Χαλβάς κουταλιού
Χαλβάς με αλεύρι από εκπομπή του Μαμαλάκη
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια ιδιαίτερη συνταγή που έχει άρωμα κανέλας
Υλικά
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια αλεύρι
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 κουτ.σούπας κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι και προσθέτουμε την κανέλα
-
2
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει χρώμα (όπως και στο σιμιγδαλένιο χαλβά)
-
3
Ύστερα προσθέτουμε το σιρόπι και γίνεται για σφιχτή ζύμη
-
4
Παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας το γεμίζουμε και με την παλάμη μας σχηματίζουμε το σχέδιο του κουταλιού και από τις δύο μεριές.
Σχόλια (49)