Φωτογραφία της συνταγής Χαλβάς φούρνου με βούτυρο γάλακτος και σαντιγύ

Χαλβάς φούρνου με βούτυρο γάλακτος και σαντιγύ

Mirella_S
Mirella_S @cook_8452993
,Ελλαδα

Προκειται για ενα υπεροχο γλυκισμα που σε πολλους θυμιζει το γλυκο σαβαρεν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκο αυτο φτιαχνεται ΜΟΝΟ με βουτυρο γαλακτος. Το μυστικο του βρισκεται στην ενωση του σιροπιου με το γλυκισμα. Οταν δηλαδη θα περιχυσετε το γλυκο, το ψημενο παντεσπανι κυριολεκτικα θα αρχισει να επιπλεει σαν μια σχεδια μεσα στο σιροπι. ΜΗΝ κανετε το σφαλμα και θεωρησετε πως παραβαλατε σιροπι! Αδειαστε το ολο μεσα στο γλυκο κανοντας με ενα πηρουνι τρυπες στην επιφανεια του ωστε να το ρουφηξει και θα εκπλαγειτε οταν το γλυκο κρυωσει, πως το σιροπι εχει σχεδον ολο απορροφηθει! Εαν σταματησετε, οπως ανεφερα πριν, νομιζοντας πως το σιροπι ειναι πολυ, το γλυκο θα σας βγει στεγνο. Το καλοκαιρι μπορειτε αντι σαντιγυ να το σεβιρετε καλλυμενο με παγωτο καιμακι.

Χαλβάς φούρνου με βούτυρο γάλακτος και σαντιγύ

Προκειται για ενα υπεροχο γλυκισμα που σε πολλους θυμιζει το γλυκο σαβαρεν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκο αυτο φτιαχνεται ΜΟΝΟ με βουτυρο γαλακτος. Το μυστικο του βρισκεται στην ενωση του σιροπιου με το γλυκισμα. Οταν δηλαδη θα περιχυσετε το γλυκο, το ψημενο παντεσπανι κυριολεκτικα θα αρχισει να επιπλεει σαν μια σχεδια μεσα στο σιροπι. ΜΗΝ κανετε το σφαλμα και θεωρησετε πως παραβαλατε σιροπι! Αδειαστε το ολο μεσα στο γλυκο κανοντας με ενα πηρουνι τρυπες στην επιφανεια του ωστε να το ρουφηξει και θα εκπλαγειτε οταν το γλυκο κρυωσει, πως το σιροπι εχει σχεδον ολο απορροφηθει! Εαν σταματησετε, οπως ανεφερα πριν, νομιζοντας πως το σιροπι ειναι πολυ, το γλυκο θα σας βγει στεγνο. Το καλοκαιρι μπορειτε αντι σαντιγυ να το σεβιρετε καλλυμενο με παγωτο καιμακι.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Μοιράσου

Υλικά

12 ατομα
  1. 250 γρ. βουτυρο γαλακτος.
  2. 1/4 του κιλου ζαχαρη.
  3. 8 αυγα ολοκληρα
  4. 2 κουταλακια baking powder
  5. 5 βανιλιες
  6. 2 ποτηρακια του κρασιου λικερ ή κονιακ.
  7. 1/2 κιλο σιμιγδαλι ψιλο.
  8. Για το σιροπι
  9. 3/4 του κιλου ζαχαρη.
  10. 5 ποτηρια νερο
  11. Κανελλα σκονη (2 κουταλιες της σουπας).
  12. Για την επικαλυψη με σαντιγυ
  13. 2 κουτια γαλα ζαχαρουχο.
  14. 2 κουτια σαντιγυ morfat
  15. 4 βανιλιες.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκιναμε την εκτελεση φτιαχνοντας κατ' αρχην το σιροπι το οποιο αφου παρει μερικες βρασεις το αποσυρουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

  2. 2

    Φτιαχνουμε την σαντιγυ και την τοποθετουμε στο ψυγειο.

  3. 3

    Σε μιξερ χτυπαμε τα υλικα για το ιδιο το γλυκο γνωριζοντας παντα πως το βουτυρο γαλακτος το προσθετουμε σε θερμοκρασια δωματιου.

  4. 4

    Τελευταιο υλικο στο μιξερ προσθετουμε το σιμιγδαλι.

  5. 5

    Αδειαζουμε το μιγμα σε ταψι που ΔΕΝ χρειαζεται να ειναι βουτυρωμενο και ψηνουμε σε μετρια προθερμασμενο φουρνο (150-175 βαθμους).

  6. 6

    Το γλυκο αυτο ΔΕΝ φουσκωνει, αλλα ελεγχουμε την επιφανεια του φροντιζοντας να γινει στην αφη σαν παντεσπανι.

  7. 7

    Οταν το γλυκο παρει ενα ομορφο χρυσοκοκκινο χρωμα το ξεφουρνιζουμε και το περιχυνουμε με το κρυο σιροπι.

  8. 8

    Αφηνουμε να κρυωσει το γλυκο πριν το καλυψουμε με την σαντιγυ.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι
Cook Today
Mirella_S
Mirella_S @cook_8452993
στις
,Ελλαδα

Σχόλια (5)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Λέγοντας βούτυρο γάλακτος εννοείς αυτό το τύπου "κερκύρας" ή κάποιο άλλο?Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις πιο ακριβώς χρησιμοποιείς εσύ.

Παρόμοιες συνταγές