Χαλβάς με καφέ και πορτοκάλι
Ο πιο αρωματικός και γευστικός χαλβάς που έφαγα ποτέ. Τέτοια αρώματα και τέτοια υφή που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φέτα πορτοκαλιού να βράσουν για 5 λεπτά.
-
2
Όταν βράσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καφέ. Αν δεν έχουμε εσπρέσο, διαλύουμε 1 κουταλάκι νεσκαφέ σε ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο σιρόπι.
-
3
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10 λεπτά, δε θέλουμε δυνατή φωτιά γιατί θα καεί το σιμιγδάλι και ο χαλβάς θα γίνει μαύρος.
-
4
Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι το ρίχνουμε στο σιρόπι. Δε ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι γιατί θα πετάγεται παντού, αλλά το σιμιγδάλι στο σιρόπι. Μην ανησυχήσετε αν το δείτε έτσι, θα το πιει όλο το σιρόπι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να το πιει όλο.
-
5
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε μια πλαστική φόρμα. Αν δεν έχουμε στρώνουμε μεμβάνη σε μια οποιαδήποτε φόρμα, ρίχνουμε τον χαλβά κι έτσι θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα.
-
6
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
-
7
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια.
Σχόλια