Χαλβάς με σοκολάτα

Bαθμολογία: 4.75
       
 
8 ψήφοι
isabell, 09.08.12

Περιγραφή

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για χαλβά, πραγματικά δεν καταλαβαίνεις οτι είναι νηστίσιμος!
Χαλβάς με σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα στο γκριλ για 10λεπτά και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζω για 6 - 7 λεπτά μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι, αποσύρω από τη φωτιά και το κρατάω κατά μέρος.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι, για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να δω οτι το σιμιγδάλι παίρνει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και σκορπίζει το ωραίο άρωμα του.
  3. Ρίχνω τα φουντούκια και συνεχίζω το καβούρδισμα για 1 - 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  4. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιρόπι. Προσοχή! Επειδή το σιρόπι πιτσιλάει έντονα προσέχω πολύ όταν το ρίχνω ώστε να μην κάψω τα χέρια μου.
  5. Ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπώδες μείγμα.
  6. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τη βανίλια ανακατεύοντας. Αν δω οτι το μείγμα κοχλάζει και κάνει μεγάλες φουσκάλες χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και την κουβερτούρα. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να ενσωματωθεί στον χαλβά.
  8. Λαδώνω μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (εναλλακτικά την ειδική φόρμα για ζελέ ή χαλβά ή ατομικά φορμάκια για κρέμα καραμελέ ή σουφλέ) και αδειάζω εκεί τον χαλβά.
  9. Αφήνω κατά μέρος το χαλβά για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και τον ξεφορμάρω -καθώς ο χαλβάς είναι σχετικά λιπαρός ξεφορμάρεται αρκετά εύκολα-.
  10. Σερβίρω αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Κας Ντίνας Νικολάου κι είναι από τις αγαπημένες μου. Εγώ προσωπικά δεν βάζω ξύσμα πορτοκάλι και φουντούκια αλλά τον έχω δοκιμάσει κι έτσι και του πάνε πολύ. Και τον βάζω στο ψυγείο να σφίξει νομίζω γίνεται πιο νόστιμος όταν είναι παγωμένος. Επίσης τον έχω κάνει και με ψιλό σιμιγδάλι και πάλι πέτυχε.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από lenakon, 11-8-12  
    Τελεια συνταγη.Σευχαριστουμε.

    Η Νικολαου δινει παντα υπεροχες συνταγες,που πετυχαινουν και χωρις μυστικα.

    #
    Σχόλιο από isabell, 11-8-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Πράγματι η Ντίνα Νικολάου είναι εγγύηση!
    #
    Σχόλιο από katerinuli, 11-8-12  
    Μολις μπηκε στη φορμα!!!

    Οι αλλαγες που εκανα ειναι οτι εβαλα ελαιολαδο αντι για μαργαρινη (πιο υγιεινο γαρ), αντικατεστησα 100 γραμμαρια ζαχαρη με 100 γραμμαρια μελι για το αρωμα και φιλε αμυγδαλου αντι για φουντουκι γιατι δεν ειχα αυτη τη στιγμη αναλατο στο σπιτι.

    Το σχολιο μου?....μοσχομυρισε το σπιτι και απο το λιγακι που εγλυψαν ολοι απο την κατσαρολα ανυπομονουν εναγωνιως να κρυωσει για να το τσακισουν...εγω κρατηθηκα στο υψος μου τρομαρα μου...θα δοκιμασω οταν ερθει η ωρα, αλλα μου τρεχουν τα σαλια!!!!

    Χιλια ευχαριστω isabell για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 11-8-12  
    Να είσαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ και για τα πιρουνάκια και για τα καλά σου λόγια! Θα δεις είναι απίστευτα νόστιμος νομίζεις οτι τρως ένα σοκολατένιο γλυκό και όχι χαλβά! Και με λάδι νόστιμος είναι αλλά η μαργαρίνη νομίζω του πάει λίγο περισσότερο.. Ελπίζω να τον απολαύσετε!
    #
    Σχόλιο από katerinuli, 12-8-12  
    Ειναι οντως τελειος , η μητερα μου που μολις δοκιμασε δυσκολευτηκε να πειστει οτι ειναι νηστισιμος , χιχι!!!

    isabell μου , εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η χρηση μαργαρινης-σπορελαιου-ζωικου λιπους-ελαιολαδου στη ζαχαροπλαστικη ειναι καθαρα θεμα συνηθειας , εκτος φυσικα απο καποιες συνταγες που απλα δεν φτιαχνονται παρα μονο με ενα απο τα παραπανω λογω υφης ή ιδιαιτεροτητα στη γευση!!!

    και παλι ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 13-11-12  
    Πολυ καλη η συνταγη,αν και τη φοβηθηκα,γιαυτο και εβαλα κουβερτουρα μονο στο μισο μειγμα.Λαθος μου!!!!
    Επισεις εβαλα ελαιολαδο αντι για μαργαρινη.
    Την επομενη μερααπο το ψυγειο ,ηταν πολυ καλυτερη η γευση,και με παγωτο βανιλια απο διπλα ΚΟΛΑΣΗ.
    #
    Σχόλιο από isabell, 14-11-12  
    tasa σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, πράγματι παγωμένος αυτός ο χαλβάς είναι πιο νόστιμος, θα τον δοκιμάσω κι εγώ με παγωτό για να δω :)) :)) !!
    #
    Σχόλιο από TZOYTZOYKA, 17-11-12  
    απλά ξετρελαθήκαμε!!!!!!!!!!! έγινε φοβερός!!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 17-11-12  
    Τζουτζούκα ευχαριστώ για τα πιρουνάκια χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 16-3-13  
    Καλησπερα. Την εφτιαξα πριν λιγο και μας αρεσε πολυ! Βεβαια μονο κουβερτουρα και κανελα εβαλα μεσα στο μειγμα..οι ξηροι καρποι δεν αρεσουν στο φιλο μου κι ετσι του εκανα αυτη τη φορα το χατηρι. Την επομενη φορα θα την δοκιμασω ακριβως οπως μας τη δινεις. Σ'ευχαριστουμε πολυ! Φυσικα 5 πιρουνακια!!! Εχω βαλει και δυο φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από isabell, 16-3-13  
    v_vicky σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! και για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από anitaki, 21-4-13  
    καλημερα και απο μενα πολυ ωραια και ευκολη συνταγη μονο που δεν μου εχει πηξει τελειως ισως θελει παραπανω απο μερικες ωρες , παντως απο γευση σουπερρρρρρρρρρρρ !!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 26-4-13  
    anitaki κανονικά έπρεπε να σου πήξει πολύ γρήγορα δεν ξέρω γιατί το έπαθες δεν μου έχει συμβεί, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως έβαλες παραπάνω νερό κατα λάθος, σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια από γεύση όντως είναι σούπερ!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 5-7-13  
    Δεν εχω λόγια!Τέλειο μιλάμε!
    #
    Σχόλιο από isabell, 7-7-13  
    Σε ευχαριστώ tahitian για τα πιρουνάκια να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 25-10-13  
    Έχω κάνει μια παρόμοια συνταγή χαλβά με σοκολάτα. Εγώ όμως είχα κάνει το εξής. Όταν έγινε ο χαλβάς τον χώρισα σε 2 μέρη. Το ένα μέρος το άφησα λευκό και στο άλλο έριξα τη κουβερτούρα. Κι έβαζα μια στρώση σκέτο, μια σοκολάτα κλπ.. Ήταν πολύ εντυπωσιακό!
    #
    Σχόλιο από isabell, 28-10-13  
    pontikaki1985 ωραίο κι έτσι όπως το λες και ειδικά για καμια γιορτή!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 18-11-13  
    Υπέροχη συνταγή για ένα πραγματικά διαφορετικό χαλβά.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 11-12-13  
    mamoulitsa σε ευχαριστώ!!!!

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lenakon, 11-8-12  
    Τελεια συνταγη.Σευχαριστουμε.

    Η Νικολαου δινει παντα υπεροχες συνταγες,που πετυχαινουν και χωρις μυστικα.

    #
    Σχόλιο από isabell, 11-8-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! Πράγματι η Ντίνα Νικολάου είναι εγγύηση!
    #
    Σχόλιο από isabell, 11-8-12  
    Να είσαι καλά σ'ευχαριστώ πολύ και για τα πιρουνάκια και για τα καλά σου λόγια! Θα δεις είναι απίστευτα νόστιμος νομίζεις οτι τρως ένα σοκολατένιο γλυκό και όχι χαλβά! Και με λάδι νόστιμος είναι αλλά η μαργαρίνη νομίζω του πάει λίγο περισσότερο.. Ελπίζω να τον απολαύσετε!
    #
    Σχόλιο από katerinuli, 12-8-12  
    Ειναι οντως τελειος , η μητερα μου που μολις δοκιμασε δυσκολευτηκε να πειστει οτι ειναι νηστισιμος , χιχι!!!

    isabell μου , εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η χρηση μαργαρινης-σπορελαιου-ζωικου λιπους-ελαιολαδου στη ζαχαροπλαστικη ειναι καθαρα θεμα συνηθειας , εκτος φυσικα απο καποιες συνταγες που απλα δεν φτιαχνονται παρα μονο με ενα απο τα παραπανω λογω υφης ή ιδιαιτεροτητα στη γευση!!!

    και παλι ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 13-11-12  
    Πολυ καλη η συνταγη,αν και τη φοβηθηκα,γιαυτο και εβαλα κουβερτουρα μονο στο μισο μειγμα.Λαθος μου!!!!
    Επισεις εβαλα ελαιολαδο αντι για μαργαρινη.
    Την επομενη μερααπο το ψυγειο ,ηταν πολυ καλυτερη η γευση,και με παγωτο βανιλια απο διπλα ΚΟΛΑΣΗ.
    #
    Σχόλιο από isabell, 14-11-12  
    tasa σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, πράγματι παγωμένος αυτός ο χαλβάς είναι πιο νόστιμος, θα τον δοκιμάσω κι εγώ με παγωτό για να δω :)) :)) !!
    #
    Σχόλιο από TZOYTZOYKA, 17-11-12  
    απλά ξετρελαθήκαμε!!!!!!!!!!! έγινε φοβερός!!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 17-11-12  
    Τζουτζούκα ευχαριστώ για τα πιρουνάκια χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 16-3-13  
    Καλησπερα. Την εφτιαξα πριν λιγο και μας αρεσε πολυ! Βεβαια μονο κουβερτουρα και κανελα εβαλα μεσα στο μειγμα..οι ξηροι καρποι δεν αρεσουν στο φιλο μου κι ετσι του εκανα αυτη τη φορα το χατηρι. Την επομενη φορα θα την δοκιμασω ακριβως οπως μας τη δινεις. Σ'ευχαριστουμε πολυ! Φυσικα 5 πιρουνακια!!! Εχω βαλει και δυο φωτογραφιες.
    #
    Σχόλιο από isabell, 16-3-13  
    v_vicky σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια! και για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από anitaki, 21-4-13  
    καλημερα και απο μενα πολυ ωραια και ευκολη συνταγη μονο που δεν μου εχει πηξει τελειως ισως θελει παραπανω απο μερικες ωρες , παντως απο γευση σουπερρρρρρρρρρρρ !!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 26-4-13  
    anitaki κανονικά έπρεπε να σου πήξει πολύ γρήγορα δεν ξέρω γιατί το έπαθες δεν μου έχει συμβεί, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως έβαλες παραπάνω νερό κατα λάθος, σε ευχαριστώ για τα πηρουνάκια από γεύση όντως είναι σούπερ!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 5-7-13  
    Δεν εχω λόγια!Τέλειο μιλάμε!
    #
    Σχόλιο από isabell, 7-7-13  
    Σε ευχαριστώ tahitian για τα πιρουνάκια να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από isabell, 28-10-13  
    pontikaki1985 ωραίο κι έτσι όπως το λες και ειδικά για καμια γιορτή!
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 18-11-13  
    Υπέροχη συνταγή για ένα πραγματικά διαφορετικό χαλβά.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από isabell, 11-12-13  
    mamoulitsa σε ευχαριστώ!!!!

    0 Ερωτήσεις

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από katerinuli, 11-8-12  
    Μολις μπηκε στη φορμα!!!

    Οι αλλαγες που εκανα ειναι οτι εβαλα ελαιολαδο αντι για μαργαρινη (πιο υγιεινο γαρ), αντικατεστησα 100 γραμμαρια ζαχαρη με 100 γραμμαρια μελι για το αρωμα και φιλε αμυγδαλου αντι για φουντουκι γιατι δεν ειχα αυτη τη στιγμη αναλατο στο σπιτι.

    Το σχολιο μου?....μοσχομυρισε το σπιτι και απο το λιγακι που εγλυψαν ολοι απο την κατσαρολα ανυπομονουν εναγωνιως να κρυωσει για να το τσακισουν...εγω κρατηθηκα στο υψος μου τρομαρα μου...θα δοκιμασω οταν ερθει η ωρα, αλλα μου τρεχουν τα σαλια!!!!

    Χιλια ευχαριστω isabell για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 25-10-13  
    Έχω κάνει μια παρόμοια συνταγή χαλβά με σοκολάτα. Εγώ όμως είχα κάνει το εξής. Όταν έγινε ο χαλβάς τον χώρισα σε 2 μέρη. Το ένα μέρος το άφησα λευκό και στο άλλο έριξα τη κουβερτούρα. Κι έβαζα μια στρώση σκέτο, μια σοκολάτα κλπ.. Ήταν πολύ εντυπωσιακό!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά με σοκολάτα
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της anthe13
    νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina78
    Nηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m