
Χαλβάς φούρνου με βούτυρο γάλακτος και σαντιγύ

Προκειται για ενα υπεροχο γλυκισμα που σε πολλους θυμιζει το γλυκο σαβαρεν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκο αυτο φτιαχνεται ΜΟΝΟ με βουτυρο γαλακτος. Το μυστικο του βρισκεται στην ενωση του σιροπιου με το γλυκισμα. Οταν δηλαδη θα περιχυσετε το γλυκο, το ψημενο παντεσπανι κυριολεκτικα θα αρχισει να επιπλεει σαν μια σχεδια μεσα στο σιροπι. ΜΗΝ κανετε το σφαλμα και θεωρησετε πως παραβαλατε σιροπι! Αδειαστε το ολο μεσα στο γλυκο κανοντας με ενα πηρουνι τρυπες στην επιφανεια του ωστε να το ρουφηξει και θα εκπλαγειτε οταν το γλυκο κρυωσει, πως το σιροπι εχει σχεδον ολο απορροφηθει! Εαν σταματησετε, οπως ανεφερα πριν, νομιζοντας πως το σιροπι ειναι πολυ, το γλυκο θα σας βγει στεγνο. Το καλοκαιρι μπορειτε αντι σαντιγυ να το σεβιρετε καλλυμενο με παγωτο καιμακι.
Χαλβάς φούρνου με βούτυρο γάλακτος και σαντιγύ
Προκειται για ενα υπεροχο γλυκισμα που σε πολλους θυμιζει το γλυκο σαβαρεν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκο αυτο φτιαχνεται ΜΟΝΟ με βουτυρο γαλακτος. Το μυστικο του βρισκεται στην ενωση του σιροπιου με το γλυκισμα. Οταν δηλαδη θα περιχυσετε το γλυκο, το ψημενο παντεσπανι κυριολεκτικα θα αρχισει να επιπλεει σαν μια σχεδια μεσα στο σιροπι. ΜΗΝ κανετε το σφαλμα και θεωρησετε πως παραβαλατε σιροπι! Αδειαστε το ολο μεσα στο γλυκο κανοντας με ενα πηρουνι τρυπες στην επιφανεια του ωστε να το ρουφηξει και θα εκπλαγειτε οταν το γλυκο κρυωσει, πως το σιροπι εχει σχεδον ολο απορροφηθει! Εαν σταματησετε, οπως ανεφερα πριν, νομιζοντας πως το σιροπι ειναι πολυ, το γλυκο θα σας βγει στεγνο. Το καλοκαιρι μπορειτε αντι σαντιγυ να το σεβιρετε καλλυμενο με παγωτο καιμακι.
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Παρόμοιες συνταγές
-
Χαλβάς της Ρήνας 2 Χαλβάς της Ρήνας 2
Μοσχοβολιστό και σιροπιαστό γλύκισμα με σιμιγδάλι, αμύγδαλα τριμμένα, κανέλα και φρέσκο βούτυρο. Λίγα μυστικά ακόμα Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος τον κόβω σε διαγώνιες φέτες και πασπαλίζω την κάθε φέτα με λίγο από το τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.Κι αν σας άρεσε αυτή η συνταγή μπορείτε να βρείτε κι άλλες απλές και νόστιμες συνταγές στο προσωπικό μου blog Dailycious.gr!foodie1973
-
Σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου (Μοναστηριακή) ♠️💜 Σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου (Μοναστηριακή) ♠️💜
Ακόμη ένα εξαιρετικό νηστίσιμο γλυκό από μοναστήριακες συνταγές, απ αυτές που κάνουν τη νηστεία μας απολαυστική!! Μια ιδιαίτερη γεύση, ένα ελαφρύ νηστίσιμο έδεσμα ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς #χαλβάς #νηστίσιμο #υγιεινό #γλυκό #πάσχα Έλενα..♠️ -
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη ✨ Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη ✨
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ταχίνι 💥 Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς λαδιού, το νοσταλγικό, αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, ενηλικιώνεται και γίνεται γλυκό περιωπής!! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην αγαπάει τη γεύση του σιμιγδαλιού που αφού ψηθεί και αλλάξει χρώμα, είναι έτοιμο να «αγκαλιάσει» το σιρόπι και όλο μαζί γίνεται μια κρέμα, γλυκιά!! Εγώ παρακάτω σας δίνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή χωρίς ζάχαρη και σας εύχομαι να το απολαύσετε 😉 #νηστίσιμο evagelia veneti -
Χαλβάς al forno Χαλβάς al forno
Συνήθως προτιμώ αυτή τη φουρνιστή εκδοχή του χαλβά που θυμίζει πολύ στη γεύση και καρυδόπιτα. Προέρχεται από μία συνταγή που σημείωσα πριν από αρκετά χρόνια σε ένα φιλικό σπίτι και που ήταν βασισμένη στις αναλογίες του παραδοσιακού χαλβά 1-2-3-4 (για κάθε 1 ποτήρι λάδι, 2 ποτήρια σιμιγδάλι, 3 ζάχαρη και 4 νερό), ωστόσο την προσάρμοσα στα δικά μου γούστα (με χοντρό και όχι ψιλό σιμιγδάλι, λιγότερο λιπαρός, όχι υπερβολικά γλυκός). Διαφέρει από το χαλβά της κατσαρόλας στο ότι δεν έχει λάδι, αλλά φυτικό βούτυρο και επιπλέον έχει και αυγά. @123abc -
Χαλβάς σιμιγδαλένιος 🌻 Χαλβάς σιμιγδαλένιος 🌻
Kλασσικο και αγαπημενο γλυκό ολων μας. Τον εφτιαχνε η γιαγια μου οταν ημουν μικρη και μοσχομυριζε το σπιτι μας. Η μυρωδια και η γευση του μου φερνει στο μυαλο παιδικες αγκαλιες,φιλια, τραπέζια με ολο το σόι.Νομιζω οτι ειναι ενα απ τα πιο αγαπημενα ελληνικα γλυκα και δικαιως #ΕΛΛΑΔΑ 🇬🇷 🌷Μαίρη Κωστόπουλου🌷 -
Χαλβάς σιμιγδαλένιος.... και με πορτοκάλι🍊🍊🍊 Χαλβάς σιμιγδαλένιος.... και με πορτοκάλι🍊🍊🍊
Ένα γλύκισμα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο...ειδικά με το απογευματινό ζεστό καφεδάκι...☕☕ 🦋Sophie M...🌺🌺 -
Κανέλος... ο χαλβάς!!! Κανέλος... ο χαλβάς!!!
Γενικά ο χαλβάς, ως γλυκό είναι από τα πιο υγιεινά και νόστιμα γλυκά, στην συνταγή αυτή ακολουθώ την βασική συνταγή του Ηπειρώτικου, με κανέλα στο σιρόπι και σουσάμι στο σέρβις. #Δίδυμος Spiros Georgadakis -
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γλάσο μαρμελάδας Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γλάσο μαρμελάδας
Ο κλασικός σπιτικός χαλβάς με γλάσο μαρμελάδας που αλλάζει γεύση και εμφάνιση!! Λίγα μυστικά ακόμα Με μαρμελάδα με έντονο χρώμα θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα!!Οπως κεράσι, βύσσινο ή φράουλα, αν έχει και κομματάκια φρούτων θα είναι αριστούργημα!!! Αν θέλετε μπρορείτε να προσθέσετε στον χαλβά αμύγδαλα ασπρισμένα ή σταφίδες ή κουκουνάρι. Το γλάσο επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε κέικ με φρούτα! vasiliki ver -
Σιμιγδαλένιος Χαλβάς χωρίς ζάχαρη! 🍯🍫 Σιμιγδαλένιος Χαλβάς χωρίς ζάχαρη! 🍯🍫
Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό χωρίς πολλές τύψεις! Το μέλι ως αντικατάσταση της ζάχαρης καθιστά το γλυκό λίγο πιο υγιεινό, να σημειώσω εδώ πως όταν το μέλι βράζει δυστυχώς χάνει τα θρεπτικά του συστατικά. Αν κάνετε τη συνταγή ως έχει θα βγει σχετικά άγλυκο (εγώ προσωπικά προτιμώ τα άγλυκα γλυκά 😅), αν το προτιμάτε πιο γλυκό χωρίς να ανεβάσετε τις θερμίδες μπορείτε να πρόσθετες 1 κ.σ. στέβια σε υγρή ή κρυσταλλική μορφή. #Ημερολόγιο2023 Ήλια 🦭 -
Σιμιγδαλένιος χαλβάς Σιμιγδαλένιος χαλβάς
Ότι ήμουνα στη σχολή είχαμε μάθημα πώς να κάνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο ή γενικώς χαλβάδες έδειξαν το σιμιγδαλένιος χαλβά και από τότε έχω μάθει απέξω στη συνταγή και ξετρελαίνει η μυρωδιά του όταν ακούστηκε στην τάξη πραγματικά ήταν απίστευτος αλλά και διαφορετικός από την δεύτερη ομάδα που είχε πολύ μεγάλη αστοχία και η πρώτη και καλύτερη που ήμουνα εγώ Χρύσα -
Χαλβάς με... φινέτσα Χαλβάς με... φινέτσα
Πάντα καλοδεχούμενος και πολυαγαπημένος, ο παραδοσιακός μας χαλβάς με σιμιγδάλι. Απ' όλους μας αποδεκτό αυτό το ταπεινό επιδόρπιο το γεμάτο αρώματα, χρώμα και ιδιαίτερη γεύση. Ένα γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου, ιδιαίτερα τον χειμώνα που σου αρέσει να τον απολαμβάνεις ζεστό και μυρωδάτο από την κατσαρόλα! Η συνταγή, πλούσια σε υλικά, είναι απλή στην παρασκευή της. Διάλεξα έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος, τα ατομικά φορμάκια και το γλυκό του κουταλιού σταφύλι. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε. Συνοδέψτε τον με ένα ζεστό ρακόμελο, θα απογειώσει την επίγευση του! #χρώμα Pomegranate -
Χαλβάς κανέλας Χαλβάς κανέλας
Μια συνταγή που χρησιμοποιώ από παλιά και δοκιμάζω νέα πράγματα πάνω στην συγκεκριμένη συνταγή. Σήμερα δοκίμασα την ζάχαρη άχνη (απλά δίνει μια παραπάνω γλύκα και μου αρέσει στην εμφάνιση.) και παγωτό με λίγο σιρόπι πραλίνας(που μου άρεσε πάρα πολύ και επιπλέον δρόσιζε). Επίσης μου αρέσει σκέτο ή με σταφίδες (τις προσθέτω με τη σιμιγδάλι και έτσι γίνονται αφράτες, μαλακές και μεγάλες). Αντώνης Σαρρής
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια (5)