Τζατζίκι Original

Bαθμολογία: 4.6885
       
 
61 ψήφοι
MariaLuna, 12.12.08

Περιγραφή

Κλασσική συνταγή τζατζίκι, που όμως δεν αφήνει άσχημη μυρωδιά στο στόμα!
Τζατζίκι Original

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό/σακούλας
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατα μήκος και αφαιρουμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
  2. Λιώνουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλειο πολτοποίησης και βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε γουδί.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα εως ότου γίνει ομοιογενές.
  4. Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι,το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ.
  5. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια. Στο τέλος έχουμε 4 "βαρκούλες". Τις περνάμε στον τρίφτη και αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
  6. Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  7. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο ακόμα αλάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό του αγγουριού: Δεν καθαρίζουμε τη φλούδα γιατι εκεί βρίσκονται όλες οι θρεπτικές ουσίες και δίνει και χρώμα στο τζατζίκι. Αφαιρούμε απο πριν τα σπόρια στο εσωτερικό και τρίβουμε μόνο την ψίχα με τη φλούδα.Ετσι είναι πιο ασφαλές οτι δεν θα νερώσει το τζατζίκι. Το μυστικό του σκόρδου: Αφαιρούμε τη φύτρα, έτσι έχει φυσικά τη γεύση σκόρδου το τζατζίκι αλλά δεν μυρίζει άσχημα στο στόμα μας. Το πολτοποιούμε πλήρως (δεν το τριβουμε απλά), έτσι η γεύση του πάει παντού και όχι μόνο σε μία τυχόν δυνατή κουταλιά.

Σχετικές συνταγές

Τζατζίκι 2 Τζατζίκι 2
4.25
       
       
(4)
Τζατζίκι με καρότο Τζατζίκι με καρότο
4.8571
       
       
(7)
Σαλάτα σαν τζατζίκι Σαλάτα σαν τζατζίκι
5
       
       
(1)
Τζατζίκι Τζατζίκι
4.8889
       
       
(9)
Τζατζίκι σπέσιαλ Τζατζίκι σπέσιαλ
4.6667
       
       
(9)
Σως Τζατζίκι Σως Τζατζίκι
5
       
       
(1)

    65 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Tolitsa, 15-2-09  
    Κλασσική απόλαυση!!
    #
    Σχόλιο από louloun, 26-5-09  
    θα ήθελα μόνο να σχολιάσω ότι η φλούδα του αγγουριού όντως είναι θρεπτική, αλλά επειδή συνήθως δεν καλλιεργούμε αγγουρια αλλά τα αγοράζουμε η φλούδα περιέχει όλα τα φυτοφάρμακα και γενικά ότι ρίχνουν στα αγγουρια για να μεγαλώσουν. Γι αυτό είναι καλύτερο παιδιά να μην αφήνουμε τις φλούδες στα λαχανικα αλλα και στα φρουτα.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 13-8-09  
    πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή. ανυμπομονώ να τη δοκιμάσω.

    ορθό για τα φυτοφάρμακα κλπ. ωστόσο, αν κάποιος προτιμάει το αγγουράκι με τη φλούδα του, πλύντε το καλά με άφθονο νερό και τρίψτε το με βούρτσα λαχανικών.

    έτσι κάνω και με όλα τα λαχανικά γενικά.
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από savefico, 6-2-10  
    είχα διαβάσει και αλλού ότι καθαρίζοντας τα σκόρδα αφαιρούμε τη φύτρα. Τώρα έμαθα και το λόγο!!! Πολύ ωραίο το κολπάκι!
    #
    Σχόλιο από soula!!!, 19-2-10  
    Teleio,akribos i dosologies pou xreiazontai...eyxaristw!
    #
    Σχόλιο από labrini58, 20-2-10  
    Η κλασσική και τέλεια συνταγή για τζατζίκι. Συμφωνώ κι εγώ για τη φλούδα του αγγουριού,φοβάμαι τα φυτοφάρμακα.
    #
    Σχόλιο από Stelmira, 5-3-10  
    πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-3-10  
    Κλασική αγαπημένη γεύση!!!Εγώ βάζω και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο...
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-4-10  
    Κλασσικό αγαπημένο και πολύ νόστιμο !!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-4-10  
    Σταθερή αξία το τζατζικάκι στα γιορτινά μας τραπέζια.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 7-4-10  
    το τιμήσαμε δεόντως!!!!!!! πραγματικά κλασική αξία σε κάθε είδους τραπέζι!!!! εμένα μου αρέσει πολύ !!!!φυσικά πέντε πηρουνάκια και απο μένα.
    #
    Σχόλιο από yiota_sas, 12-4-10  
    Ήταν τέλειο!!!Το καταβρόχθισα με ψωμάκι!!Το έφτιαξα την Κυριακή του Πάσχα και πιο πολύ έφαγα τζατζίκι παρά αρνάκι :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 29-4-10  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 2-5-10  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-5-10  
    #
    Σχόλιο από Conna, 14-9-10  
    γιαμι γιαμι !!!
    #
    Σχόλιο από ThanosK, 17-12-10  
    Το δοκίμασα σερβίροντας μαζί με κολοκυβάκια τηγανιτά, αφού τα βούτηξα σε κουρκούτι μπύρας (αλεύρι+1 μπύρα)έτσι ώστε να τα βουτάς στο τζατζίκι. Τα σέρβιρα σε ξένους και ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ για την βοήθεια!Χρησιμοποιώ συχνά αυτό το site, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τα σχόλια κάτω από κάθε συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΩ2, 18-1-11  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ. ΤΟ "ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΑΜΕ". ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από nina18578, 23-2-11  
    αυτό ακριβώς!!!!!!!!!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ppopie, 24-2-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    60 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Tolitsa, 15-2-09  
    Κλασσική απόλαυση!!
    #
    Σχόλιο από louloun, 26-5-09  
    θα ήθελα μόνο να σχολιάσω ότι η φλούδα του αγγουριού όντως είναι θρεπτική, αλλά επειδή συνήθως δεν καλλιεργούμε αγγουρια αλλά τα αγοράζουμε η φλούδα περιέχει όλα τα φυτοφάρμακα και γενικά ότι ρίχνουν στα αγγουρια για να μεγαλώσουν. Γι αυτό είναι καλύτερο παιδιά να μην αφήνουμε τις φλούδες στα λαχανικα αλλα και στα φρουτα.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 13-8-09  
    πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή. ανυμπομονώ να τη δοκιμάσω.

    ορθό για τα φυτοφάρμακα κλπ. ωστόσο, αν κάποιος προτιμάει το αγγουράκι με τη φλούδα του, πλύντε το καλά με άφθονο νερό και τρίψτε το με βούρτσα λαχανικών.

    έτσι κάνω και με όλα τα λαχανικά γενικά.
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από savefico, 6-2-10  
    είχα διαβάσει και αλλού ότι καθαρίζοντας τα σκόρδα αφαιρούμε τη φύτρα. Τώρα έμαθα και το λόγο!!! Πολύ ωραίο το κολπάκι!
    #
    Σχόλιο από soula!!!, 19-2-10  
    Teleio,akribos i dosologies pou xreiazontai...eyxaristw!
    #
    Σχόλιο από labrini58, 20-2-10  
    Η κλασσική και τέλεια συνταγή για τζατζίκι. Συμφωνώ κι εγώ για τη φλούδα του αγγουριού,φοβάμαι τα φυτοφάρμακα.
    #
    Σχόλιο από Stelmira, 5-3-10  
    πολύ νόστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-3-10  
    Κλασική αγαπημένη γεύση!!!Εγώ βάζω και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο...
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-4-10  
    Κλασσικό αγαπημένο και πολύ νόστιμο !!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-4-10  
    Σταθερή αξία το τζατζικάκι στα γιορτινά μας τραπέζια.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 7-4-10  
    το τιμήσαμε δεόντως!!!!!!! πραγματικά κλασική αξία σε κάθε είδους τραπέζι!!!! εμένα μου αρέσει πολύ !!!!φυσικά πέντε πηρουνάκια και απο μένα.
    #
    Σχόλιο από yiota_sas, 12-4-10  
    Ήταν τέλειο!!!Το καταβρόχθισα με ψωμάκι!!Το έφτιαξα την Κυριακή του Πάσχα και πιο πολύ έφαγα τζατζίκι παρά αρνάκι :)
    #
    Σχόλιο από agrimi, 29-4-10  
    #
    Σχόλιο από stroumfita, 2-5-10  
    #
    Σχόλιο από Sol81, 9-5-10  
    #
    Σχόλιο από Conna, 14-9-10  
    γιαμι γιαμι !!!
    #
    Σχόλιο από ThanosK, 17-12-10  
    Το δοκίμασα σερβίροντας μαζί με κολοκυβάκια τηγανιτά, αφού τα βούτηξα σε κουρκούτι μπύρας (αλεύρι+1 μπύρα)έτσι ώστε να τα βουτάς στο τζατζίκι. Τα σέρβιρα σε ξένους και ξετρελάθηκαν. Ευχαριστώ για την βοήθεια!Χρησιμοποιώ συχνά αυτό το site, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τα σχόλια κάτω από κάθε συνταγή!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΩ2, 18-1-11  
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ. ΤΟ "ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΑΜΕ". ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από nina18578, 23-2-11  
    αυτό ακριβώς!!!!!!!!!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από ppopie, 24-2-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MARILIA, 23-4-11  
    sos sos sos!!!! οποιος ειναι μεσα και μπορει να με βοηθησει!!!! εφτιαξα ακριβως το τζατζικι...δοκιμασα λιγο...και ειναι λυσσα!!!! Γιαουρτι δεν εχει περισσεψει καθολου ξερει καποιος πως μπορω να το ισορροπησω??? :-((((

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από nefelangel, 26-6-11  
    Τέλειο το τζατζικάκι σου!! Μόνο που το λάδι μου φαίνεται κάμποσο... εγώ βάζω την ποσότητα που προτείνεις στο 1 κιλό γιαούρτι και προσθέτω και άνηθο.
    #
    Σχόλιο από CharCoqiz, 17-2-12  
    Πολύ ωραίο το τζατζίκι!! Αλλά εγώ πρόσθεσα και άνηθο:) η ποσότητα όμως για το λάδι είναι πολύ...έτσι την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα βάλω λιγότερη:)
    #
    Σχόλιο από LiDiPe, 11-9-12  
    Διαφωνώ ως προς την ποσότητα του λαδιού. Εγώ βάζω τα 3/4 της κούπας που δίνεις στο 1 κιλό γιαούρτι.
    Και ένα μυστικό για το αγγούρι: Αντί να το στίψουμε με το χέρι, το βάζουμε μέσα σε τούλι, το κάνουμε πουγκάκι και το σφίγγουμε. Πιο γρήγορη μέθοδος και πιο καθαρή για την κουζίνα :-)
    #
    Σχόλιο από Roulita23, 6-10-13  
    Μου βγήκε πολύ ωραίο!Θα βάλω 4 πιρουνάκια επειδή ακολούθησα την παραλλαγή που πρότεινε η KALA_KRASA με τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι και τον άνηθο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σαλάτες / Ντιπ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Παραδοσιακές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
    ΣΑΛΤΣΕΣ-ΑΛΟΙΦΕΣ-ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ-ΜΠΕΣΑΜΕΛ-ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ-ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz