Τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή

Bαθμολογία: 4.871
       
 
31 ψήφοι
rox, 02.04.12

Περιγραφή

Η συνταγή μου προέκυψε κατά λάθος! Έφτιαχνα κάποια άλλη συνταγή και έκανα λάθος στην ποσότητα του βουτύρου. Το αποτέλεσμα μου άρεσε και την καθιέρωσα. Τα τσουρέκια γίνονται αφράτα με ίνες!

Τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή

Τι χρειαζόμαστε:

  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 αυγά
  • 5 κούπες αλεύρι για τσουρέκια ή κίτρινο σκληρό
  • 1 αυγό για άλειμμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Μαστίχα
Φτιάχνει: 2 μεγάλα τσουρέκια
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5 ώ (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 34' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο να λιώσει. Να μη βράσει.
  2. Το βάζουμε στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή.
  3. Τρίβουμε στο multi τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη.
  4. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή.
  5. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.(αλάτι,αλεύρι,μαγιά,αυγά,μαστίχα)
  6. Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμες
  7. Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.
  8. Όταν τελειώσει θα αφήσουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας.
  9. Μετά πλάθουμε 2 μεγάλα ή 3 μικρότερα τσουρέκια που τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη (εγώ θερμαίνω τον φούρνο στους 50 βαθμούς τον σβήνω και βάζω τα τσουρέκια).
  10. Τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30 με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βολεύει να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί στο πλάσιμο και στο ψήσιμο.

Σχετικές συνταγές

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από martinaki, 3-4-12  
    Τη μισή ώρα αφού τελειώσει ο αρτοπαρασκευαστής, πού τα αφήνουμε να φουσκώσουν; Μέσα στον κάδο ή αλλού;
    #
    Σχόλιο από tsatsareli, 3-4-12  
    φαινεται πολυ ευκολη συνταγη και σε ευχαριστω, αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ποσο αλευρι ειναι καθε κουπα γιατι κουπα με κουπα εχει διαφορα αν μπορεσεις γραψε σε γραμμαρια θα με διευκολυνες. ευχαριστω και καλες γιορτες
    #
    Σχόλιο από tsatsareli, 3-4-12  
    #
    Σχόλιο από rox, 3-4-12  
    martinaki τα αφήνουμε μέσα στον κάδο όπου ήδη φουσκώνουν και είναι ζεστός.

    tsatsareli η κούπα είναι αυτή του αρτοπαρασκευαστή δηλαδή 240 ml.

    Σύμφωνα με μια μαγειρική που έχω 1 κούπα αλεύρι ζυγίζει 125 γρ.Ελπίζω να βοήθησα.Καλές γιορτές σε όλους.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 7-4-12  
    Mπραβο!!Μου εγιναν 3 μεγαλα τσουρεκια αρκετα γλυκα οπως μ αρεσουν και παρα πολυ αφρατα!!!!και ναι..βλεπω και ινες!:)Μονο που ενω μου φουσκωσαν απιστευτα μεσα στο φουρνο ενω ψηνονταν μετα "καθισαν" λιγο..θα τα κανω μικροτερα την αλλη φορα η μεσα σε φορμες μηπως φταιει αυτο.Παντως το φοβερο "συν" της συνταγης ειναι οτι λερωσα μονο το μικρουλι καδο του αρτοπαρασκευαστη!Δεν ειναι λιγο αυτο..

    Σε ευχαριστουμε πολυ,καλο Πασχα!
    #
    Σχόλιο από iouliasol, 8-4-12  
    Ο,τι και να πω είναι λίγο!!! Τελειο,αφρατο και με ινες!!!Πολλα συγχαρητηρια για τη συνταγη.Φτιαχνω τη δευτερη δοση,η πρωτη εξαφανιστηκε ηδη.Να πω μονο πως αφησα τη ζυμη ολη νυχτα στον αρτοπαρασκευαστη και τα επλασα το πρωϊ γιατι δεν προλαβαινα.Αλλα παρολα αυτα εγινα μια χαρουλα.Ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από annyp, 8-4-12  
    φαίνονται υπέροχα τα τσουρέκια σου και λέω να τη δοκιμάσω τη συνταγή αυριο!! η ερώτηση όμως είναι πως γίνεται τσουρέκι χωρίς μαχλέπι κ κακουλέ?οταν ακούω τσουρέκι αυτό είναι που μου έρχεται πρώτο και σαν μυρωδιά και σαν γεύση.λες να τη χαλάσω την ωραία συνταγή σου αν τα συμπληρώσω?
    #
    Σχόλιο από rox, 9-4-12  
    annyp τα αρώματα δεν νομίζω να επηρεάσουν την συνταγή.
    Rozana200406 και εμένα μου κάθονται λίγο καμμιά φορά. Ίσως έχουν παραφουσκώσει πριν.Οι ζύμες γενικά είναι λίγο μυστήριες.
    Σας ευχαριστώ όλες και καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από rox, 9-4-12  
    Rozana200406 τώρα πρόσεξα τη φωτογραφία που ανέβασες.Σου έγιναν υπέροχα!Τα σπιτικά μου αρέσει να φαίνονται ΣΠΙΤΙΚΑ.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 9-4-12  
    Χαιρομαι που σ αρεσε rox.Annyp εγω εβαλα μαχλεπι κανονικα!;)
    Kαλο Πασχα!
    #
    Σχόλιο από annyp, 9-4-12  
    αξίζει παραπάνω από 5 πηρουνάκια,δεν έχει άλλα όμως!!!είχα καλό προαίσθημα με αυτή τη συνταγή και την εκτέλεσή της αλλά αυτό δεν το φανταζόμουνα τόσο καλή!!!βέβαια μαχλέπι κ κακουλέ έβαλα αλλά αυτό είναι γούστο του καθενός.ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από iouliasol, 11-4-12  
    Μολις φαγωθηκε η τριτη δοση τσουρεκιων και ξεκιναω τη τεταρτη !!! Ξαναβαζω βαθμολογια γιατι ειναι απο την υπολοιπη οικογενεια. Δεν τους προλαβαινω!!!!!!! Τελεια τσουρεκια ΚΑΙ πανευκολα.
    #
    Σχόλιο από rox, 11-4-12  
    Πολύ χαίρομαι iouliasol!
    #
    Σχόλιο από vikpats, 12-4-12  
    Επιτελους καταφερα να πετυχω τσουρεκια! Εισαι αχτυπητη ! Σ ευχαριστω για την υπεροχη συνταγη 150 πηρουνακια! Καλο πασχα σε ολους
    #
    Σχόλιο από rox, 12-4-12  
    vikpats ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από popthess, 13-4-12  
    Bravo σημερα το εκανα μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες αλλου τσουρεκιου. Ευκολια και καθαριοτητα. Λιγο μου κόλαγε η ζυμη αλλα έβαλα λιγο αλευρι ακόμα.... ο μικρος ξετρελάθηκε.. και η μανα μου δεν το πίστευε... τελεια σας λέω!! Να είσαι καλά και καλό Πάσχα
    #
    Σχόλιο από rox, 13-4-12  
    popthess καμιά φορά μπορεί να είναι κανένα αυγό μεγαλύτερο και γι αυτό να βγει η ζύμη λίγο πιο μαλακή,μου έχει τύχει και μένα.Ευχαριστώ και καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από Vchristin, 21-4-12  
    Σίγουρα μόνο ενα φακελάκι μαγιά για 625γρ. αλεύρι;
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 22-4-12  
    Λίγα τα 5 πιρουνάκια.Το Πάσχα τα έπλασα πλεξούδες,μεγέθους κουλουριών & τα μοίρασα σε βαφτιστήρια ,συγγενείς & φίλους.Με πήρανε τηλέφωνο,για να με ευχαριστήσουν,& ζητάνε συνταγή.Ο γιος μου, 3 1/2 τα τρώει δεκατιανό στον παιδικό.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από gordita, 17-11-12  
    Πολυ ωραια.απλως δεν εβαλα μαστιχα αλλα μαχλεπι κ ξυσμα πορτοκαλιου.Τα φτιαχνω για δευτερη φορα σε 2 μερες...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    41 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από martinaki, 3-4-12  
    Τη μισή ώρα αφού τελειώσει ο αρτοπαρασκευαστής, πού τα αφήνουμε να φουσκώσουν; Μέσα στον κάδο ή αλλού;
    #
    Σχόλιο από tsatsareli, 3-4-12  
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 7-4-12  
    Mπραβο!!Μου εγιναν 3 μεγαλα τσουρεκια αρκετα γλυκα οπως μ αρεσουν και παρα πολυ αφρατα!!!!και ναι..βλεπω και ινες!:)Μονο που ενω μου φουσκωσαν απιστευτα μεσα στο φουρνο ενω ψηνονταν μετα "καθισαν" λιγο..θα τα κανω μικροτερα την αλλη φορα η μεσα σε φορμες μηπως φταιει αυτο.Παντως το φοβερο "συν" της συνταγης ειναι οτι λερωσα μονο το μικρουλι καδο του αρτοπαρασκευαστη!Δεν ειναι λιγο αυτο..

    Σε ευχαριστουμε πολυ,καλο Πασχα!
    #
    Σχόλιο από iouliasol, 8-4-12  
    Ο,τι και να πω είναι λίγο!!! Τελειο,αφρατο και με ινες!!!Πολλα συγχαρητηρια για τη συνταγη.Φτιαχνω τη δευτερη δοση,η πρωτη εξαφανιστηκε ηδη.Να πω μονο πως αφησα τη ζυμη ολη νυχτα στον αρτοπαρασκευαστη και τα επλασα το πρωϊ γιατι δεν προλαβαινα.Αλλα παρολα αυτα εγινα μια χαρουλα.Ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από rox, 9-4-12  
    annyp τα αρώματα δεν νομίζω να επηρεάσουν την συνταγή.
    Rozana200406 και εμένα μου κάθονται λίγο καμμιά φορά. Ίσως έχουν παραφουσκώσει πριν.Οι ζύμες γενικά είναι λίγο μυστήριες.
    Σας ευχαριστώ όλες και καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από rox, 9-4-12  
    Rozana200406 τώρα πρόσεξα τη φωτογραφία που ανέβασες.Σου έγιναν υπέροχα!Τα σπιτικά μου αρέσει να φαίνονται ΣΠΙΤΙΚΑ.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 9-4-12  
    Χαιρομαι που σ αρεσε rox.Annyp εγω εβαλα μαχλεπι κανονικα!;)
    Kαλο Πασχα!
    #
    Σχόλιο από annyp, 9-4-12  
    αξίζει παραπάνω από 5 πηρουνάκια,δεν έχει άλλα όμως!!!είχα καλό προαίσθημα με αυτή τη συνταγή και την εκτέλεσή της αλλά αυτό δεν το φανταζόμουνα τόσο καλή!!!βέβαια μαχλέπι κ κακουλέ έβαλα αλλά αυτό είναι γούστο του καθενός.ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από iouliasol, 11-4-12  
    Μολις φαγωθηκε η τριτη δοση τσουρεκιων και ξεκιναω τη τεταρτη !!! Ξαναβαζω βαθμολογια γιατι ειναι απο την υπολοιπη οικογενεια. Δεν τους προλαβαινω!!!!!!! Τελεια τσουρεκια ΚΑΙ πανευκολα.
    #
    Σχόλιο από rox, 11-4-12  
    Πολύ χαίρομαι iouliasol!
    #
    Σχόλιο από vikpats, 12-4-12  
    Επιτελους καταφερα να πετυχω τσουρεκια! Εισαι αχτυπητη ! Σ ευχαριστω για την υπεροχη συνταγη 150 πηρουνακια! Καλο πασχα σε ολους
    #
    Σχόλιο από rox, 12-4-12  
    vikpats ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    #
    Σχόλιο από popthess, 13-4-12  
    Bravo σημερα το εκανα μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες αλλου τσουρεκιου. Ευκολια και καθαριοτητα. Λιγο μου κόλαγε η ζυμη αλλα έβαλα λιγο αλευρι ακόμα.... ο μικρος ξετρελάθηκε.. και η μανα μου δεν το πίστευε... τελεια σας λέω!! Να είσαι καλά και καλό Πάσχα
    #
    Σχόλιο από rox, 13-4-12  
    popthess καμιά φορά μπορεί να είναι κανένα αυγό μεγαλύτερο και γι αυτό να βγει η ζύμη λίγο πιο μαλακή,μου έχει τύχει και μένα.Ευχαριστώ και καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από Teta Meta, 22-4-12  
    Λίγα τα 5 πιρουνάκια.Το Πάσχα τα έπλασα πλεξούδες,μεγέθους κουλουριών & τα μοίρασα σε βαφτιστήρια ,συγγενείς & φίλους.Με πήρανε τηλέφωνο,για να με ευχαριστήσουν,& ζητάνε συνταγή.Ο γιος μου, 3 1/2 τα τρώει δεκατιανό στον παιδικό.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από gordita, 17-11-12  
    Πολυ ωραια.απλως δεν εβαλα μαστιχα αλλα μαχλεπι κ ξυσμα πορτοκαλιου.Τα φτιαχνω για δευτερη φορα σε 2 μερες...
    #
    Σχόλιο από Despina Amarantidou, 5-4-13  
    Η πιό πετυχημένη συνταγή που έχω φτιάξει έως σήμερα. Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 6-4-13  
    Την ιδια συνταγη κανω και εγω μόνο βαζω λιγοτερη ζαχαρη γιατι το κανω παντα γεμιστο με σοκολατα .. και βαζω και κακουλε και μαχλεπι και οχι μαστιχα δεν την τρωνε τα κοριτσακια μου ! ο αρτοπαρασκευαστης ειναι σωτηρια , εγω πλεον της ζυμες εκει της φταιχνω και ξενοιαζω... ανεβαζω φωτογραφια ..
    #
    Σχόλιο από Grand.Bel., 15-4-13  
    Γειά σας σήμερα δοκίμασα την συνταγή είναι πολύ απλή η παρασκευή τους.Γίνανε πολύ αφράτα,αλλά μου απλώσανε Δέν ξέρω αν φταίει η ποσότητα απο το γάλα,πόσα γραμμάρια είναι το δικό σου ποτήρι?
    #
    Σχόλιο από Despina Amarantidou, 24-4-13  
    Μπράβο! Εξαιρετική, απόλυτη επιτυχία, με τέλειο άρωμα, αφράτα...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tsatsareli, 3-4-12  
    φαινεται πολυ ευκολη συνταγη και σε ευχαριστω, αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ποσο αλευρι ειναι καθε κουπα γιατι κουπα με κουπα εχει διαφορα αν μπορεσεις γραψε σε γραμμαρια θα με διευκολυνες. ευχαριστω και καλες γιορτες
    #
    Σχόλιο από rox, 3-4-12  
    martinaki τα αφήνουμε μέσα στον κάδο όπου ήδη φουσκώνουν και είναι ζεστός.

    tsatsareli η κούπα είναι αυτή του αρτοπαρασκευαστή δηλαδή 240 ml.

    Σύμφωνα με μια μαγειρική που έχω 1 κούπα αλεύρι ζυγίζει 125 γρ.Ελπίζω να βοήθησα.Καλές γιορτές σε όλους.
    #
    Σχόλιο από annyp, 8-4-12  
    φαίνονται υπέροχα τα τσουρέκια σου και λέω να τη δοκιμάσω τη συνταγή αυριο!! η ερώτηση όμως είναι πως γίνεται τσουρέκι χωρίς μαχλέπι κ κακουλέ?οταν ακούω τσουρέκι αυτό είναι που μου έρχεται πρώτο και σαν μυρωδιά και σαν γεύση.λες να τη χαλάσω την ωραία συνταγή σου αν τα συμπληρώσω?
    #
    Σχόλιο από Vchristin, 21-4-12  
    Σίγουρα μόνο ενα φακελάκι μαγιά για 625γρ. αλεύρι;
    #
    Σχόλιο από emelia, 3-12-13  
    Καλησπέρα,

    θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν λέτε ότι το βάζετε στο φούρνο, τον οποίο τον έχετε προθερμάνει στους 50 για να φουσκώσουν και μετά το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο υπονοείτε ότι έχετε δύο φούρνους ή ότι εκεί που έχουν ήδη φουσκώσει τα τσουρέκια μέσα στο φούρνο αυξάνεις τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 χωρίς να τα βγάλεις καθόλου έξω και τα ψήνεις?
    #
    Σχόλιο από kostas_angy, 18-12-13  
    το προγραμμα για ζυμεσ ειναι το 8?γιατι ειμαι και λιγο ασχετη...
    #
    Σχόλιο από magda.al, 13-4-14  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!
    ΕΧΩ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΤΙ ΣΕΙΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΔΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από aretula, 15-4-14  
    Καλημέρα,σκέφτηκα να δοκιμάσω την συνταγή για τον αρτοπαρασκευαστή.Θα ήθελα όμως να ρωτήσω υπάρχει κίνδυνος να ξεχυλήσει η ζύμη όταν φουσκώνει;Ευχαριστώ.Τα πιρουνάκια έπονται!!!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kikitsa 69, 13-4-14  
    Συγχαρητήρια!!! Φέτος αγόρασα αρτοπαρασκευαστή και έκανα την συνταγή σου για πρώτη φορά. Μακράν τα καλύτερα τσουρέκια που έχω φτιάξει εδώ και χρόνια. Το κυριότερο ότι γλύτωσα από τον μεγάλο κόπο του διπλοζυμώματος και της υπομονής με τις κουβέρτες. Πανεύκολη διαδικασία αφού όλα τα κάνει η μηχανή και εμείς μόνο τις πλεξούδες. Καλύτερα και από του ζαχαροπλαστίου. Εγώ βέβαια πρόσθεσα και κακουλέ και λίγο μπέικιν. Για όσες έχουν ζυγαριά παραθέτω τις ακριβείς αναλογίες.

    770 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
    260 γρ. γάλα
    150 γρ. φρέσκο βούτυρο
    3 αυγά
    200 γρ. ζάχαρη
    1/4 κ.γ μαστίχα
    1 κ.γ μαχλέπι
    1 κ.γ κακουλέ
    1/2 κ.γ αλάτι
    1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    1 φακελάκι μαγιά

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ελάτε να φτιάξουμε τσουρέκια!
    Πάσχα χωρίς αφράτα και λαχταριστά τσουρεκάκια δ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Πασχαλινά τσουρεκάκια μινιατούρες
    Προστέθηκε από k_tz
    4.6667
           
           
    (3)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    αρτοπαρασκευαστης
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της lena 2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της feniaevaggelou
    αρτοπαρασκευαστης
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της dionysiatsa
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas