Sol81
Sol81 @cook_8455186

Είναι ένας διαφορετικός χαλβάς. Δεν έχει την κλασική υφή και γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα στο περιοδικό μενού και άλλα, σε τεύχος του 1998. Η συνταγή ανέφερε τα μισά συστατικά, αλλά εβγαινε πολύ λίγο κι έτσι τα διπλασίασα όλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  2. 230 γρ. βούτυρο
  3. 2 φλ. τσαγιού νερό
  4. 8 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
  5. 500 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  6. 2 βανίλιες
  7. Κανέλα και ζάχαρη ή μέλι και καρύδια για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμογδάλι με την μυζήθρα.

  3. 3

    Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζαχαρόνερο στο μπολ με το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει χυλός.

  4. 4

    Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τις βανίλιες και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

  6. 6

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.

  7. 7

    Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι και καρύδια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

anniokm
anniokm @cook_8452360
Σελίνα μου πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγούλα σου!! μου άρεσε πολύ! Για πες μου σε παρακαλώ, εκτός από μυζήθρα (γιατί εδώ δε βρίσκω) τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω? μήπως τυρί κότατζ ή ρικότα? Σε ευχαριστώ!

Από

Sol81
Sol81 @cook_8455186
στις