Τσουρέκια της Ζωής

Bαθμολογία: 4.9615
       
 
26 ψήφοι
zoe, 02.11.08

Περιγραφή

τελεια κορδονατα τσουρεκια απο το hungry.gr

 

Τσουρέκια της Ζωής

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2kgr αλευρι σκληρο νο1 (αμερικανικο)
  • 600gr ζαχαρη
  • 500gr φρεσκο βουτυρο
  • 9 αυγα
  • 1 1/2 φακελακι μαστιχα κοπανισμενη
  • 1 φακελακι μαχλεπι βρασμενο σε 1/2 ποτηρι νερο
  • 200gr μαγια νωπη
  • 400ml γαλα
  • ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
  • 2 κροκους αβγων αραιωμενους με λιγο νερο
  • αμυγδαλα φιλε
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Ελληνική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταινουμε το γαλα και μεσα διαλυουμε τη μαγια, προσθετουμε 500gr περιπου αλευρι να γινει χυλος και αφηνουμε 2 1/2-3 ωρες να φουσκωσει καλα (μπορουμε ακομα και να "πιασουμε" το προζυμι απο το προηγουμενο βραδυ και χρονο αρκετο γλυτωνουμε και πιο παραδοσιακα γινονται.)
  2.  Βαζουμε το υπολοιπο αλευρι σε λεκανιτσα κανουμε μια γουβιτσα στη μεση και προσθετουμε τα αβγα χτυπημενα μαζι με τη ζαχαρη, 1 φλυτζανακι του καφε νερο απο το μαχλεπι, τη μαστιχα, το ξυσμα και το προζυμι και ζυμωνουμε πιανοντας το ζυμαρι απο την ακρη της λεκανης με τα δαχτυλα προς το κεντρο.
  3.  Τελος προσθετουμε και το βουτυρο ζεστο και ζυμωνουμε μεχρι να ενωθει με τα υπολοιπα υλικα.
  4. Αφηνουμε τη ζυμη να φουσκωσει για 2 1/2-3 ωρες και ξαναζυμωνουμε καλα.
  5.  Την αφηνουμε να φουσκωσει για μια φορα ακομη, την παταμε ελαφρα να ξεφουσκωσει και πλαθουμε τα τσουρεκια στο σχημα που θελουμε, τα βαζουμε σε βουτυρωμενη λαμαρινα και τα αφηνουμε να φουσκωσουν καλα.
  6.  Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους, αλοιφουμε τα τσουρεκια με τους κροκους και πασπαλιζουμε με τα αμυγδαλα.
  7.  Τα ψηνουμε για 30`-40, αναλογως το μεγεθος τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια διευκρινηση για το ζυμωμα: ζυμωνουμε οσο πιο πολυ μπορουμε, με τον ιδιο παντα τροπο, τραβωντας την και οχι πατωντας την ζυμη εαν θελουμε μπορουμε να τα γεμισουμε, οταν τα πλαθουμε, με μερεντα και να ακολουθησουμε την υπολοιπη διαδικασια. Καλη επιτυχια!

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 5-11-08  
    Μια διευκρίνηση για αποφυγή παρεξηγήσεων:Η συνταγή δεν είναι δική μου ,την βρήκα στο hungry.gr τη δοκίμασα και ξετρελλάθηκα με τη γεύση και τα "κορδόνια" της.Σύμπτωση ή κισμέτ,την κοπέλα που έβαλε την συνταγή την έλεγαν Ζωή.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-12-08  
    Την συνταγή την είχα εντοπίσει και εγώ από πολύ καιρό στο hungry λόγω των φοβερών σχόλιων που είχε.Πόσα μέτρια τσουρέκια βγαίνουν;
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-12-08  
    3 μέτρια τσουρέκια βγαίνουν.
    #
    Σχόλιο από zoe, 16-12-08  
    mitsaki,στη μισή δόση μου βγάζει 3 τσουρέκια μέτρια,ολοκληρη δεν έχω κάνει ακόμη,μάλλον τώρα θα την κάνω για τις γιορτές.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 26-12-08  
    Ναι,γιατί επικοινώνησα με mail με τη Ζωή της συνταγής και μου είπε ότι βγαίνουν 7-8 τσουρέκια.
    #
    Σχόλιο από roulita19, 10-3-09  
    einai teleia!!!!!!!!!!!! molis ta evgala apo ton fourno kai ta paidia thn tsakisan thn mia pleksouda!!!!!
    #
    Σχόλιο από kouzinaki, 15-12-09  
    Τη συνταγή αυτή την είχα βρει κι εγώ στο hungry και από τότε δεν κάνω άλλη εκτός από αυτή. Με μια λέξη τέλεια!!! Τα φτιάνω συχνά γιατί τα τρώνε οι κόρες μου με μανία!
    Η διαφορά με άλλα τσουρέκια είναι το μαχλέπι, που αντί για κοπανισμένο βάζουμε μόνο το νεράκι που το έχουμε βράσει μέσα... Καταπληκτικό άρωμα και γεύση που δεν το είχα ξαναδοκιμάσει σε άλλη συνταγή.Οσο για τα κορδόνια, δεν είναι θέμα συνταγής αλλά καθαρά "τράβηγμα" της ζύμης με τα χέρια την ώρα που ζυμώνουμε και όχι η μέθοδος της "μπουνιάς", όπως συνηθίζουμε στο ψωμί.Μπράβο στη Ζωή για τη τέλεια συνταγή! Προσεχώς θα βάλω και photo.
    #
    Σχόλιο από lena.nikos, 31-3-10  
    einai ta pio orea tsoyrekia pou exo ftiaxi eos tora!!!
    #
    Σχόλιο από eirinip, 1-4-10  
    Καταπληκτικό αποτέλεσμα! Εγώ ξεκίνησα από το απόγευμα (ανάπιασμα), ζύμωσα το βράδυ και άφησα όλη τη νύχτα να φουσκώσει για πρώτη φορά και το πρωί συνέχισα- ετσι κερδίζεις χρόνο και γίνονται και πολύ αφράτα.
    #
    Σχόλιο από falassarna, 1-4-10  
    κοριτσια καλησπερα και χρονια πολλα!!!ποσα αυγα να βαλω στην μιση δοση????????//με εχει προβληματισει ;) παντως φαινονται υπεροχα!!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 14-11-10  
    Ολα ωραία και καλά βρε παιδιά.Εγώ που ξεκίνησα απόψε να κάνω το προζύμι με τις αναλογίες της συνταγής μου βγήκε κανονικό ζυμάρι.Πειράζει αραγε;
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-11-10  
    Τι να πρωτοπώ.Αφράτα,μυρωδάτα,μαλακά...Απλά τέλεια και πιστέψτε με,έχω φτιάξει πολλές συνταγές για τσουρέκι.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-1-11  
    Γεια σας παιδια ,εχω μια απορια.Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι το τραβηγμα της ζυμης, μηπως υπαρχει καπου καποιο βιντεακι με τον τροπο ζυμωματος?Σας παρακαλω αν ξερει καποιος κατι ας μου πει!.
    #
    Σχόλιο από arhontoula, 7-4-11  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΕΚΑΝΑ ΤΡΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ,2 ΜΙΚΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΡΙΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ 16 ΜΙΚΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.
    #
    Σχόλιο από ro!, 11-4-11  
    καλημερα zoe, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω περισσότερη ζάχαρη γιατί τα θέλουμε αρκετα γλυκά τα τσουρέκια!
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-4-11  
    Ro!...Βεβαίως και μπορείς,είναι αρκετά γλυκά όμως για τα γούστα τα δικά μου, προσθεσε αν θέλεις 50-100 γρ για να δοκιμάσεις.
    #
    Σχόλιο από GHDIMOP, 17-4-11  
    Γράφω για να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στην καταπληκτική συνταγή σας. Όσες φορές επιχείρησα να φτιάξω τσουρέκια, είτε τα φάγαμε με το ζόρι, είτε τα πέταξα. Την έφτιαξα το απόγευμα & μέχρι το βράδυ φάγαμε τα μισά. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι για να μειώσω το χρόνο φουσκώματος, όταν τύλιξα τη λεκάνη με την κουβέρτα, έβαλα και μία θερμοφόρα απο δίπλα .....
    #
    Σχόλιο από nikiv78, 20-4-11  
    Συγχαρητηρια σε οποιον ανεβασε τη συνταγη!!!!τα πρωτα μου τσουρεκια και ειναι τελεια εγω που φτιαχνα κανενα κεικ που και που:)) ευχαριστω πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 21-4-11  
    να ρωτήσω κάτι αν κατάλαβα καλά;πιάνουμε το προζύμι το αφήνουμε για 3 ώρες ζυμώνουμε όλα τα υλικά αφήνουμε για άλλες 3 ώρες ξαναζυμώνουμε αφήνουμε για άλλες 3 ώρες πλάθουμε και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες να φουσκώσουν;από το προζύμι δηλαδή μέχρι να μπουν στο φούρνο 12 ώρες ή λάθος κατάλαβα;ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από denmar, 21-4-11  
    ΤΕΛΕΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 5-11-08  
    Μια διευκρίνηση για αποφυγή παρεξηγήσεων:Η συνταγή δεν είναι δική μου ,την βρήκα στο hungry.gr τη δοκίμασα και ξετρελλάθηκα με τη γεύση και τα "κορδόνια" της.Σύμπτωση ή κισμέτ,την κοπέλα που έβαλε την συνταγή την έλεγαν Ζωή.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 15-12-08  
    Την συνταγή την είχα εντοπίσει και εγώ από πολύ καιρό στο hungry λόγω των φοβερών σχόλιων που είχε.Πόσα μέτρια τσουρέκια βγαίνουν;
    #
    Σχόλιο από zoe, 15-12-08  
    3 μέτρια τσουρέκια βγαίνουν.
    #
    Σχόλιο από zoe, 16-12-08  
    mitsaki,στη μισή δόση μου βγάζει 3 τσουρέκια μέτρια,ολοκληρη δεν έχω κάνει ακόμη,μάλλον τώρα θα την κάνω για τις γιορτές.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 26-12-08  
    Ναι,γιατί επικοινώνησα με mail με τη Ζωή της συνταγής και μου είπε ότι βγαίνουν 7-8 τσουρέκια.
    #
    Σχόλιο από roulita19, 10-3-09  
    einai teleia!!!!!!!!!!!! molis ta evgala apo ton fourno kai ta paidia thn tsakisan thn mia pleksouda!!!!!
    #
    Σχόλιο από kouzinaki, 15-12-09  
    Τη συνταγή αυτή την είχα βρει κι εγώ στο hungry και από τότε δεν κάνω άλλη εκτός από αυτή. Με μια λέξη τέλεια!!! Τα φτιάνω συχνά γιατί τα τρώνε οι κόρες μου με μανία!
    Η διαφορά με άλλα τσουρέκια είναι το μαχλέπι, που αντί για κοπανισμένο βάζουμε μόνο το νεράκι που το έχουμε βράσει μέσα... Καταπληκτικό άρωμα και γεύση που δεν το είχα ξαναδοκιμάσει σε άλλη συνταγή.Οσο για τα κορδόνια, δεν είναι θέμα συνταγής αλλά καθαρά "τράβηγμα" της ζύμης με τα χέρια την ώρα που ζυμώνουμε και όχι η μέθοδος της "μπουνιάς", όπως συνηθίζουμε στο ψωμί.Μπράβο στη Ζωή για τη τέλεια συνταγή! Προσεχώς θα βάλω και photo.
    #
    Σχόλιο από lena.nikos, 31-3-10  
    einai ta pio orea tsoyrekia pou exo ftiaxi eos tora!!!
    #
    Σχόλιο από eirinip, 1-4-10  
    Καταπληκτικό αποτέλεσμα! Εγώ ξεκίνησα από το απόγευμα (ανάπιασμα), ζύμωσα το βράδυ και άφησα όλη τη νύχτα να φουσκώσει για πρώτη φορά και το πρωί συνέχισα- ετσι κερδίζεις χρόνο και γίνονται και πολύ αφράτα.
    #
    Σχόλιο από falassarna, 1-4-10  
    κοριτσια καλησπερα και χρονια πολλα!!!ποσα αυγα να βαλω στην μιση δοση????????//με εχει προβληματισει ;) παντως φαινονται υπεροχα!!!
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 14-11-10  
    Ολα ωραία και καλά βρε παιδιά.Εγώ που ξεκίνησα απόψε να κάνω το προζύμι με τις αναλογίες της συνταγής μου βγήκε κανονικό ζυμάρι.Πειράζει αραγε;
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 16-11-10  
    Τι να πρωτοπώ.Αφράτα,μυρωδάτα,μαλακά...Απλά τέλεια και πιστέψτε με,έχω φτιάξει πολλές συνταγές για τσουρέκι.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-1-11  
    Γεια σας παιδια ,εχω μια απορια.Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι το τραβηγμα της ζυμης, μηπως υπαρχει καπου καποιο βιντεακι με τον τροπο ζυμωματος?Σας παρακαλω αν ξερει καποιος κατι ας μου πει!.
    #
    Σχόλιο από arhontoula, 7-4-11  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΕΚΑΝΑ ΤΡΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ,2 ΜΙΚΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΤΡΙΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙ 16 ΜΙΚΡΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΜΙΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ.
    #
    Σχόλιο από ro!, 11-4-11  
    καλημερα zoe, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω περισσότερη ζάχαρη γιατί τα θέλουμε αρκετα γλυκά τα τσουρέκια!
    #
    Σχόλιο από zoe, 11-4-11  
    Ro!...Βεβαίως και μπορείς,είναι αρκετά γλυκά όμως για τα γούστα τα δικά μου, προσθεσε αν θέλεις 50-100 γρ για να δοκιμάσεις.
    #
    Σχόλιο από GHDIMOP, 17-4-11  
    Γράφω για να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στην καταπληκτική συνταγή σας. Όσες φορές επιχείρησα να φτιάξω τσουρέκια, είτε τα φάγαμε με το ζόρι, είτε τα πέταξα. Την έφτιαξα το απόγευμα & μέχρι το βράδυ φάγαμε τα μισά. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι για να μειώσω το χρόνο φουσκώματος, όταν τύλιξα τη λεκάνη με την κουβέρτα, έβαλα και μία θερμοφόρα απο δίπλα .....
    #
    Σχόλιο από nikiv78, 20-4-11  
    Συγχαρητηρια σε οποιον ανεβασε τη συνταγη!!!!τα πρωτα μου τσουρεκια και ειναι τελεια εγω που φτιαχνα κανενα κεικ που και που:)) ευχαριστω πολυ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 21-4-11  
    να ρωτήσω κάτι αν κατάλαβα καλά;πιάνουμε το προζύμι το αφήνουμε για 3 ώρες ζυμώνουμε όλα τα υλικά αφήνουμε για άλλες 3 ώρες ξαναζυμώνουμε αφήνουμε για άλλες 3 ώρες πλάθουμε και αφήνουμε για άλλες 3 ώρες να φουσκώσουν;από το προζύμι δηλαδή μέχρι να μπουν στο φούρνο 12 ώρες ή λάθος κατάλαβα;ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από denmar, 21-4-11  
    ΤΕΛΕΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anastasia9, 21-4-11  
    Τα εκανα μολις τωρα οντως ειναι πολυ αφρατα και μοσχοβολανε!!!Μονο λιγο μου ανοιξανε και πηρανε πολυ γρηγορα χρωμα απο πανω(στο 2ο απο κατω τα εψησα)αραγε τι φταιει μηπως το αλευρι?εσεις ποια μαρκα βαλατε?Και να ρωτησω κατι ακομη σε ποση ωρα πρεπει να τα τυλιξουμε στη ζελατινη?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-4-11  
    Εγώ έβαλα Μύλοι Αγίου Γεωργίου για τσουρέκια νομίζω.
    Κι εμένα μου άνοιξαν λιγάκι όπως θα δεις στις φωτογραφίες και μου έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι όμως πάρα πολύ αφράτα, μυρωδάτα και νόστιμα.
    Για τη ζελατίνη, αν εννοείς μετά που θα γίνουν, τότε άστα να κρυώσουν καλά.
    #
    Σχόλιο από stellakipeni, 6-5-11  
    Καταρχην συγχαρητηρια για την τελεια συνταγη σου. Εκανα τα τσουρεκακια μου το πασχα και ολοι ξετρελαθηκαν απο την γευση τους. Και λεω μονο γευση γιατι απο εμφανιση ηταν σκετη αποτυχια. Μηπως θα μπορουσες να μου πεις γιατι εγιναν σαν ζαγρε απο επανω? Μηπως ηθελαν πιο πολυ ζημωμα? Δεν ηταν ωραια οπως αυτο που εχεις στην φωτο σου. Παντως η γευση ηταν ΤΕΛΕΙΑ. συγχαρητηρια.
    #
    Σχόλιο από AKAMATA, 26-1-14  
    Αν τα κάνουμε στο μιξερ με τον γάτζο θα βγουν κορδονάτα ή σαν κεικ? Έχει δοκιμάσει κανείς?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kotoula, 2-5-13  
    Tελεια τα τσουρεκακια σου !Επιασα το προζυμι απο το βραδυ ,το πρωι τα ζυμωσα και φουσκωσαν σε 2 ωρες.Μετα δε τα ξαναζυμωσα αλλα τα επλασα ,τα αφησα να φουσκωσουν σχηματισμενα κ τα εψησα. Τα τελευταια 15 λεπτα για να μην φαινονται μαυρα τα σκεπασα με αλουμινοχαρτο.Μια παραλλαγη ,χρησιμοποιησα αντι για κανονικο γαλα,γαλα εβαπορε στην ιδια ποσοτητα(οχι αραιωμενο) .Νομιζω κανει γενικα τα τσουρεκια καλυτερα ;)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πασχαλινά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Τσουρεκια
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της mamacita2
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκά Ζύμης
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της Bety