Χαλβάς με ζελέ και ινδοκάρυδο
Διαιτητικός, βραστός χαλβάς, με ζελέ και ινδοκάρυδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει λίγη προσοχή ώστε να πετύχουμε τη ρευστότητα του ζελέ. Δεν πρέπει να πήξει, εγώ τον αφήνω μισή ώρα περίπου στο ψυγείο και είναι όπως πρέπει για να πετύχει το γλυκό.
Υλικά
-
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
-
3 νεροπότηρα ζάχαρη
-
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
-
1 νεροπότηρο ινδοκάρυδο
-
8 νεροπότηρα νερό
-
1 πακέτο ζελέ φράουλα
-
Έξτρα ινδοκάρυδο να πασπαλίσουμε το γλυκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακετάκι και βάζω στο ψυγείο να πήξει. (Προσοχή γιατί δεν θέλω να πήξει τελείως).
-
2
Σε κατσαρόλα βάζω το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και μεταφέρω στην εστία σε μέτρια φωτιά.
-
3
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο.
-
4
Ανακατεύω συνέχεια περιμένοντας να πήξει το μίγμα (θα πάρει μερικά λεπτά, θέλει υπομονή)
-
5
Μόλις πήξει το στρώνω σε πυρέξ ή ταψάκι και αφήνω λίγο να κρυώσει.
-
6
Από πάνω ρίχνω το ζελέ, που έχει ρευστότητα σαν μια μαρμελάδα περίπου, και ισιώνω την επιφάνεια.
-
7
Πασπαλίζω με αρκετό ινδοκάρυδο από πάνω και βάζω στο ψυγείο να πήξει τελείως το ζελέ και να κρυώσει το γλυκό μου.
Σχόλια (13)