Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Κλασσικό και αγαπημένο συνοδευτικό.
Θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Με 2 σκελίδες σκόρδο γίνεται βεβαίως ελαφρύ το τζατζικάκι μας, ιδανικό για τουρίστες! Προσθέστε όσο ακόμα θέλετε ανάλογα με το πόσο δυνατό σας αρέσει να είναι. Η θεία από πάνω βάζει 5 σκελίδες και είναι τούρμπο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 λεπτά
  1. 500 γρ. γιαούρτι σακούλας ή ανθότυρο
  2. 1 αγγούρι φρέσκο
  3. 2-5 σκελίδες σκόρδο
  4. 40-60 γρ. ελαιόλαδο
  5. αλάτι, πιπέρι άσπρο
  6. 1 κ.γ. ούζο (προαιρετικά)
  7. 1 κ.σ. φρέσκα αρώματα όπωςμαϊντανό, άνηθο, δυόσμο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, το κόβετε σε μικρούς κύβους ή σε λωρίδες (ή και στον τρίφτη), το αλατίζετε και το αφήνετε στο αλάτι για 15'.

  2. 2

    Το στραγγίζετε και το στίβετε.

  3. 3

    Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι και τα αρώματα ψιλοκομμένα, το λάδι, το σκόρδο πολτοποιημένο και το αγγούρι και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά.

Αντιδράσεις

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα