Vegan λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια

Bαθμολογία: 4.4545
       
 
11 ψήφοι
foxy vegan, 05.04.08

Περιγραφή

Τα λαζάνια αυτά είναι πάντα μεγάλη επιτυχία ακόμη και για τους κρεοφάγους
Vegan λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
  • 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας νερό
  • 4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
  • 9 λαζάνια
  • ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)

 

Γέμιση:

  • 300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 450 γρ τόφου
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
  • 2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριου)
  • 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 1 πυρέξ λαζάνια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  3. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30'.
  5. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαζάνια θα σερβίρονται καλύτερα αν τα αφήσετε 15 λεπτά να σταθούν πριν τα κόψετε. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-4-08  
    Δεν τα ζεματας καθολου πριν τα λαζανια ?.Οποτε τα εχω βαλει σε αντιστοιχα φαγητα ,ετσι ,κρατανα τη σκληραδα τους .Εσενα ?
    Ευχαριστω .Τελεια η συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από asotiro, 6-4-08  
    Εξαρτάται από τα λαζάνια. Υπάρχουν "μάρκες" οι οποίες δηλώνουν ότι δε θέλουν ζεμάτισμα/μαγείρεμα πριν, και όσες φορές τα έχω δοκιμάσει δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    to vegan τι ειναι? vegeterian pou leme?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-4-08  
    άλλο vegan, άλλο vegeterian. Η vegan διατροφή είναι κάπως πιο αυστηρή και αποκλείει όλα τα γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    α μπραβο ειχα δει κατι στη τηλεοραση με δυο κυριεσ απο κηφισσια να φτιαχνουν συμαρικα μπιφτεκια απο περιεργα υλικα!!κ κρεπεσ περιεργες!!!
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 10-4-08  
    Όπως είπε και ο χρήστης asotiro εξαρτάται από το τι μάρκα λαζάνια χρησιμοποιείς για το αν θα τα ζεματίσεις ή όχι. :-)

    Sitronella ευχαριστώ που εξήγησες τι σημαίνει βίγκαν.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 13-11-09  
    foxyvegan, μπορείς να μου πεις με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το τόφου; είχα την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν μαντιτάρια (ή μήπως είναι σόγια;). Ευχαριστώ πολύ, θα ήθελα να την δοκιμάσω τη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από Vai, 13-11-09  
    Να βοηθήσω λίγο?Το τόφου είναι το τυρί των vegan και προέρχεται απο γάλα σόγιας.Αν δεν είσαι vegan λοιπόν το αντικαθιστάς με τυρί,αλλιώς .......άγνωστο!!!!!(την πληροφορία την είχα ακούσει σε ένα επεισόδιο του κάτι ψήνεται σε κάποια προηγούμενη εβδομάδα)
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 14-11-09  
    Βασικά το τόφου δεν είναι 'τυρί'. Είναι σπογγώδες στην υφή και δεν έχει γεύση (παίρνει γεύση από τα μπαχαρικά, σάλτσες και τρόπο μαγειρέματος). Δεν μπορείς να το φας σκέτο δηλαδή, γιατί θα έχει χάλια γεύση. Προέρχεται από φασόλια σόγιας και είναι τίγκα στην πρωτεϊνη. Δεν την έχω κάνει ποτέ τη συνταγή με ζωικά (καθώς δεν τρώω ζώα). Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τόφου, θα μπορούσες να βάλεις παραπάνω μανιτάρια, τριμμένα κάσιους, ή σωταρισμένες πιπεριές ή κολοκύθια κομμένα σε λουρίδες. Ελπίζω να βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗ, 14-2-10  
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΦΟΥ?
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 17-2-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, το σπανάκι δεν το σοτάρεις καθόλου?

    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 17-2-10  
    Μαρίνα απαντώ στην ερώτησή σου ακριβώς πάνω από αυτή.

    Χρυσανθούλα, όχι δεν το σωτάρω το σπανάκι. Απλά το ανακατεύω ωμό μέσα στο τόφου. :)
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 21-2-10  
    Την δοκίμασα την συνταγή σου(δεν αντιστάθηκα όμως και σωτάρισα πρώτα το σπανάκι)είχε πολύ επιτυχία, έκανε <<μπάμ>> που λένε,σ'ευχαριστώ foxy και φυσικά έχεις 5 πιρουνάκια από μένα.
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 21-2-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Και ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από katerinio, 24-2-10  
    θα κάνω τη συνταγή σου την Παρασκευή. Τι μάρκα λαζάνια προτείνεις?Δεν έχω φτιάξει ποτέ!!Σε ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 24-2-10  
    Γειά σου Κατερινιώ. Δυστυχώς δεν είμαι Ελλάδα οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη μάρκα. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να βοηθήσει. Καλή επιτυχία με τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από aris_best, 18-3-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 20-9-10  
    Πεντανόστιμο φαγητό!!!! Εγώ έβαλα λαζάνια με γεύση σπανάκι Barilla και δεν χρειάστηκαν καθόλου βράσιμο. Επίσης έβαλα έτοιμη σάλτσα με βασιλικό και πρόσθεσα λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα στην γέμιση.
    #
    Σχόλιο από LohnJohnny, 23-11-10  
    #
    Σχόλιο από natasawow, 26-11-10  
    Και αυτή θα είναι η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσω!!Τέλεια ιδέα!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 21-2-10  
    Την δοκίμασα την συνταγή σου(δεν αντιστάθηκα όμως και σωτάρισα πρώτα το σπανάκι)είχε πολύ επιτυχία, έκανε <<μπάμ>> που λένε,σ'ευχαριστώ foxy και φυσικά έχεις 5 πιρουνάκια από μένα.
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 21-2-10  
    Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Και ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από aris_best, 18-3-10  
    #
    Σχόλιο από ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ, 20-9-10  
    Πεντανόστιμο φαγητό!!!! Εγώ έβαλα λαζάνια με γεύση σπανάκι Barilla και δεν χρειάστηκαν καθόλου βράσιμο. Επίσης έβαλα έτοιμη σάλτσα με βασιλικό και πρόσθεσα λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα στην γέμιση.
    #
    Σχόλιο από LohnJohnny, 23-11-10  
    #
    Σχόλιο από natasawow, 26-11-10  
    Και αυτή θα είναι η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσω!!Τέλεια ιδέα!!
    #
    Σχόλιο από whoopee, 12-1-11  
    όντως είναι φοβερή συνταγή!!! ως περιστασιακή χορτοφάγος την συστήνω ανεπιφύλακτα, μόνο που εγώ δεν βάζω καθόλου τοφού και προσθέτω και λίγη λιαστή ντομάτα!!! Δοκιμάστε όποια εκδοχή θέλετε είναι super!!
    #
    Σχόλιο από fantazeropg, 22-7-11  
    ta lazania den einai nhstisima giati exoun avgo, opote olh h syntagh einai arthsimh
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 22-7-11  
    fantazeropg εννοείται πως το ετοιμάζουμε με λαζάνια χωρίς αυγό. Αλλιώς δεν θα το έτρωγα, καθώς είμαι βίγκαν και δεν καταναλώνω ζωικά παράγωγα ;-)
    #
    Σχόλιο από elmali, 27-5-12  
    Ακούγεται πολύ νόστιμη η συνταγη...δεν είμαι ακόμα vegan αλλά είμαι στη διαδικασία του "ψάξιματος"....πού θα βρω διατροφική μαγιά και τόφου εδώ στη Αθήνα???
    #
    Σχόλιο από elmali, 30-5-12  
    Πολύ νόστιμα....δεν έβαλα διατροφική μαγιά γιατι δεν βρήκα....έκανα μικρή ποσότητα αλλά την επόμενη φορα θα κάνω για όλη την οικογένεια μιας και άρεσαν....
    #
    Σχόλιο από Beautiful, 26-11-12  
    Το έφτιαξα και ήταν πολυ καλό .ευχαριστουμε !
    #
    Σχόλιο από marialena16, 1-5-13  
    Eksairetiko! Elleipsi diatrofikis magias evala koukounari trimeno alla dustuxws oxi me to idio apotelesma. eftiaksa diki mou saltsa me 3 koutakia ntomatakia, ena pelte, ligo elaioloado, ligo mauri zaxari, alati kai murwdika [ta idia pou proteineis kai gia ti gemisi]. Para poli kalo. Mpravo gia tin empneusi.
    #
    Σχόλιο από Maribi, 16-5-13  
    Οι 4 κούπες σάλτσα ντομάτας κατέστρεψαν το φαγητό...! Είναι σα να τρως σάλτσα ντομάτας με ...κάτι. Νομίζω πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν 2 κούπες το πολύ!

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-4-08  
    Δεν τα ζεματας καθολου πριν τα λαζανια ?.Οποτε τα εχω βαλει σε αντιστοιχα φαγητα ,ετσι ,κρατανα τη σκληραδα τους .Εσενα ?
    Ευχαριστω .Τελεια η συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από asotiro, 6-4-08  
    Εξαρτάται από τα λαζάνια. Υπάρχουν "μάρκες" οι οποίες δηλώνουν ότι δε θέλουν ζεμάτισμα/μαγείρεμα πριν, και όσες φορές τα έχω δοκιμάσει δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    to vegan τι ειναι? vegeterian pou leme?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-4-08  
    άλλο vegan, άλλο vegeterian. Η vegan διατροφή είναι κάπως πιο αυστηρή και αποκλείει όλα τα γαλακτοκομικά και ζωικά προϊόντα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 7-4-08  
    α μπραβο ειχα δει κατι στη τηλεοραση με δυο κυριεσ απο κηφισσια να φτιαχνουν συμαρικα μπιφτεκια απο περιεργα υλικα!!κ κρεπεσ περιεργες!!!
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 10-4-08  
    Όπως είπε και ο χρήστης asotiro εξαρτάται από το τι μάρκα λαζάνια χρησιμοποιείς για το αν θα τα ζεματίσεις ή όχι. :-)

    Sitronella ευχαριστώ που εξήγησες τι σημαίνει βίγκαν.
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 13-11-09  
    foxyvegan, μπορείς να μου πεις με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το τόφου; είχα την εντύπωση ότι είναι κάτι σαν μαντιτάρια (ή μήπως είναι σόγια;). Ευχαριστώ πολύ, θα ήθελα να την δοκιμάσω τη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από Vai, 13-11-09  
    Να βοηθήσω λίγο?Το τόφου είναι το τυρί των vegan και προέρχεται απο γάλα σόγιας.Αν δεν είσαι vegan λοιπόν το αντικαθιστάς με τυρί,αλλιώς .......άγνωστο!!!!!(την πληροφορία την είχα ακούσει σε ένα επεισόδιο του κάτι ψήνεται σε κάποια προηγούμενη εβδομάδα)
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 14-11-09  
    Βασικά το τόφου δεν είναι 'τυρί'. Είναι σπογγώδες στην υφή και δεν έχει γεύση (παίρνει γεύση από τα μπαχαρικά, σάλτσες και τρόπο μαγειρέματος). Δεν μπορείς να το φας σκέτο δηλαδή, γιατί θα έχει χάλια γεύση. Προέρχεται από φασόλια σόγιας και είναι τίγκα στην πρωτεϊνη. Δεν την έχω κάνει ποτέ τη συνταγή με ζωικά (καθώς δεν τρώω ζώα). Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τόφου, θα μπορούσες να βάλεις παραπάνω μανιτάρια, τριμμένα κάσιους, ή σωταρισμένες πιπεριές ή κολοκύθια κομμένα σε λουρίδες. Ελπίζω να βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗ, 14-2-10  
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΦΟΥ?
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 17-2-10  
    Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, το σπανάκι δεν το σοτάρεις καθόλου?

    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 17-2-10  
    Μαρίνα απαντώ στην ερώτησή σου ακριβώς πάνω από αυτή.

    Χρυσανθούλα, όχι δεν το σωτάρω το σπανάκι. Απλά το ανακατεύω ωμό μέσα στο τόφου. :)
    #
    Σχόλιο από katerinio, 24-2-10  
    θα κάνω τη συνταγή σου την Παρασκευή. Τι μάρκα λαζάνια προτείνεις?Δεν έχω φτιάξει ποτέ!!Σε ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από foxy vegan, 24-2-10  
    Γειά σου Κατερινιώ. Δυστυχώς δεν είμαι Ελλάδα οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη μάρκα. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να βοηθήσει. Καλή επιτυχία με τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από eugene, 24-12-10  
    το τοφού γιατί το προσθέτεις στο σπανακι, και γιατί σε τόση μεγάλη ποσότητα?
    ειναι διατροφικό το θέμα, ή χρησιμεύει και σε κάτι (γευση?κραταει τα υγρα?)
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από mango, 22-7-11  
    tha eithela na to ftiaxo yiati kano oles tis nisties alla the xero ti einai diatrofiki mayia thank you.
    #
    Σχόλιο από mango, 30-3-12  

    foxy vega can you tell me please what is diatrofikh magia in english?Iwant to make the dish .thank you.




    foxy








    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από natasawow, 25-4-11  
    Υπέροχο βγήκε το φαγητό!Αντί για τόφου έβαλα κιμά σόγιας!Πολύ νόστιμο,άδειασαν όλα τα πιάτα!!Ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Krys, 22-7-11  
    Τέλειο φαγητό, ακριβώς ακόμη και για μη vegans/vegetarians.Αντικαθιστώντας το τόφου με φέτα και τα λαζάνια με χρωματιστές πένες και παραλείποντας τη διατροφική μαγιά, έγινε καταπληκτικό. Ευχαριστούμε.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    10 Ερωτήσεις για το Τόφου
    Τί είναι το Τόφου; Από πού προέρχεται; Πώς το μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ιδιαίτερες Γεύσεις
    Ένα βιβλίο 134 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της lskalidaki
    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Γκούφης
    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 275 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa