κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς με ούζο, χουρμάδες και βερίκοκα

Χαλβάς με ούζο, χουρμάδες και βερίκοκα

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρονος παρασκευης15 λεπταΧρονος μαγειρεματος35 λεπτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 ατομα
  1. 1 φλιτζ. αμυγδαλοψυχα, ξεφλουδισμενη και χοντροκοπανισμενη
  2. 2-3 κομματια αστεροειδες (μπαχαρικο με γευση γλυκανισου)
  3. 1 φλιτζ. ψιλοκομμενα βερικοκα ξερα
  4. 2 1/2 φλιτζ. ζαχαρη
  5. 2 κουτ. γλ. κανελα
  6. 3 κουτ. σ. ουζο
  7. 2 φλιτζ. σιμιγδαλι χοντρο
  8. 1 φλιτζ. χουρμαδες ξεροι και ψιλοκομμενοι
  9. 1 φλιτζ. λαδι
  10. χυμο απο 1 λεμονι και 1 κομματι απο τη φλουδα του
  11. 4 φλιτζ. νερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καβουρδιζουμε το λαδι με το σιμιγδαλι σε μετρια φωτια ωσπου να παρει χρωμα.

  2. 2

    Ανακατευετε σε μπολ τη ζαχαρη, το νερο, το χυμο λεμονιου, την κανελα, το ουζο και το αστεροειδες.

  3. 3

    Ριχνετε το μιγμα αυτο στην κατσαρολα με το καβουρδισμενο σιμιγδαλι, μαζι με την αμυγδαλοψυχα, τους χουρμαδες και τα βερικοκα.

  4. 4

    Ανακατευετε το μιγμα στην κατσαρολα συνεχεια με ξυλινη κουταλα ωσπου να πηξει ο χαλαβας και να ξεκολλαει απτα τοιχωματα της κατσαρολας.

  5. 5

    Ριχνετε το ζεστο χαλβα σε φορμα και τον πατατε καλα με ενα κουταλι.

  6. 6

    Τον αναποδογυριζετε σε πιατελα και τον σερβιρετε.

  7. 7

    Πασπαλιζετε αν θελετε με κανελα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα