pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Τζατζίκι ελαφρύ και πεντανόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στο ξύδι, βάλτε λίγο δοκιμάζοντας καθε φορά αν χρειάζεται και άλλο, γιατί αν θα βάλετε πολύ θα ξινήσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  2. αλάτι
  3. 7 σκελίδες σκόρδο
  4. ελαιόλαδο
  5. λίγο ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα αγγουράκια μας και τα τρίβουμε στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά, δεν τα ξεφλουδίζουμε), από κάτω έχουμε βάλει το στραγγηστήρι για να φύγει το περιττό νερό.

  2. 2

    Λιώνω στο γουδί καλά το σκόρδο με το αλάτι.

  3. 3

    Μεταφέρω το γιαούρτι σε λεκάνη, βάζω το αγγούρι (το στίβω με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό του), το σκόρδο, λίγο ξύδι, λάδι και ανακατεύω καλά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Ετσι ακριβος το φτιαχνω κι εγω αυριο θα το ξαναφτιαξω ειναι πολυ νοστιμο!

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα