Vegan κινέζος σε δίαιτα!

tetei
tetei @cook_8507675
,

Μια από τις πιο λαχταριστές κουζίνες στον κόσμο είναι, κατ' εμέ η Κινέζικη!  Έλα όμως που με τόσες ζάχαρες (συγχωρήστε μου τον πληθυντικό σε μη μετρήσιμο ουσιαστικό, αλλά έπρεπε να δώσω έμφαση!), λάδια και υδατάνθρακες, παρά τα υγιεινά συστατικά και τις καλές προθέσεις είναι σχεδόν απαγορευτική για πολλούς! Έτσι, αποφάσισα να κάνω μία αυτοσχέδια παραλλαγή...  Και... ξετρελάθηκα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια πρόταση χωρίς λάδι.  Εναλλακτικά, βάλτε φυτικό έλαιο της επιλογής σας!  Αν δεν προσέχετε, κάντε το με μπασμάτι στον ατμό! Επίσης, φαντάζομαι ότι γίνεται και με κρέας... Εγώ το προτιμώ για κυρίως, πολύ ωραίο είναι και σαν ορεκτικό. Χορτοφαγική, vegan, με χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, κινέζικη. Χαμηλών υδατάνθρακων Νηστίσιμο χωρίς λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2-3 άτομα
  1. 100 γρ. σόγια κεμπάπ (σφουγγαράκια)
  2. 500 γρ. ντομάτες ώριμες
  3. 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 2-3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  6. 1 κομμάτι τζίντζερ
  7. 1 κ.γ. αλάτι ή 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  8. 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη (ή μισό αν η σάλτσα σόγιας έχει ήδη καραμέλα)
  9. 1 χούφτα μαϊντανός
  10. 4 κ.σ. λευκό ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάτε προετοιμάζοντας τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τρίβετε το τζίντζερ στο λεπτό τρίφτη.

  2. 2

    Σε ένα μπλέντερ προσθέτετε τις καυτερές πιπεριές, το αλάτι ή τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. 3

    Όταν βράσει η σόγια την βάζετε σε ένα μπωλάκι και μαρινάρετε με το μείγμα που ετοιμάσατε.

  4. 4

    Κόβετε σε μέτρια κομμάτια το λάχανο (να μη λιώσει στο βράσιμο!) και σε φλορετίτσες το κουνουπίδι. Βράζετε σαν για σαλάτα σε νερό που ίσα-ίσα αλατίσατε. Όταν μαλακώσουν τόσο όσο να μην είναι πλέον ωμά, αλλά να μη λιώνουν, στραγγίζετε όλο το νερό εκτός από 1/4 της κούπας.

  5. 5

    Βάζετε τα λαχανικά που βράσατε σε μια πιατέλα να κρυώσουν.

  6. 6

    Κρατάτε το ζωμό από τα βρασμένα λαχανικά σε ένα φλυτζάνι.

  7. 7

    Βάζετε την ίδια κατσαρόλα ή προτιμότερα ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε με το 1/4 του ζωμού που κρατήσατε να μαλακώσει στο σκεύος. Όταν γίνει διάφανο προσθέτετε το μαϊντανό και τις πιπεριές να μαλακώσουν, και κατόπιν ρίχνετε και τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.

  8. 8

    Τέλος, σβήνετε με το υπόλοιπο του ζωμού μαζί με τη σόγια και τη μαρινάδα της και τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.

  9. 9

    Βράζετε ώσπου να πήξει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

  10. 10

    Σερβίρετε επάνω από τη σαλάτα.

Αντιδράσεις

Από

tetei
tetei @cook_8507675
στις
,