Τσουρέκια Πασχαλινά της «Χάιδως»
Τσουρέκια Πασχαλινά της «Χάιδως».
Υλικά
-
1300 γρ αλεύρι
-
220 γρ καλαμποκέλαιο (1 ποτήρι του νερού)
-
200 γρ γάλα (¾ ποτήρι του νερού)
-
350 γρ ζάχαρη (2 ποτήρια του νερού)
-
6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
λίγο αλάτι
-
150 γρ νερό (½ ποτήρι του νερού)
-
80 γρ μαγιά (3 πακετάκια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τάπερ βάζουμε ½ ποτήρι χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη, τη μαγιά και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε ένα τέταρτο να φουσκώσει η μαγιά.
-
2
Βάζουμε στον κάδο το αλεύρι και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα (να είναι χλιαρό) και το βούτυρο (χλιαρό). Τα προσθέτουμε στο αλεύρι, προσθέτουμε και την μαγιά και τα ζυμώνουμε απαλά.
-
3
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 30 βαθμούς για μιάμιση (1 ½) ώρα. Τα πατάμε μόλις φουσκώσουν και τα κάνουμε 6 πλεξούδες.
-
4
Τα βάζουμε σε 1 ταψί φούρνου και τα αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσουν.
-
5
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια