Χαλβάς με μυζήθρα
Είναι ένας διαφορετικός χαλβάς. Δεν έχει την κλασική υφή και γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό μενού και άλλα, σε τεύχος του 1998. Η συνταγή ανέφερε τα μισά συστατικά, αλλά εβγαινε πολύ λίγο κι έτσι τα διπλασίασα όλα.
Υλικά
-
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
230 γρ. βούτυρο
-
2 φλ. τσαγιού νερό
-
8 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
-
500 γρ. μυζήθρα ανάλατη
-
2 βανίλιες
-
Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμογδάλι με την μυζήθρα.
-
3
Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός.
-
4
Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-
6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
-
7
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.
Σχόλια (6)