martha2
martha2 @cook_8455711

Διαιτητικός, βραστός χαλβάς, με ζελέ και ινδοκάρυδο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει λίγη προσοχή ώστε να πετύχουμε τη ρευστότητα του ζελέ. Δεν πρέπει να πήξει, εγώ τον αφήνω μισή ώρα περίπου στο ψυγείο και είναι όπως πρέπει για να πετύχει το γλυκό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 μερίδες
  1. 1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
  2. 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  3. 1 νεροπότηρο σπορέλαιο
  4. 1 νεροπότηρο ινδοκάρυδο
  5. 8 νεροπότηρα νερό
  6. 1 πακέτο ζελέ φράουλα
  7. Έξτρα ινδοκάρυδο να πασπαλίσουμε το γλυκό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακετάκι και βάζω στο ψυγείο να πήξει. (Προσοχή γιατί δεν θέλω να πήξει τελείως).

  2. 2

    Σε κατσαρόλα βάζω το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και μεταφέρω στην εστία σε μέτρια φωτιά.

  3. 3

    Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο.

  4. 4

    Ανακατεύω συνέχεια περιμένοντας να πήξει το μίγμα (θα πάρει μερικά λεπτά, θέλει υπομονή)

  5. 5

    Μόλις πήξει το στρώνω σε πυρέξ ή ταψάκι και αφήνω λίγο να κρυώσει.

  6. 6

    Από πάνω ρίχνω το ζελέ, που έχει ρευστότητα σαν μια μαρμελάδα περίπου, και ισιώνω την επιφάνεια.

  7. 7

    Πασπαλίζω με αρκετό ινδοκάρυδο από πάνω και βάζω στο ψυγείο να πήξει τελείως το ζελέ και να κρυώσει το γλυκό μου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

maria sou
maria sou @cook_8456670
ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑΕΙΝΑΙ.... ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΖΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΒΑ?\n

Από

martha2
martha2 @cook_8455711
στις