Τσούρος
Τα τσούρος είναι κάποιου τύπου λουκουμάδες. Είναι μεξικάνικοι. Η συνταγή που παραθέτω είναι αυτή που προτιμάμε στην οικογένειά μας. Είναι ο μόνος τρόπος που τα παιδιά μου τρώνε κανέλα- και μάλιστα μπόλικη. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και τη βανίλια και προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά για ομοιογενές μίγμα.
-
3
Γεμίζουμε το εργαλείο των μπισκότων με τη ζύμη και τοποθετούμε το μεγαλύτερο αστέρι για μύτη.
-
4
Σε τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Μόλις είναι έτοιμο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 10 εκ και τηγανίζουμε 1’ από κάθε πλευρά. Πρέπει να χρυσοκοκκινίσουν.
-
5
Βγάζουμε τα τσούρος και αφήνουμε σα απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν το λάδι.Όσο είναι ακόμα ζεστά τα κυλάμε στη ζαχαροκανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια