Τζατζίκι σπιτικό
Τζατζίκι ελαφρύ και πεντανόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο ξύδι, βάλτε λίγο δοκιμάζοντας καθε φορά αν χρειάζεται και άλλο, γιατί αν θα βάλετε πολύ θα ξινήσει.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα αγγουράκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά, δεν τα ξεφλουδίζουμε), από κάτω έχουμε βάλει το στραγγηστήρι για να φύγει το περιττό νερό.
-
2
Λιώνω στο γουδί καλά το σκόρδο με το αλάτι.
-
3
Μεταφέρω το γιαούρτι σε λεκάνη, βάζω το αγγούρι (το στίβω με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό του), το σκόρδο, λίγο ξύδι, λάδι και ανακατεύω καλά.
Σχόλια (22)