Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Μυρωδάτος χαλβάς!
Υλικά
-
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
-
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
50 ml ηλιέλαιο
-
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
-
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
3/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι
-
2 ξυλάκια κανέλας
-
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
-
Χυμός και φλούδα από 1 πορτοκάλι
-
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε περιμετρικά τη φλούδα του πορτοκαλιού μ' ένα μαχαίρι.
-
2
Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη φλούδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μέλι και τη ζάχαρη για 10'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και στραγγίζουμε.
-
3
Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε τα λάδια να κάψουν και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
-
4
Ρίχνουμε το σιρόπι, το χυμό και τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν πρέπει να αρπάξει ο χαλβάς!
-
5
Όταν πιει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αμέσως, το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Σχόλια (5)