Χαλβαδομπαλάκια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σε έκδοση κεραστικού! Απολαύστε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έβαλα λίγο μέλι στο σιρόπι και του έδωσε ωραία γεύση. Μπορείτε να βάλετε και καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς στο μίγμα χαλβά ή και να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος/λευκή. Οι παραλλαγές μπορεί να είναι πολλές ανάλογα με τα γούστα και τη φαντασία!
Υλικά
-
1 ποτήρι λάδι
-
2 ποτήρια σιμιγδάλι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
γαρύφαλο σε σκόνη (προαιρετικό)
-
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
-
300 γρ. κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα (σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σιμιγδάλι).
-
3
Ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας μέχρι να το 'πιει' όλο και να γίνει κάπως σφικτός ο χαλβάς. Ρίχνουμε στο χαλβά - αν θέλουμε - κανέλα και γαρύφαλο σε σκόνη.
-
4
Βάζουμε τον χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ και αφού κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
-
5
Αφού κρυώσει με τη βοήθεια 2 κουταλιών γλυκού φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα χαλβά και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν καλά.
-
6
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια χαλβά στη σοκολάτα (πάλι με τη βοήθεια 2 κουταλιών).
-
7
Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Αν είναι για κέρασμα μπορούμε να τα βάλουμε στα χαρτάκια που βάζουμε τις τρούφες.
Σχόλια (15)