Χαλβάς με ούζο, χουρμάδες και βερίκοκα
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρονος παρασκευης15 λεπταΧρονος μαγειρεματος35 λεπτα
Υλικά
-
1 φλιτζ. αμυγδαλοψυχα, ξεφλουδισμενη και χοντροκοπανισμενη
-
2-3 κομματια αστεροειδες (μπαχαρικο με γευση γλυκανισου)
-
1 φλιτζ. ψιλοκομμενα βερικοκα ξερα
-
2 1/2 φλιτζ. ζαχαρη
-
2 κουτ. γλ. κανελα
-
3 κουτ. σ. ουζο
-
2 φλιτζ. σιμιγδαλι χοντρο
-
1 φλιτζ. χουρμαδες ξεροι και ψιλοκομμενοι
-
1 φλιτζ. λαδι
-
χυμο απο 1 λεμονι και 1 κομματι απο τη φλουδα του
-
4 φλιτζ. νερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρδιζουμε το λαδι με το σιμιγδαλι σε μετρια φωτια ωσπου να παρει χρωμα.
-
2
Ανακατευετε σε μπολ τη ζαχαρη, το νερο, το χυμο λεμονιου, την κανελα, το ουζο και το αστεροειδες.
-
3
Ριχνετε το μιγμα αυτο στην κατσαρολα με το καβουρδισμενο σιμιγδαλι, μαζι με την αμυγδαλοψυχα, τους χουρμαδες και τα βερικοκα.
-
4
Ανακατευετε το μιγμα στην κατσαρολα συνεχεια με ξυλινη κουταλα ωσπου να πηξει ο χαλαβας και να ξεκολλαει απτα τοιχωματα της κατσαρολας.
-
5
Ριχνετε το ζεστο χαλβα σε φορμα και τον πατατε καλα με ενα κουταλι.
-
6
Τον αναποδογυριζετε σε πιατελα και τον σερβιρετε.
-
7
Πασπαλιζετε αν θελετε με κανελα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια