δειτε στο βιντεο λεει 4 αυγα, βεβαια εκει που γραφει τα υλικα λεει για 200 γρ! Φαινεται πολυ ενδιαφερουσα συνταγη, νομιζω θα την δοκιμασω...
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Δεν πειράζει Μουστρουφίτσα μου , μόλις τελείωσα το ζύμωμα στο μιξερ , έκανα τη μισή δόση για δοκιμή κ έβαλα ξηρή μαγιά. Πάντως από γεύση σκίζει κ ας μη μου αρέσει υποτίθεται το τσουρέκι!Τώρα περιμένω να φουσκώσει, θα επιστρέψω με τα πηρουνάκια αργότερα.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    kalamaraki,καλή επιτυχία!!!!Περιμένω φωτο!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-4-12  
    Aφού τα κατάφερα να κάνω (πρώτη μου φορά) τσουρέκι που να μοσχοβολάει ,να τρώγεται κ να είναι πεντανόστιμο....5 Πηρουνάκια από μένα!! Μολις τα έβγαλα , η μισή δόση μου έβγαλε δυο τσουρέκια των 30εκ. Περιμένω κ τους υπόλοιπους της οικογένειας που τα τρώνε για να σου πω εντυπώσεις! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από stenilemi, 8-4-12  
    Δυστυχώς από τη στιγμή που χρησιμοποιεί μαργαρίνη (το χειρότερο λίπος που υπάρχει ) η συνταγή δεν αξίζει.Το ίδιο καλά γίνονται χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο (έστω μισό μισό με φρέσκο βούτυρο).
    Καιρός να σταματήσουμε τις καρκινογόνες και φούλ διαφημιζόμενες μαργαρίνες μπεσέλ και άλλες παρόμοιες αηδίες.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Μπράβο καλαμαράκι,χαίρομαι που σου πέτυχαν!!!!!Και του χρόνου!!!Καλό Πάσχα!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 8-4-12  
    Τα πιο πετυχημενα τσουρεκια,πεντανοστιμααα!!!stenilemi την συνταγη εφοσον δεν την δοκιμασες πως λες οτι δεν αξιζει??εσυ τη συνταγη βαθμολογεις ή το κατα ποσο υγιεινη ειναι η μαργαρινη??τι να πω μερες που ειναι...και μονο απο τις φωτογραφιες η συνταγη φαινεται οτι ειναι τελεια,μπραβο σου Μουστρουφιτσα που την ανεβασες!!!
    #
    Σχόλιο από cathrin, 8-4-12  
    είναι υπέροχα!!!!!!!!απλά έχει πολύ έντονη γεύση από κάρδαμο αλλά ίσως έφταιγε ότι ήταν από Σουηδία και είναι πιο δυνατό σε γεύση..Κατά τ' άλλα ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Ευχαριστώ ΣΙΛΒΥ μου,Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 9-4-12  
    Μπράβο και πάλι μπράβο που την ανέβασες! Επειδή είναι όντως περσινή η συνταγή όπως ενημέρωσε και η Μιχαλίτσα, δεν θα την έπαιρνα χαμπάρι...
    Και λίγα είναι τα 5 πηρουνάκια. Το σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε ακριβώς τα βήματα για την εκτέλεση.
    Τα έφτιαξα χθές σε μίξες χεριού χωρίς να χρειαστεί να τα ζυμώσω και βγήκαν ΤΕΛΕΙΑ!Τα έκανα γεμιστά με μερέντα!
    Επειδή το κακουλέ το είχα σε ολοκληρους σπόρους το χτύπησα πρώτα στο γουδί για να σπάσω τα σποράκια και μετά ακολούθησα τα βήματα.
    Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε! Σαν αγοραστά μοιάζουν. Αυτή η συνταγή καθιερώθηκε! Ανεβάζω και φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-4-12  
    Να ρωτήσω κάτι;Γίνονται όντως κορδονάτα τα τσουρέκια με αυτή τη συνταγή;Στη φωτογραφία που είναι κομμένο το τσουρέκι δε μπορώ να καταλάβω...η μαγιά είναι φρέσκια να υποθέσω; και η δεύτερη μαργαρίνη που προσθέτουμε είναι η λιωμένη;ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από vasso kaliora, 9-4-12  
    Ευχαριστώ εκείνη που είχε την ιδέα να ανεβάσει τη συνταγή!!! Πρώτη χρονιά απόλυτη επιτυχία....και έχω δοκιμάσει αρκετά χρόνια!!! Αντικατέστησα τα 100 gr μαργαρίνη με βούτυρο αγελάδος, για τη μυρωδιά!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 9-4-12  
    Πάνω που λέω πως βρήκα μια συνταγή που με ικανοποιεί βλέπω μια νέα και μπαίνω σε πειρασμό!Να ρωτήσω λοιπόν,θέλουν πράγματι τόση ώρα ψήσιμο;
    #
    Σχόλιο από katerina171977, 9-4-12  
    H συνταγή σου φαίνεται πολύ καλή θα την κάνω και θα επανέρθω με τα πιρουνάκια μου. Ελπίζω να βγούνε ωραία για να μη γίνω ρεζίλι !!!
    #
    Σχόλιο από elisawet, 10-4-12  
    apla teleiaaaaaa
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 7-4-12  
    Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η φωτογραφία είναι από αυτή τη συνταγή. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Κορίτσια,καλημέρα!!!!
    κατερινα32,Ο Ακης λέει πως είναι πολύ δύσκολο να γίνουν "κορδονάτα" στο χέρι.
    Θέλει πολύ καλό δίπλωμα η ζύμη,προς μία κατεύθυνση.Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος,για τσουρέκια!
    aggalexa,Σουλτάνα,glikoula, ναι και οι τρείς φωτο είναι από την συνταγη!Αφού σας λέω,γίνονται ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mayrodafni, 8-4-12  
    Φαίνονται πολύ ωραία, πόσα τσουρέκια βγαίνουν μαυτή την συνταγή;
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    mayrodafni,η συνταγή βγάζει τέσσερα μεσαία,προς μεγάλα τσουρέκια!!!!Ανάλογα πως θα τα πλάσεις.
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 8-4-12  
    Αρχικά, Μουστρουφίτα γειά στα χέρια σου!!! Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που την ανέβασες την συνταγή γιατί δεν είχα δει ότι ο Άκης είχε φτιάξει τσουρέκια...κι η αλήθεια είναι ότι τα είχε φτιάξει πέρυσι οπότε στο site του mega έπρεπε να ψάξω (τελικά είναι στη σελίδα 24)!!! Είχα φτιάξει τα μελομακάρονά του τα Χριστούγεννα και ακόμα και η μαμά μου, τόσα χρόνια νοικοκυρά μου είπε ότι ήταν καλύτερα από τα δικά της!!! Την Τρίτη θα έρθει η μαμά μου να τα φτιάξουμε για πρώτη φορά στο σπίτι μου!!! Αλλά από τώρα νομίζω ότι μου μυρίζουν!!! Την Τρίτη λοιπόν, θα σου βάλω πηρουνάκια αν και είμαι σίγουρη ότι θα βάλω 5, αλλά μου αρέσει πρώτα να δοκιμάζω και μετά να βαθμολογώ!!! ;-)
    #
    Σχόλιο από soulaa, 8-4-12  
    ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 8-4-12  
    Κορίτσια,το πόσα αυγά θα πάρει εξαρτάται από το μέγεθος των αυγών.Αν είναι μικρά 5,μεσαία 4 και μεγάλα 3.Εγώ τα ζύγισα.kalamaraki,όσο αφορά την ξηρή μαγιά,δεν ξέρω την αναλογία.Εγώ χρησιμοποιώ νωπή.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 9-4-12  
    mitsaki,ναι όντως γίνονται κορδωνάτα.Η μαγιά είναι νωπή και η δεύτερη μαργαρίνη είναι η λιωμένη.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 9-4-12  
    VIVIΚΑ,ανάλογα τον φούρνο.Εγώ τα έψησα στους 150 αέρα,για 45 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από sisehal, 10-4-12  
    Ερώτηση κρίσεως. Πόσο σφιχτή πρέπει να είναι η ζύμη; Θέλω να πετύχω μία φορά τα τσουρέκια και αυτή η συνταγή φαίνεται ιδανική. Καλή Ανάσταση
    #
    Σχόλιο από bvick, 10-4-12  
    πολυ ωραια τα τσουρεκακια! εγω τα ζυμωσα κανα 30" στα χερια και μια χαρα βγηκαν!

    sisehal η ζυμη αρχικα ειναι λιγο σγηχτει αλλα οσο την δουλευεις μαλακωνει, ξεκολλαει κι αφου λιωσει εντελως το βουτυρο γγινεται μια τελεια μαλακη μπαλιτσα.
    μετα απο πολλες συνταγες για τσουρεκια εχω καταληξει να αφηνω τη ζυμη να φουσκωσει ολο το βραδυ και να τα ψηνω κατευθείαν το πρωι. σιγουρος τροπος...

    #
    Σχόλιο από dthemora, 10-4-12  
    Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρω το βίντεο της συνταγής;
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 10-4-12  
    sisehal, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.Αν βάλεις ακριβως τα υλικά θα σου βγεί τέλεια.Μόνο που την στιγμή που θα πλάθεις τα τσουρέκια σου,πρέπει να βάλεις στον πάγκο εργασίας σου,λίγο λαδάκι για να μην σου κολλάνε.Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Μουστρουφίτσα, 10-4-12  
    dthemora,το βίντεο θα το βρείς στην σελίδα του Mega:megatv.com Στις συνταγες του Πρωϊνού μου,στην σελ. 24.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 10-4-12  
    Το βρήκα το βίντεο:
    http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24399&subid=2&pubid=29138219#toppage
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 13-4-12  
    Λοιπόν,τα έκανα με παρά πολλές προσδοκίες λόγων των σχολίων...όταν ολοκλήρωσα την προσθήκη του αλευριου η ζύμη ήταν τέλεια και ξεκολλουσε απο τα τοίχωματα όταν όμως πρόσθεσα τη λιωμενη μαργαρινη το μίγμα ήθελε παρα πολυ αλεύρι ακόμα για να ξαναγίνει καλο.Διαβασα τα σχόλια και έβαλα 100 γρ επιπλέον ζάχαρη και πάλι ήταν πολυ αγλυκα.και τέλος ενώ σαν άψητο το μίγμα ήταν πολυ μυρωδατο η γεύση των τσουρεκιων δεν ηταν ανάλογη με τις τόσες μυρωδιές...δεν ενθουσιάστηκα τελικώς ούτε εγώ ούτε όσοι τα δοκίμασαν...ευχαριστουμε πολυ, Καλή Ανάσταση να έχουμε ολοι
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 17-4-12  
    Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!Μέτα από τόσες ημέρες που έχω φτιάξει τα τσουρέκια θέλω να πω ότι ήταν πάρα πολύ νόστιμα, αλλά αν κλεισμένα σε αεροστεγής σακούλες την ημέρα του Πάσχα (τρεις ημέρες αφότου τα έφτιαξα) είχαν ελαφρώς ξεραθεί! Από γεύση όμως ήταν σούπερ! Επίσης είχα φτιάξει από τη Μεγάλη Τρίτη τη συνταγή που έδωσε φέτος ο Άκης και ήταν αρκετά καλύτερα!! Όσοι δοκίμασαν και τις δύο συνταγές τους άρεσαν περισσότερο εκείνα της φετινής συνταγής!!! Εμένα πάλι μου άρεσαν και τα δύο!!!
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 21-4-12  
    Συμφωνώ με τη VIVIKA! Κι εγώ μερέντα τους έβαλα!!!
    #
    Σχόλιο από renata4010, 16-4-13  
    πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή και λέω να τη δοκιμάσω φέτος. έχω μανία με τα τσουρέκια!όμως, η μαγιά που δίνει η συνταγή (120γρ) δεν είναι υπερβολική για 1 κιλό αλεύρι? το κάθε φακελάκι ή κύβος μαγιάς είναι για μισό κιλό αλεύρι. άρα για 1 κιλό αλεύρι 2 φακελάκια ξερής ή 2 κύβοι φρέσκιας μαγιάς. δεν μου αρέσει να μυρίζει πολύ η μαγιά και να "σκεπάζει" τα υπόλοιπα μυρωδικά!
    #
    Σχόλιο από Crazy, 19-4-13  
    Όταν λέμε 120γρ. μαγιά, εννοούμε νωπή μαγιά;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ritapol, 15-4-14  
    τα εφτιαξα 2 φορες χρησιμοποιησα 100 γρ μαγια γιατι υριζε αρκετα και ζαχαρη εβαλα 350γρ μου βγηκαν αφρατα και γλυκα βουτυρο εβαλα φρεσκο

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Πασχαλινά τσουρεκάκια μινιατούρες
    Προστέθηκε από k_tz
    4.6667
           
           
    (3)
    Τσουρεκάκια με λιμνούλες και παπάκια
    Προστέθηκε από VICKY B.
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τσουρεκια
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Πασχαλινά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Αγαπημένες συνταγές litsazao
    Ένα βιβλίο 133 αγαπημένων συνταγών, του/της litsazao
    Ψωμια ζύμες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.