Τσουρέκια με χαμηλή χοληστερόλη
Για όσους δε μπορούν να ευχαριστηθούν το τσουρέκι λόγω χοληστερίνης.
Υλικά
-
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
450 γρ. μαγιά νωπή
-
1 λίτρο γάλα (χλιαρό)
-
2 ποτήρια νερού σπορέλαιο (χλιαρό)
-
1 κιλό ζάχαρη
-
15 ασπράδια αβγών
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
ξύσμα λεμονιού
-
1 φακ. μαχλέπι (κοπανισμένα)
-
1 φακ. μαστίχα (κοπανισμένα)
-
1 φακ. κακουλέ (κοπανισμένα)
-
1 αβγό (για επικάλυψη)
-
αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλο το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη. Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά.
-
2
Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη ζάχαρη και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαγιά για να διαλυθεί.
-
3
Ρίχνουμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το κακουλέ, τα ξύσματα και τα ασπράδια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά σιγά με το αλεύρι.
-
4
Μόλις φτιαχτεί η ζύμη ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι (χλιαρό) και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί από τη ζύμη.
-
5
Το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
-
6
Μόλις φουσκώσει το πλάθουμε σε τσουρέκια τα αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
-
7
Ψήνουμε στους 180οC.
Σχόλια (3)