Χαλβάς 2
Το παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Οι αναλογίες 1,2,3,4 είναι οι πιο συνηθισμένες για τον χαλβά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό ή λεπτό σιμιγδάλι, ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ έβαλα 1 φλ. λεπτό και ένα χοντρό. Τα αρώματα είναι προαιρετικά. Εάν θέλετε μπορείτε ακόμα να προσθέσετε σταφίδες, ασπρισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
Υλικά
-
1 φλ. λάδι
-
2 φλ. σιμιγδάλι
-
3 φλ. ζάχαρη
-
4 φλ. νερό
-
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
1 ξύλο κανέλας
-
4-5 γαρύφαλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Αφήστε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά.
-
2
Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί καλά και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίνει το σιμιγδάλι. Αν θέλετε πιο σκούρο χαλβά, αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί κι άλλο.
-
3
Το σιρόπι μας θα είναι έτοιμο.
-
4
Μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που ετοιμάσατε (βγάλτε τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Το ξύσμα αφήστε το).
-
5
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα. Μην ξεγελαστείτε, θέλει την ώρα του. Πρέπει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα με ευκολία.
-
6
Βάλτε τον χαλβά μέσα σε φόρμα και αφήστε τον να κρυώσει.
-
7
Όταν κρυώσει, βγάλτε τον από τη φόρμα και σερβίρετε με μπόλικη κανελίτσα
Σχόλια (105)