κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς Φαρσάλων 3
FILITSA
FILITSA @cook_8449874

Μας τον κέρασε μια συνάδερφος στη δουλειά και μας άρεσε πολύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσωπικά δεν την έχω κάνει αυτή τη συνταγή, αλλά μου είπαν ότι είναι πολύ εύκολη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό ζάχαρη
  2. 6 ποτήρια νερό
  3. 2 κουτιά κάστερ πάουντερ
  4. 1 ποτήρι λάδι
  5. αμύγδαλα ή καρύδια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκάνη βάζουμε νερό-κάστερ και τη ζάχαρη μείον 6 κουταλιές και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  2. 2

    Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και 6 κουταλιές ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν καραμέλα και να πάρει το χρώμα που θέλουμε.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που υπάρχουν στη λεκάνη και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.

  3. 3

    Το αδειάζουμε σε ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει.Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αμύγδαλα ή καρύδια.