Χαλβάς με βερύκοκα
Εύκολο, διαφορετικό γλύκισμα πολύ καλοκαιρινό αφού είναι γλυκό ψυγείου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα, φτάνει να τα βρείτε αποξηραμένα. Στη "σάλτσα" που θα φτάξετε για να περιχύσετε το γλυκό μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ρούμι.
Υλικά
-
2/3 φλυτζανιού σταφίδες
-
4 κουταλιές σούπας ρούμι
-
4 ποτήρια γάλα αποβουτηρωμένο
-
1 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
-
μερικά βερύκοκα κομπόστα
-
σιρόπι κομπόστας
-
σταφίδες για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τις σταφίδες στο ρούμι να φουσκώσουν για 10 ώρες περίπου.
-
2
Ρίχνετε το γάλα σε κατσαρόλα (καλύτερα αντικολλητική) και το αφήνετε να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στην αρχή ανακατεύετε συνεχώς για να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε 15 λεπτά. Ξαναβάζετε το γάλα στη φωτιά να πάρει άλλη μια βράση και έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
-
3
Βγάζετε την κατσαρόλα απ'τη φωτια, προσθέτετε τα βερίκοκα κομμένα στα 4 ή στα 6, και τις φουσκωμένες στο ρούμι σταφίδες. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε μια φόρμα. Το αφήνετε σε δροσερό μέρος να κρυώσει και μετά το βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
-
4
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα και διακοσμείτε με μερικά βερίκοκα κομπόστα. Λιώστε τα βερίκοκα που περίσσεψαν ανακατέψτε τον πολτό τους με λίγο σιρόπι της κομπόστας και περιχύστε το γλυκό.
Σχόλια