Τζατζίκι

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
Sitronella, 12.11.05

Περιγραφή

Κλασσικό και αγαπημένο συνοδευτικό.
Τζατζίκι
photo: Aleksandra

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
  • 1 αγγούρι φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 40-60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.γ. ούζο
  • 1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπως: μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σαλάτες / Ντιπ
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Περιέχει: Γιαούρτι , Σκόρδο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες, το αλατίζετε και το αφήνετε στο αλάτι για 15'.
  2. Το σταγγίζετε και το στίβετε.
  3. Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι και τα αρώματα ψιλοκομμένα, το λάδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και το αγγούρι και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε παγωμένο.

Σχετικές συνταγές

Σως Τζατζίκι Σως Τζατζίκι
5
       
       
(1)
Τζατζίκι σπιτικό Τζατζίκι σπιτικό
4.6
       
       
(5)
Σαλάτα γιαουρτιού Σαλάτα γιαουρτιού
4
       
       
(1)
Τζατζίκι 2 Τζατζίκι 2
4.25
       
       
(4)
Ταρατόρι 2 Ταρατόρι 2
5
       
       
(1)
Ταρατόρι Ταρατόρι
4
       
       
(2)
Τζατζίκι με δυόσμο Τζατζίκι με δυόσμο
4.8
       
       
(5)
Τζατζίκι σπέσιαλ Τζατζίκι σπέσιαλ
4.6667
       
       
(9)
Τζατζίκι Original Τζατζίκι Original
4.6885
       
       
(61)
Τζατζίκι μπόμπα.... Τζατζίκι μπόμπα....
5
       
       
(4)
Τζατζίκι με καρότο Τζατζίκι με καρότο
4.8571
       
       
(7)
Σαλάτα σαν τζατζίκι Σαλάτα σαν τζατζίκι
5
       
       
(1)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    ούζο στο τζατζίκι?
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Ούζο στο τζατζίκι;Δεν το έχω ξανακούσει για να μαι ειλικρινής, αλλά και δεν αμφιβάλω ότι θα του δίνει ωραία γεύση.Εγώ πάλι από αρωματικά βάζω μόνο άνηθο, και το αγγουράκι το κόβω στον τρίφτη.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-08  
    ή τρως ή δεν τρώς!!! κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται πολύ περισσότερο σκόρδο
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Συμφωνώ απόλυτα με την Χαρούλα.Τζατζίκι χωρίς σκόρδο = κοκκινιστό χωρίς ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 16-12-08  
    για πιο νοστιμο τζατζικι παντα μεσα τριβω ενα αγγουρακι τουρσι δοκιμαστε-το και παντα στο τζατζικι βαζουμε λιγο ξυδι ουζο δεν το εχω ακουσει ξανα μπορει να γινετε καλο δεν ξερω

    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 13-4-09  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 13-4-09  
    Ειναι καταπληκτικο με το ουζο.Του δινει μια αισθηση φρεσκαδας.Εγω το κανω με γλυκανισο σε σκονη και αντι για αγγουρι βαζω τριμμενο κολοκυθακι απ'το χοντρο μερος του τριφτη.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-5-09  
    Συμφωνω με την kiriakh58.Eτσι το φτιαχνω κι εγω.Αψογο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    καταρχάς καλημέρα! ευχαριστώ για την συνταγή! Ήταν πολύ ωραία μόνο που δεν έβαλα το ούζο λόγω του οτί εδώ που είμαι δεν υπάρχειδυστυχώς! Επίσης δεν μπόρεσα να βρώ γιαούρτι καλό,ήταν πολύ νερουλό όχι όπως αυτό της σακκούλας που έχουμε στην Ελλάδα! Πρέπει όμως να σου αναφέρω οτί βρίσκομαι στο νησί της Μοζαμβίκης στην Νότια Αφρική για φιλανθρωπικούς λόγους και το πρόσφερα σε Μοτζαμπικάνους φίλους! Με ρωτάγανε για την συνταγή! Λές να αρχίσουμε να βλέπουμε τους Αφρικάνους να τρώνε ελληνικό τζατζικάκι? Ήταν πολύ ωραίο ευχαριστούμε πολύ, χρειαζόμαστε ιδέες για λίγο διαφορετικές γεύσεις εδώ! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το απολαύσαμε ειδικά εγώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-10  
    Σουξέ το τζατζίκι στη Νότιο Αφρική! Τέλειο!
    Νομίζω πάντως πως μπορείς να στραγγίξεις λίγο το γιαούρτι αν το βάλεις σε ένα τούλι και το αφήσεις για λίγο, ώστε να μην είναι τόσο νερουλό (αν το φτιάξεις ξανά στους Μοζαμπικανούς φίλους μας :) )
    Άντε και σε ταραμοσαλάτα μετά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ η προσθήκη του ούζου!!!
    Δεν έβαλα μαιντανό μονάχα.
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 20-1-12  
    παρα πολυ καλο!εγω προσθετω κ λιγο ξυδι!
    #
    Σχόλιο από giannis-serres, 18-3-12  
    koli i syntagi alla to anthotyro pos to malakonoume? ego to patisa me to pirouni....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-12  
    To πιρούνι είναι μια καλή λύση. Μπορείς να το βάλεις και στο μούλτι.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-3-12  
    Κι εγω χωρις το ουζο το φτιαχνω ωραιο ειναι το τζατζικι
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και ξένιζε στην αρχή το ούζο τελικά άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Betty Revelioti, 3-2-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 27-3-14  

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-08  
    ή τρως ή δεν τρώς!!! κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται πολύ περισσότερο σκόρδο
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-5-08  
    Συμφωνώ απόλυτα με την Χαρούλα.Τζατζίκι χωρίς σκόρδο = κοκκινιστό χωρίς ντομάτα.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 13-4-09  
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 15-5-09  
    Συμφωνω με την kiriakh58.Eτσι το φτιαχνω κι εγω.Αψογο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    καταρχάς καλημέρα! ευχαριστώ για την συνταγή! Ήταν πολύ ωραία μόνο που δεν έβαλα το ούζο λόγω του οτί εδώ που είμαι δεν υπάρχειδυστυχώς! Επίσης δεν μπόρεσα να βρώ γιαούρτι καλό,ήταν πολύ νερουλό όχι όπως αυτό της σακκούλας που έχουμε στην Ελλάδα! Πρέπει όμως να σου αναφέρω οτί βρίσκομαι στο νησί της Μοζαμβίκης στην Νότια Αφρική για φιλανθρωπικούς λόγους και το πρόσφερα σε Μοτζαμπικάνους φίλους! Με ρωτάγανε για την συνταγή! Λές να αρχίσουμε να βλέπουμε τους Αφρικάνους να τρώνε ελληνικό τζατζικάκι? Ήταν πολύ ωραίο ευχαριστούμε πολύ, χρειαζόμαστε ιδέες για λίγο διαφορετικές γεύσεις εδώ! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο το απολαύσαμε ειδικά εγώ!!!!
    #
    Σχόλιο από Duende, 7-9-10  
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-9-10  
    Σουξέ το τζατζίκι στη Νότιο Αφρική! Τέλειο!
    Νομίζω πάντως πως μπορείς να στραγγίξεις λίγο το γιαούρτι αν το βάλεις σε ένα τούλι και το αφήσεις για λίγο, ώστε να μην είναι τόσο νερουλό (αν το φτιάξεις ξανά στους Μοζαμπικανούς φίλους μας :) )
    Άντε και σε ταραμοσαλάτα μετά!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-1-11  
    Μ'άρεσε πάρα πολύ η προσθήκη του ούζου!!!
    Δεν έβαλα μαιντανό μονάχα.
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 20-1-12  
    παρα πολυ καλο!εγω προσθετω κ λιγο ξυδι!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-3-12  
    Κι εγω χωρις το ουζο το φτιαχνω ωραιο ειναι το τζατζικι
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και ξένιζε στην αρχή το ούζο τελικά άρεσε.
    #
    Σχόλιο από Betty Revelioti, 3-2-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 27-3-14  

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kid X, 13-5-08  
    ούζο στο τζατζίκι?
    #
    Σχόλιο από giannis-serres, 18-3-12  
    koli i syntagi alla to anthotyro pos to malakonoume? ego to patisa me to pirouni....
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-12  
    To πιρούνι είναι μια καλή λύση. Μπορείς να το βάλεις και στο μούλτι.

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Φώφη, 13-5-08  
    Ούζο στο τζατζίκι;Δεν το έχω ξανακούσει για να μαι ειλικρινής, αλλά και δεν αμφιβάλω ότι θα του δίνει ωραία γεύση.Εγώ πάλι από αρωματικά βάζω μόνο άνηθο, και το αγγουράκι το κόβω στον τρίφτη.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 16-12-08  
    για πιο νοστιμο τζατζικι παντα μεσα τριβω ενα αγγουρακι τουρσι δοκιμαστε-το και παντα στο τζατζικι βαζουμε λιγο ξυδι ουζο δεν το εχω ακουσει ξανα μπορει να γινετε καλο δεν ξερω

    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 13-4-09  
    Ειναι καταπληκτικο με το ουζο.Του δινει μια αισθηση φρεσκαδας.Εγω το κανω με γλυκανισο σε σκονη και αντι για αγγουρι βαζω τριμμενο κολοκυθακι απ'το χοντρο μερος του τριφτη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 185 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Σαλάτες / Ντιπ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Σαλάτες
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Μουστρουφίτσα