κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς Φαρσάλων 2
Liza
Liza @cook_220964
Νίκαια,ελλάδα

Αυτος ο χαλβας εχει μαλλον αποθητικο ονομα (σαπουνε) και αυτο τον αδικει. και θελει τεχνη για να φτιαχτει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε να κανουμε την καφετια κρουστα στην επιφανεια του χαλβα, πασπαλιζουμε με 5 κουταλιες ζαχαρη και βαζουμε για λιγο το ταψι στο γκριλ να καραμελωσει ελαφρως η επιφανια. Το λαδι πρεπει να ειναι εξαιρετικο παρθενο ελαιολαδο.Αυτον τον χαλβα τον εφτιαχνε προπερσυ ο γιος μου σε εργαστηριο και τον πουλουσαν στα πανιγυρια στην κορινθο. Φυσικα οι δοσολογιες ειναι μεγαλυτερες, απλα εγω τις εφερα στα μετρα μας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 ταψι
  1. 1 κιλο και 1 φλιτζ. τσαγ. ζαχαρη
  2. 1/2 κιλο νεσεστε
  3. 1/2 φλιτζ. λαδι
  4. 6 ποτηρια νερο
  5. 200 γρ. ασπρισμενα αμυγδαλα ψημενα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι μαζι με το μισο κιλο απο την ζαχαρη που εχουμε μετρησει. Ανακατευουμε καθως η ζαχαρη λιωνει και κοκκινιζει.

  2. 2

    Οταν αρχισει να βγαζει αφρους, δηλ. πολλες φουσκαλες, ριχνουμε το νερο με το νεσεστε και την υπολοιπη ζαχαρη, που τα εχουμε διαλυσει σ`ενα λεκανακι. Ανακατευουμε συνεχως μεχρι να πηξει γιατι κολλαει ευκολα.

  3. 3

    Στο τελος ριχνουμε τα αμυγδαλα.

  4. 4

    Βαζουμε το χαλβα σ` ενα βρεγμενο σκευος και ισιωνουμε την επιφανεια του με το κουταλι η με σπατουλα. Τον αφηνουμε να κρυωσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (36)

PERSA1
PERSA1 @cook_8529360
Ο πραγματικός χαλβάς σαπουνε Φαρσάλων ,γίνετε με βούτυρο και ρυζάλευρο και δεν το λέω εγώ φυσικά αλλά οι παραδοσιακοί κατασκευαστές του.
Το συνεχές ανακάτεμα είναι το μυστικό του.

Από

Liza
Liza @cook_220964
στις
Νίκαια,ελλάδα