Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αυγά
Χαλβάς σιμιγδαλένιος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια συνταγή που παρουσίασε ο Παρλιάρος.
Υλικά
-
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
250 γρ. βούτυρο
-
40 γρ. κουκουνάρι
-
30 γρ. σταφίδες
-
1 κιλό γάλα πλήρες
-
500 γρ. ζάχαρη
-
3 μικρά αυγά
-
λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
-
2
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, δηλαδή στο ½ της κουζίνας, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.
-
3
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει.
-
4
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ' αυτά το γάλα χλιαρό.
-
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
6
Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μίγμα των αυγών με το γάλα.
-
7
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότουο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.
-
8
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
9
Το βάζουμε σε μια σιλικονούχα φόρμα και το σκεπάζουμε με σελοφάν. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα.
-
10
Μετάτο ξεφορμάρουμε και προαιρετικά το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)