Χαλβάς σιμιγδαλένιος με γλάσο μαρμελάδας
Ο κλασικός σπιτικός χαλβάς με γλάσο μαρμελάδας που αλλάζει γεύση και εμφάνιση!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Με μαρμελάδα με έντονο χρώμα θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα!!Οπως κεράσι, βύσσινο ή φράουλα, αν έχει και κομματάκια φρούτων θα είναι αριστούργημα!!! Αν θέλετε μπρορείτε να προσθέσετε στον χαλβά αμύγδαλα ασπρισμένα ή σταφίδες ή κουκουνάρι. Το γλάσο επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε κέικ με φρούτα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας τα υλικά 5 λεπτά.
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.
-
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι με προσοχή! να μην καούμε, πιτσιλάει και καίει πολύ!! Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και ξαναβάζουμε στη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ετοιμάζουμε το γλάσοΒάζουμε σε κατσαρολάκι μικρό τη μαρμελάδα και το κονιάκ ή το λικέρ, ανακατεύοντας να γίνει αραιό, ρευστό μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
-
4
Ρίχνουμε τον χαλβά σε φόρμα.
-
5
Ή σε ατομικά φορμάκια.
-
6
Αφήνουμε 15'-30 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
-
7
Σερβίρουμε με 2 κ.σ. γλάσο μαρμελάδας!
Σχόλια