Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  2. 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  3. 50 ml ελαιόλαδο
  4. 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  5. 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  6. 3/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι
  7. 2 ξυλάκια κανέλας
  8. 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  9. Χυμός και φλούδα από 1 πορτοκάλι
  10. 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε περιμετρικά τη φλούδα του πορτοκαλιού μ' ένα μαχαίρι.

  2. 2

    Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη φλούδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μέλι και τη ζάχαρη για 10'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και στραγγίζουμε.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε τα λάδια να κάψουν και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε το σιρόπι, το χυμό και τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν πρέπει να αρπάξει ο χαλβάς!

  5. 5

    Όταν πιει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αμέσως, το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα