Τσουρέκια στον αρτοπαρασκευαστή
Η συνταγή μου προέκυψε κατά λάθος! Έφτιαχνα κάποια άλλη συνταγή και έκανα λάθος στην ποσότητα του βουτύρου. Το αποτέλεσμα μου άρεσε και την καθιέρωσα. Τα τσουρέκια γίνονται αφράτα με ίνες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βολεύει να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί στο πλάσιμο και στο ψήσιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο να λιώσει. Να μη βράσει.
-
2
Το βάζουμε στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή.
-
3
Τρίβουμε στο multi τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη.
-
4
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στη φόρμα του αρτοπαρασκευαστή.
-
5
Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.(αλάτι,αλεύρι,μαγιά,αυγά,μαστίχα)
-
6
Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμες
-
7
Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.
-
8
Όταν τελειώσει θα αφήσουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη μας.
-
9
Μετά πλάθουμε 2 μεγάλα ή 3 μικρότερα τσουρέκια που τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1 ώρα ακόμη (εγώ θερμαίνω τον φούρνο στους 50 βαθμούς τον σβήνω και βάζω τα τσουρέκια).
-
10
Τα αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου 30 με 40 λεπτά να ροδοκοκκινήσουν καλά.
Σχόλια (76)
Πόσα γραμμαρια αλευρι ειναι η κουπα?Ευχαριστω.