Τσουρέκια με ένα φούσκωμα μόνο

kokinomala
kokinomala @cook_8476026
,ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ εύκολα τσουρέκια χωρίς "προζύμι". Ολα τα υλικά μπαίνουν μαζί από την αρχή και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε τα! Η επιτυχία τους είναι σίγουρη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
  2. 700 γραμ (500+200) γάλα
  3. 700 γραμ ζάχαρη
  4. 150 γρ. μαγιά
  5. 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε λακούβα στο αλεύρι μας κι εκεί διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τα μυρωδικά μαχλέπι, κακουλέ με το χλιαρό νερό.

  2. 2

    Στο μεταξύ έχουμε βράσει καλά το γάλα και μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά χρησιμοποιούμε τα 500 γρ. μόνο (κρατάμε χώρια τα 200 γραμ για να τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί) διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και στη συνέχεια αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του, ρίχνουμε μέσα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα γάλα, ζάχαρη, αυγά και το ρίχνουμε στο αλεύρι μας. Εκεί βλέπουμε αν δε φτάσει το υγρό μας προσθέτουμε και όσο χρειαστεί από το γάλα που κρατήσαμε στην άκρη (προσοχή μόνο νάχει πέσει η θερμοκρασία του).

  3. 3

    Ζυμώνουμε με τη μαργαρίνη και το αφήνουμε να ανεβεί.

  4. 4

    Όταν διπλασιαστεί πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αφήνουμε να ανεβούν ξανά και στο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά και μετά στους 150-170 βαθμούς για 50 -60 λεπτά σύνολο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

kokinomala
kokinomala @cook_8476026
Επειδή ξέχασα να γράψω στα υλικά τα μυρωδικά που χρησιμοποίησα στη συνταγή, μαχλέπι και κακουλέ (αν και τα αναφέρω στην εκτέλεση) παρακαλώ τους διαχειριστές να φροντίσουν για τη συμπλήρωση των υλικών.

Από

kokinomala
kokinomala @cook_8476026
στις
,ΕΛΛΑΔΑ