anyouta
anyouta @cook_8448798

Σιμιγδαλένιος χαλβάς σε έκδοση κεραστικού! Απολαύστε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα λίγο μέλι στο σιρόπι και του έδωσε ωραία γεύση. Μπορείτε να βάλετε και καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς στο μίγμα χαλβά ή και να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος/λευκή. Οι παραλλαγές μπορεί να είναι πολλές ανάλογα με τα γούστα και τη φαντασία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
50 μπαλάκια
  1. 1 ποτήρι λάδι
  2. 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  3. 3 ποτήρια ζάχαρη
  4. 4 ποτήρια νερό
  5. ξύλο κανέλας + κανέλα σε σκόνη
  6. γαρύφαλο σε σκόνη (προαιρετικό)
  7. λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα (σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι).

  3. 3

    Ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να το 'πιει' όλο και να γίνει κάπως σφικτός ο χαλβάς. Ρίχνουμε στο χαλβά - αν θέλουμε - κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη.

  4. 4

    Βάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

  5. 5

    Αφού κρυώσει με τη βοήθεια 2 κουταλιών γλυκού φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα χαλβά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν καλά.

  6. 6

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια χαλβά στη σοκολάτα (πάλι με τη βοήθεια 2 κουταλιών).

  7. 7

    Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Αν είναι για κέρασμα μπορούμε να τα βάλουμε στα χαρτάκια που βάζουμε τις τρούφες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Olive
Olive @Olive
Ωραία φαίνεται η συνταγή.. Μετά που τα συντηρείς? Στο ψυγείο δε θα σφίξουν πολύ? Με άλλη συνταγή για χαλβά δεν μπορούν να γίνουν?

Από

anyouta
anyouta @cook_8448798
στις