Χαλβάς Φαρσάλων

Bαθμολογία: 4.8757
       
 
185 ψήφοι
akilina, 05.02.08

Περιγραφή

Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια.

Χαλβάς Φαρσάλων
photo: monbebe

Συνταγή από:

akilina

15 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(10 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(10 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 27' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

Βήμα 2
2)

Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

Βήμα 3
3)

Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

Βήμα 4
4)

Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 5
5)

Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

 

Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    224 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΖΕΛΕΔΑΚΙ, 5-2-08  
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ
    #
    Σχόλιο από akilina, 5-2-08  
    Σίγουρα μπορείς να βάλεις, απλώς εγώ προτιμώ το αραβοσιτέλαιο γιατί γίνεται πιο ελαφρύ.Μπορείς να βάλεις και αμύγδαλα ασπρισμένα ή καρύδια, αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί μέσα σε γλυκό.
    #
    Σχόλιο από armaani_d, 5-9-09  
    Πάρα πολύ καλό!Πριν λίγο το έκανα και έγινε πάρα πολύ γευστικός και εμφανισιακά τέλειος!Thanks!!!!
    5 πιρουνάκια
    Υ.Γ. Εγώ πρόσθεσα και μία δόση βανίλια.
    #
    Σχόλιο από ΕΦΗ 1986, 14-9-09  
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ: ΤΟ ΝΙΣΕΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???
    #
    Σχόλιο από akilina, 14-9-09  
    Το νισεστέ είναι άμυλο, κορν φλάουρ.Το βρίσκεις σε όλα τα super markets συνήθως δίπλα στη ζάχαρη άχνη. Περισσότερα στο google ή http://www.serrescook.gr/mikrasiatikes_syntages.htm
    #
    Σχόλιο από katerinina, 16-9-09  
    akilina μου ο χαλβας φαρσαλων ειναι πονεμενη ιστορια..εχω φτιαξει πολλες συνταγες,αλλα δεν μου εχει πετυχει καμια..(τη δικη σου βεβαια δεν την εχω φτιαξει ακομη).απλα εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι σιγουρα υπαρχει καποιο μυστικο στην παρασκευη του που δεν το αποκαλυπτει κανεις. και θα ηθελα να σε ρωτησω αν με τη δικη σου συνταγη βγαινει οντως χαλβας φαρσαλων και στην οψη και στη γευση. γιατι πραγματικα εχω κουραστει να φτιαχνω αλλα αντι αλλων και να χαλαω τζαμπα και τα υλικα μου...σ΄ ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από akilina, 17-9-09  
    Katerinina για μένα είναι σαν τον αγοραστό χαλβά, αλλά η άποψή μου ίσως να είναι υποκειμενική.Όποιος όμως έχει δοκιμάσει, χαρακτήρισε τη συνταγή επαγγελματική(ακόμη και άνθρωποι "ιδιότροποι" στη γεύση). Σου προτείνω να τη δοκιμάσεις και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! ... Και θέλω σχόλια και αρνητικά ακόμα αν δεν σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από katerinina, 21-9-09  
    akilina μου συγχαρητήρια και σε εσένα και στη μανούλα σου για τη φοβερή αυτή συνταγή!!! μολις το εφτιαξα και ειναι τέλειο απο όλες τις πλευρές! 5-15-25 πιρουνακια αν μπορούσα να βάλω θα τα έβαζα! σε ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-10-09  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εχω πάθει πλάκα!Τον έφτιαξα το πρωί και δεν έχει μείνει ούτε το μισό ταψάκι.
    Μπράβο και ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-10-09  
    Μπράβο..πολύ νόστιμος και εύκολος πάνω απο ολα.Τα 5 πιρουνάκια δικά σου :)
    #
    Σχόλιο από Αλεξία30, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από maria25, 4-11-09  
    #
    Σχόλιο από faidra90, 6-12-09  
    τελειο!
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 14-12-09  
    kala sketh epityxia, se ena mhna ekana 4 fores ton xalba!!!
    ki exthes phga se suggeniko spiti kai zhthsan na touskano.poly evkolo kai nostimo
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 14-12-09  
    #
    Σχόλιο από liaki2003, 22-12-09  
    Εξαιρετικός και πανεύκολος!Μπράβο akilina!Eγώ έβαλα καστανή ζάχαρη για την καραμέλα και έγινε πιο σκούρος και επίσης αμύγδαλα!Συγχαρητήρια έτσι και αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από xrenieri, 5-1-10  
    ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!καιρο τωρα εψαχνα μια συνταγη με χαλβα φαρσαλων που αρεσει σε ολη την οικογενεια Την εφτιαξα μονο που εκανα μια μικρη τροποποιηση εβαλα 4 κουταλιες σουπας μελι και 1 φλιτζανι λιγοτερη ζαχαρη απο αυτη που γραφεις.Εγινε τελεια!!!!!!!!Συγχαρητηρια σε σενα και φυσικα στη πηγη σου δηλαδη στη μανουλα σου που σου εμαθε μια τοσο νοστιμη παραδοσιακη συνταγη
    #
    Σχόλιο από DREAMER, 24-1-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!ΤΕΛΕΙΑ!ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΚΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΤΣΙΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ.(ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ).ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 25-1-10  
    Καταπληκτικός!!! Πανεύκολη συνταγή στην εκτέλεσή της, γίνεται πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι απίθανο! Εύγε!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΖΙΝΑΜΑΝΙΑC, 17-2-10  
    ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ Η ΚΑΡΥΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    199 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από armaani_d, 5-9-09  
    Πάρα πολύ καλό!Πριν λίγο το έκανα και έγινε πάρα πολύ γευστικός και εμφανισιακά τέλειος!Thanks!!!!
    5 πιρουνάκια
    Υ.Γ. Εγώ πρόσθεσα και μία δόση βανίλια.
    #
    Σχόλιο από katerinina, 16-9-09  
    akilina μου ο χαλβας φαρσαλων ειναι πονεμενη ιστορια..εχω φτιαξει πολλες συνταγες,αλλα δεν μου εχει πετυχει καμια..(τη δικη σου βεβαια δεν την εχω φτιαξει ακομη).απλα εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι σιγουρα υπαρχει καποιο μυστικο στην παρασκευη του που δεν το αποκαλυπτει κανεις. και θα ηθελα να σε ρωτησω αν με τη δικη σου συνταγη βγαινει οντως χαλβας φαρσαλων και στην οψη και στη γευση. γιατι πραγματικα εχω κουραστει να φτιαχνω αλλα αντι αλλων και να χαλαω τζαμπα και τα υλικα μου...σ΄ ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από akilina, 17-9-09  
    Katerinina για μένα είναι σαν τον αγοραστό χαλβά, αλλά η άποψή μου ίσως να είναι υποκειμενική.Όποιος όμως έχει δοκιμάσει, χαρακτήρισε τη συνταγή επαγγελματική(ακόμη και άνθρωποι "ιδιότροποι" στη γεύση). Σου προτείνω να τη δοκιμάσεις και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! ... Και θέλω σχόλια και αρνητικά ακόμα αν δεν σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από katerinina, 21-9-09  
    akilina μου συγχαρητήρια και σε εσένα και στη μανούλα σου για τη φοβερή αυτή συνταγή!!! μολις το εφτιαξα και ειναι τέλειο απο όλες τις πλευρές! 5-15-25 πιρουνακια αν μπορούσα να βάλω θα τα έβαζα! σε ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-10-09  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Εχω πάθει πλάκα!Τον έφτιαξα το πρωί και δεν έχει μείνει ούτε το μισό ταψάκι.
    Μπράβο και ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 9-10-09  
    Μπράβο..πολύ νόστιμος και εύκολος πάνω απο ολα.Τα 5 πιρουνάκια δικά σου :)
    #
    Σχόλιο από Αλεξία30, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από maria25, 4-11-09  
    #
    Σχόλιο από faidra90, 6-12-09  
    τελειο!
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 14-12-09  
    kala sketh epityxia, se ena mhna ekana 4 fores ton xalba!!!
    ki exthes phga se suggeniko spiti kai zhthsan na touskano.poly evkolo kai nostimo
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 14-12-09  
    #
    Σχόλιο από liaki2003, 22-12-09  
    Εξαιρετικός και πανεύκολος!Μπράβο akilina!Eγώ έβαλα καστανή ζάχαρη για την καραμέλα και έγινε πιο σκούρος και επίσης αμύγδαλα!Συγχαρητήρια έτσι και αλλιώς!
    #
    Σχόλιο από xrenieri, 5-1-10  
    ΜΠΡΑΒΟ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!καιρο τωρα εψαχνα μια συνταγη με χαλβα φαρσαλων που αρεσει σε ολη την οικογενεια Την εφτιαξα μονο που εκανα μια μικρη τροποποιηση εβαλα 4 κουταλιες σουπας μελι και 1 φλιτζανι λιγοτερη ζαχαρη απο αυτη που γραφεις.Εγινε τελεια!!!!!!!!Συγχαρητηρια σε σενα και φυσικα στη πηγη σου δηλαδη στη μανουλα σου που σου εμαθε μια τοσο νοστιμη παραδοσιακη συνταγη
    #
    Σχόλιο από DREAMER, 24-1-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!ΤΕΛΕΙΑ!ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΚΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΤΣΙΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ.(ΠΟΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ).ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 25-1-10  
    Καταπληκτικός!!! Πανεύκολη συνταγή στην εκτέλεσή της, γίνεται πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι απίθανο! Εύγε!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΖΙΝΑΜΑΝΙΑC, 17-2-10  
    ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΜΕΣΑ Η ΚΑΡΥΔΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από devilangel, 3-3-10  
    Καλή μου Akilina αυτή η συνταγή ήταν λόγος που έγινα μέλος εδώ, μόνο και μόνο για να σου πω ΜΠΡΑΒΟ!!! Πήγε βέβαια λίγο η καρδιά στη Σαλαμίνα όταν κοκάλωσε η καραμέλα μόλις έβαλα μέσα το κρύο μίγμα (το οποίο και έγινε υπέροχο και μυρωδάτο μετά από λίγο) αλλά όταν τον δοκίμασα έτοιμο ησύχασα και χάρηκα ταυτόχρονα!! (και δεν είμαι και το πρώτο ταλέντο θα έλεγα) Την προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
    #
    Σχόλιο από pstsiki, 7-3-10  
    Μολις τον εκανα,καλος στην γευση αλλα πειτε πιο πολλες λεπτομερειες για εμας τις ασχετες!Δεν ηξερα καταρχην μολις σε τι θερμοκρασια να το εχς στην κατσαρολα μετρια δυνατη?Και ενω εγινε στερεο το μεγαλυτερο μερος εμεινς καποιο μερος υγροποιημενο,πηγα να το αφησω κι αλλο να πηξει και αυτο αλλα το αλλο το νηδη στερεο κολλουσε πολυ και σαν να καιγοταν μου φαινοταν ετσι το εβγαλα με αποτελεσμα να μεινει αρκετο υγρο.
    Αναγκαστηκα να το πεταξω το υγρο που το δοκιμασα και ηταν το λαδι μαλλον που ειχε μεινει.
    Επισης εκει που ελεγε να το σουρωσεις δεν μπορουσα να σουρωσω και την ζαχαρη.Ενα μπερδεμα τελως παντων!Αλλα καλο στην γευση!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 24-3-10  
    Πρίν μια ώρα βγήκε από τον φούρνο και έχει μείνει το μισό ταψί.
    ΤΕΛΕΙΟΣ .
    Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω από πάνω ζάχαρη και καννέλα η θα χαλάσω την γευση ?
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 25-5-10  
    Πολύ καλή η συνταγή σου, μπράβο! Χθες έκανα μια άλλη συνταγή που είχα(έκανα πολύ ζάχαρη καραμέλα και όχι λίγες κουταλιές) και δεν μπορέσαμε να τον φάμε, με αποτέλεσμανα πετάξουμε μετα λύπης μας όλο το ταψί! Σήμερα έκανα την δική σου και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πάρα πολύ καλό. Ευχαριστούμε πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΖΕΛΕΔΑΚΙ, 5-2-08  
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΗΡΟ
    #
    Σχόλιο από akilina, 5-2-08  
    Σίγουρα μπορείς να βάλεις, απλώς εγώ προτιμώ το αραβοσιτέλαιο γιατί γίνεται πιο ελαφρύ.Μπορείς να βάλεις και αμύγδαλα ασπρισμένα ή καρύδια, αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί μέσα σε γλυκό.
    #
    Σχόλιο από ΕΦΗ 1986, 14-9-09  
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ: ΤΟ ΝΙΣΕΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???
    #
    Σχόλιο από akilina, 14-9-09  
    Το νισεστέ είναι άμυλο, κορν φλάουρ.Το βρίσκεις σε όλα τα super markets συνήθως δίπλα στη ζάχαρη άχνη. Περισσότερα στο google ή http://www.serrescook.gr/mikrasiatikes_syntages.htm
    #
    Σχόλιο από KatiaM, 24-3-10  
    Μια διευκρίνιση: Το νισεστέ δεν είναι αραβοσιτάλευρο αλλά ΡΙΖΑΛΕΥΡΟ.
    #
    Σχόλιο από photini8, 18-9-10  
    agapiti akilina simera ekana to xalva sou kai dn to petixa..vgike apo pano krousta k apo mesa krema kai mirize poli to ladi. ti lathos ekana?
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 27-9-10  
    Γεια σας! Ακούγεται πολυ ενδιαφέρουσα η συνταγή κ θα ήθελα να τη δοκιμάσω. Έχω όμως μερικές απορίες: Μπορώ να την κάνω με ελαιόλαδο? Γίνεται εξίσου καλή?
    Έχω λευκά αμύγδαλα συσκευασίας-πως μπαίνουν στον χαλβά?
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 28-9-10  
    Ευχαριστώ akilina! Τα αμύγδαλα τα καβουρδίζω πρώτα? Είναι ωμά.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 29-9-10  
    Καλό είναι να τα καβουρδίσεις για να είναι τραγανά και να μην έχουν υγρασία.
    #
    Σχόλιο από kort, 2-10-10  
    ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΓΑΛΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΔΙΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ?
    #
    Σχόλιο από antonia70, 23-1-11  
    καταπληκτικος σε γευση!!πριν το βαλω στο φουρνο ειχε πολυ λαδι και το αδειασα.Πιστευετε οτι θα το απορροφουσε;
    #
    Σχόλιο από vasso18183, 17-3-12  
    μου άρεσε πάρα πολύ!!! δεν περήμενα οτί θα έφτιαχνα μόνη μου τόσο νόστιμο χαλβά!!! την άλλη φορά θα βάλω και αμύγδαλα. κρούστα πάντως δεν μου έκανε αλλα δεν με πειράζει κιόλας.ευχαριστώ πολύ για την νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από KIP, 22-11-12  
    5 πηρουνάκια χωρις δευτερη σκεψη για τη γευση. Αλλα θα ήθελα να ρωτήσω αν εχει τύχει σε καμια σας να είναι πολυ καλά ψημένος από πάνω και από κάτω να παρεμεινε πιο ρευστός; Μηπως έκανα κάτι λάθος στην εκτέλεση;
    #
    Σχόλιο από Mona_Lisa, 31-5-13  
    Αχ σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος! Είμαι Ελληνίδα Εξωτερικού και είπα να κάνω αυτή τη συνταγή για να δείξω στον αρραβωνιαστικό μου που είναι Γάλλος πως είναι ένα παραδοσιακό γλυκό. Δυστυχώς μου βγήκε πολύ λευκός γιατί; Τι λάθος έκανα;
    #
    Σχόλιο από pengou, 28-2-14  
    Φαινεται να είναι όντως πολύ επαγγελματική η δουλειά σου! θα το φτοιάξω σίγουρα γιατί τον λατρεύω τον χαλβά φαρσάλων. Επειδή όμως χρησιμοποιώ λάδι ελιάς αποκλειστικά όταν μαγειρεύω, θεωρείς ότι είναι καλύτερα να το δοκιμάσω ή θα βγεί πολύ βαρύ; Σίγουρα πιο βαρύ απο την αυθεντική συνταγή, αλλά να το επιχειρήσω;
    #
    Σχόλιο από ecats, 20-6-14  
    Δοκίμασα τη συνταγή σου και δεν πέτυχε... έχω την εντύπωση ότι έπαιξε λάθος με τις δοσολογίες μήπως μπορείς την επόμενη φορά που θα την κάνεις να ζυγίσεις τα υλικά για να είναι πιο συγκεκριμένα?
    Το λάδι(ελαιόλαδο έβαλα) ήταν πάρα πολύ με αποτέλεσμα να το στραγγίζω καθε λίγο(παιζει να έβγαλα μισό φλυτζάνι). Τελικά αφου το μαγείρεψα αρκετά στην κατσαρόλα γιατι φαινόταν τελείως άψητο(ηταν ασπρο το χρώμα του) το έβαλα στον φουρνο και ενώ έχει πάρει πολύ ωραία υφή και χρώμα καραμελένιο, έχει γευση λαδίλας κυρίως και λίγο αλευρίλας.
    Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Θα το ξαναδοκιμάσω με λιγότερο λάδι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 31-7-10  
    Αντί για σπορέλαιο έβαλα 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο γάλακτος, αποτέλεσμα Θεικό!!!! όλα τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 30-11-10  
    μωλις βγηκε το γλυκο απο το φουρνο!!Η γευση ειναι ΙΔΙΑ με αυτα του εμποριου(και καλλιτερη) και το χρωμα απαιχτο.Οσον αφορα την κρουστα δεν ξερω αν πετυχε το κολπο με την ζαχαρι, διοτι ζεματαει ακομη!!Ειναι καταπληκτικη η γευση μιλαμε!!Εγω εκανα τις εξης παραλλαγες:αντι για λαδι , εβαλα 1/2 φλ.τσ.φρεσκο βουτυρο και 1/2 φλιτζανι φαστ σοφτ και τα εριξα μεσα στην ζαχαρι.Δουλεψα την καραμελα συνεχως, οπως και το συνολικο μιγμα.ΔΕΝ μυριζει ασχημα και αφηνει μια ελαφρια νοτα βουτυρου(εγω δεν τα παω καλα με το φρεσκο βουτυρο), αλλα εδω ειναι ασυναγωνιστο.Μπραβο και συνιστω ανεπιφυλακτα την συνταγη αυτη.!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 28-3-11  

    Γειά σας.Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσο πολύ την akilina,για την υπέροχη συνταγή τις.Με την σειρά μου έφτιαξα και εγώ αυτό τον Νόστιμο Χαλβά Φαρσάλων,με μερικές μικρές παραλλαγές.


    ½ φλυτζάνι τσαγιού Ηλιέλαιο
    2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ(200γραμμ.)
    3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
    1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό Πορτοκάλι
    1 Βανίλια
    8 κ.σ. ζάχαρη

    Έβαλα στην λεκάνη μου το νερό ζεστό απο την βρύση,τον χυμό,τον νισεστέ και ανακάτεψα καλά.Έπειτα πρόσθεσα την βανίλια και την ζάχαρη.
    Σε μια κατσαρόλα έλιωσα την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.
    Έριξα μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με τον Νισεστέ,(μήν φοβηθείτε θέλει ανακάτεμα καλό) και συνέχισα να ανακατέυω σε μέτρια φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα.Προτού να γίνει το μείγμα μια παχειά κρέμα...τράβιξα την κατσαρόλα απο την φωτιά και ανακάτευα αρκετά δυνατά μέχρι που έγινε μια τέλεια λεία παχιά κρέμα.
    Άδειασα το μείγμα στο ταψάκι,με την ξύλινη κουτάλα το έστρωσα και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο Γκρίλ για 10 λεπτά και έγινε τέλειο.
    Δίχως να βάλω ζάχαρη απο επάνω έγινε μια τέλεια κρούστα...όσο απο γέυση Όνειρο!!!!
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 4-7-11  
    Εγινε φανταστικός όπως ο έτοιμος που αγοράζουμε! Απλά αντικατέστησα το σπορέλαιο με ελαιόλαδο.
    #
    Σχόλιο από elenipatsioura, 25-2-12  
    kalispera sas kai apo emena .tha eidela na sas rotisvw .mporw na kanw tin krousta kai me flogistro??????? kai mporw na balw miso ladi kai miso boutiro gia na exei to aroma tou boutirou??????
    #
    Σχόλιο από mikel2, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από anthe13, 27-10-12  
    Υπέροχο! Το εξαφανίσαμε ήδη! Εγώ προτίμησα να βάλω βουτυράκι και τη μισή ζάχαρη και βγήκε πολύ πολύ ωραίο! Την επόμενη φορά θα κάνω διπλάσια ποσότητα με λίγη βανίλια και καρύδια! Σ' ευχαριστούμε οικογενειακώς για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από methismeno_troufaki, 27-3-13  
    Πολύ ωραία συνταγή! Έβαλα ηλιέλαιο αντί για αραβοσιτέλαιο και βγήκε πολύ ωραίος! Αλλά θα δοκιμάσω και με αραβοσιτέλαιο την άλλη φορά για να δω τη διαφορά! Ευχαριστούμε akilina!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ζαχαροπλαστικη
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της ele23
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της markella
    συνταγες
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της piperitsa kafteri
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της sofia kombotades