Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αυγά

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Stefanie, 21.04.09

Περιγραφή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 1 κιλό γάλα πλήρες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 3 μικρά αυγά
  • λίγη κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
  2. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, δηλαδή στο ½ της κουζίνας, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.
  4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το γάλα χλιαρό.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μίγμα των αυγών με το γάλα.
  7. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότουο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.
  8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  9. Το βάζουμε σε μια σιλικονούχα φόρμα και το σκεπάζουμε με σελοφάν. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
  10. Μετάτο ξεφορμάρουμε και προαιρετικά το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή που παρουσίασε ο Παρλιάρος.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 25-4-09  
    Πολύ καλή η συνταγή σου και θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω, μου αρέσει το σιμιγδάλι και ο συνδυασμός αυτός φαίνεται καλός. ¨Εχω μόνο μια απορία: όταν ρίχνεις το μίγμα γάλα-αυγό και το βαζεις σε αρκετά δυνατή φωτιά, δεν 'ψήνεται' το αυγό;Μπράβο σου πάντως, πρωτότυπη συνταγή. Θα σου βάλω τα πιρουνάκια αφού την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 25-4-09  
    Όχι δεν μου ψήνεται το αυγό απλά θέλει λίγο ανακάτεμα.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 25-4-09  
    Καλά κοπελιά.Μπράβο σου που ασχολείσαι με τη μαγειρική αλλά εξακολουθείς και κάνεις πράγματα που θεωρούνται ακόμη και στο internet τουλάχιστον άκομψα.Ο καθένας μπορεί να δει αυτή τη συνταγή στο http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&tag=12764&tag=12764#synt και μάλιστα βλέπεις ότι ακόμη και ο Παρλιάρος αναφέρει την πηγή του κι ας είναι ο πιό διάσημος ζαχαροπλάστης της Ελλάδας.Εγώ προσωπικά δεν ξανανοίγω συνταγή σου.όλο και από κάπου θα την έχεις κλέψει χωρίς να αναφέρεις από που.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-4-09  
    Την είδα ένα Σάββατο αυτήν την συνταγή την έκανε ο Παρλιάρος στην εκπομπή του,θέλει πολύ χαμηλή φωτιά και συνεχή ανακάτεμα,πρίν τον βάλουμε στην φόρμα τον σουρώνουμε πρώτα για τυχόν κομματάκια αυγού..
    #
    Σχόλιο από AnthiPap, 27-4-09  
    δεν είναι δίκαιο να βαθμολογούμε τις δικές μας(πόσο δικές μας!?) συνταγές.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    Η πηγή θα προστεθεί μέσα στη συνταγή. Το θέμα με τη βαθμολογία νομίζω έχει εξαντληθεί στο φόρουμ.
    #
    Σχόλιο από korallia, 29-4-09  
    to koukounari den mas eipes pote to vazoume

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 25-4-09  
    Πολύ καλή η συνταγή σου και θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω, μου αρέσει το σιμιγδάλι και ο συνδυασμός αυτός φαίνεται καλός. ¨Εχω μόνο μια απορία: όταν ρίχνεις το μίγμα γάλα-αυγό και το βαζεις σε αρκετά δυνατή φωτιά, δεν 'ψήνεται' το αυγό;Μπράβο σου πάντως, πρωτότυπη συνταγή. Θα σου βάλω τα πιρουνάκια αφού την δοκιμάσω.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 25-4-09  
    Όχι δεν μου ψήνεται το αυγό απλά θέλει λίγο ανακάτεμα.
    #
    Σχόλιο από Kapa, 25-4-09  
    Καλά κοπελιά.Μπράβο σου που ασχολείσαι με τη μαγειρική αλλά εξακολουθείς και κάνεις πράγματα που θεωρούνται ακόμη και στο internet τουλάχιστον άκομψα.Ο καθένας μπορεί να δει αυτή τη συνταγή στο http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=20531&tag=12764&tag=12764#synt και μάλιστα βλέπεις ότι ακόμη και ο Παρλιάρος αναφέρει την πηγή του κι ας είναι ο πιό διάσημος ζαχαροπλάστης της Ελλάδας.Εγώ προσωπικά δεν ξανανοίγω συνταγή σου.όλο και από κάπου θα την έχεις κλέψει χωρίς να αναφέρεις από που.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 26-4-09  
    Την είδα ένα Σάββατο αυτήν την συνταγή την έκανε ο Παρλιάρος στην εκπομπή του,θέλει πολύ χαμηλή φωτιά και συνεχή ανακάτεμα,πρίν τον βάλουμε στην φόρμα τον σουρώνουμε πρώτα για τυχόν κομματάκια αυγού..
    #
    Σχόλιο από AnthiPap, 27-4-09  
    δεν είναι δίκαιο να βαθμολογούμε τις δικές μας(πόσο δικές μας!?) συνταγές.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-09  
    Η πηγή θα προστεθεί μέσα στη συνταγή. Το θέμα με τη βαθμολογία νομίζω έχει εξαντληθεί στο φόρουμ.
    #
    Σχόλιο από korallia, 29-4-09  
    to koukounari den mas eipes pote to vazoume

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της aerikoyli