Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Bαθμολογία: 4.8511
       
 
94 ψήφοι
lenale, 17.09.09

Περιγραφή

Αρωματικός και δροσερός χαλβάς για όλες τις ώρες.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γαρίφαλλα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
  2. Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
  3. Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
  5. Το βάζω στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

Ο χαλβάς της μαμάς μου Ο χαλβάς της μαμάς μου
4.75
       
       
(4)
Χιονισμένος χαλβάς Χιονισμένος χαλβάς
4.8723
       
       
(47)
Χαλβάς Φαρσάλων 3 Χαλβάς Φαρσάλων 3
4.3333
       
       
(3)
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2 Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2
5
       
       
(6)
Χαλβάς κουταλιού Χαλβάς κουταλιού
4.8485
       
       
(33)
Χαλβάς Με Μήλα Χαλβάς Με Μήλα
4.3333
       
       
(3)
Χαλβάς 2 Χαλβάς 2
4.8571
       
       
(70)

    152 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από liaki2003, 24-12-09  
    Πολύ ωραίος ο χαλβάς lenale!Έβαλα ένα ποτήρι λιγότερο νερό και λίγο σπιτικό λικέρ πορτοκαλιού και έγινε ακόμα πιο αρωματικός!Ωραία συνταγή πάντως, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 31-12-09  
    Εγω βαζω βουτυρο αντι για λαδι και στο τελος ριχνω και καβουρντισμενη αμυγδαλοψυχα στο μιγμα και γινεται μουρλια!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 3-1-10  
    liaki2003 χαίρομαι πολύ που σας άρεσε...Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!!
    frapedia δεν το έχω δοκιμάσει με βούτυρο. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις παραλλαγές του.
    #
    Σχόλιο από vpg, 30-1-10  
    Το πορτοκάλι πράγματι κάνει τη διαφορά!
    Πολύ ωραίος!
    #
    Σχόλιο από lenale, 31-1-10  
    vpg σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!! Όντως το πορτοκάλι κάνει τον χαλβά πιο αρωματικό και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 21-2-10  
    Ο ωραιότερος χαλβάς που εχω δοκιμασει!
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-2-10  
    Angelina247 χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω!!!Σ' ευχαριστώ για την βαθμολογία σου!!!
    #
    Σχόλιο από iNSaNiTY, 23-2-10  
    Πολυ νοστιμος χαλβας!Αν εξαιρεσουμε οτι εγω αντι για ζαχαρη εβαλα φρουκτοζη(κι επρεπε να βαλω λιγοτερη γιατι η φρουκτοζη ειναι πιο γλυκια) κατα τ'αλλα εγινε καταπληκτικος!
    #
    Σχόλιο από suzi, 24-2-10  
    απλα τελειοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!και λαδι εβαλα μισο μισο εβαλα μαρμελαδα κερασι
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-2-10  
    iNSaNiTY και suzi σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!!!!suzi δεν κατάλαβα που έβαλες την μαρμελάδα...
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 17-3-10  
    Τον φτιαχνει η κουνιαδα μου αυτον τον χαλβα και ειναι παρα πολυ ωραιος.Εκεινη βαζει μεσα σταφιδες και κουκουναρι.μπραβο lenale για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 17-3-10  
    θα τον φτιάξω σήμερα και θα επανέλθω με τα πιρουνάκια. Θα λιγοστέψω μόνο τη ζάχαρη και θα προσθέσω και εγώ λικέρ πορτοκάλι σπιτικό.
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-3-10  
    Soulitsa ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!Με σταφίδες και κουκουνάρι δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά μου έδωσες ιδέα για την επόμενη φορά.
    Mikaella μην λιγοστέψεις πολύ την ζάχαρη κ σου βγεί άγλυκο...περιμένω εντυπώσεις...Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 18-3-10  
    Έβαλα 2 ποτήρια ζάχαρη, όντως βγήκε λίγο άγλυκο αλλά το προτιμώ έτσι.
    Απο άρωμα άλλο πράγμα!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-3-10  
    Mikaella το φοβόμουν ότι θα σου βγει λίγο άγλυκο αλλά αφού το προτιμάς έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Χαίρομαι πάντως που σας άρεσε και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από RODO, 25-3-10  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από kiakimou, 31-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ lenale! Έφτιαξα δύο φόρμες, μία θα την αφήσω στο σπίτι μου και την άλλη αύριο θα τη δωρίσω στο σπίτι που θα με φιλοξενήσει για Πάσχα! Έβαλα λίγο μέλι αντί μισού ποτηριού ζάχαρης και λίγα αμύγδαλα! Καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από lenale, 31-3-10  
    Rodo και kiakimou είναι χαρά μου που σας άρεσε...Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!Καλή Ανάσταση!!!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 12-4-10  
    Όντως αρωματικός, όντως δροσερός
    #
    Σχόλιο από suzi, 12-4-10  
    σηγνωνη που δεν σου απαντησα νωριτερα απλα μπηκα να το ξαναφτιαξω και τωρα το ειδα,επρεπε να γινω πιο σαφης.Ειχα μαρμελαδα απο κερασι το εβαλα σε σουρωτιρη να φυγει το ζουμι και τα κομματακια κερασι τα εριξα μεσα πριν το βαλω στη φορμα,επειδη στα παιδια μου δεν αρεσουν οι ξειρη καρποι,μας αρεσε πολυ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    126 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lenale, 3-1-10  
    liaki2003 χαίρομαι πολύ που σας άρεσε...Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!!
    frapedia δεν το έχω δοκιμάσει με βούτυρο. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις παραλλαγές του.
    #
    Σχόλιο από vpg, 30-1-10  
    Το πορτοκάλι πράγματι κάνει τη διαφορά!
    Πολύ ωραίος!
    #
    Σχόλιο από lenale, 31-1-10  
    vpg σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου!!! Όντως το πορτοκάλι κάνει τον χαλβά πιο αρωματικό και του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση!!!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 21-2-10  
    Ο ωραιότερος χαλβάς που εχω δοκιμασει!
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-2-10  
    Angelina247 χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω!!!Σ' ευχαριστώ για την βαθμολογία σου!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-2-10  
    iNSaNiTY και suzi σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!!!!suzi δεν κατάλαβα που έβαλες την μαρμελάδα...
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 17-3-10  
    θα τον φτιάξω σήμερα και θα επανέλθω με τα πιρουνάκια. Θα λιγοστέψω μόνο τη ζάχαρη και θα προσθέσω και εγώ λικέρ πορτοκάλι σπιτικό.
    #
    Σχόλιο από lenale, 17-3-10  
    Soulitsa ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!Με σταφίδες και κουκουνάρι δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά μου έδωσες ιδέα για την επόμενη φορά.
    Mikaella μην λιγοστέψεις πολύ την ζάχαρη κ σου βγεί άγλυκο...περιμένω εντυπώσεις...Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από MIKAELLA, 18-3-10  
    Έβαλα 2 ποτήρια ζάχαρη, όντως βγήκε λίγο άγλυκο αλλά το προτιμώ έτσι.
    Απο άρωμα άλλο πράγμα!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-3-10  
    Mikaella το φοβόμουν ότι θα σου βγει λίγο άγλυκο αλλά αφού το προτιμάς έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα. Χαίρομαι πάντως που σας άρεσε και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια...
    #
    Σχόλιο από RODO, 25-3-10  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από lenale, 31-3-10  
    Rodo και kiakimou είναι χαρά μου που σας άρεσε...Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!Καλή Ανάσταση!!!
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 12-4-10  
    Όντως αρωματικός, όντως δροσερός
    #
    Σχόλιο από suzi, 12-4-10  
    σηγνωνη που δεν σου απαντησα νωριτερα απλα μπηκα να το ξαναφτιαξω και τωρα το ειδα,επρεπε να γινω πιο σαφης.Ειχα μαρμελαδα απο κερασι το εβαλα σε σουρωτιρη να φυγει το ζουμι και τα κομματακια κερασι τα εριξα μεσα πριν το βαλω στη φορμα,επειδη στα παιδια μου δεν αρεσουν οι ξειρη καρποι,μας αρεσε πολυ.
    #
    Σχόλιο από lenale, 12-4-10  
    cmoustaka σ' ευχαριστώ που εμπιστεύτηκες τη συνταγή μου!!!
    suzi ευχαριστώ για την απάντηση σου..ωραία αυτή η παραλλαγή!!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 21-4-10  
    Ωραία συνταγή για αρωματικό και δροσερό χαλβά.Βάζω δύο ποτήρια ζάχαρη και κάποιες φορές αντικαθιστώ τον χυμό πορτοκαλιού με νερό.Γρήγορα,απλό και απολαυστικότατο γλυκάκι!!!!!!!Μπράβο Νατάσα!
    #
    Σχόλιο από garigalo, 22-4-10  
    #
    Σχόλιο από lenale, 23-4-10  
    cookstella και garigalo σας ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 23-8-10  
    σουπερρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ
    #
    Σχόλιο από lenale, 24-8-10  
    Ευχαριστώ πολύ noyfaro!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από casperaki, 12-2-11  
    Dystyxos δεν μου βγηκε καθολου καλο και το πεταξα....δεν ξερω το εκανα λαθος.Εβαλα τις αναλογιες που γραφει η συνταγη....Οταν το εβγαλα απο το ψυγειο ηταν τοσο νερουλο που δεν κοβοταν μονο με κουταλι τρωγοταν
    Και ητνα στο ψυγειο ολο το βραδυ.Ισως ηθελε λιγοτερο σιροπι?αν μπορειες να μου απαντησεις~
    #
    Σχόλιο από lenale, 12-2-11  
    TSOFAGR σ' ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!!!

    casperaki λυπάμαι πολύ που δεν σου πέτυχε. Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανες λάθος. Οι αναλογίες είναι αυτές που δίνω. Μήπως δεν το έβρασες αρκετά όταν έβαλες το σιρόπι για να πήξει όσο πρέπει?
    #
    Σχόλιο από casperaki, 12-2-11  
    ennoeis οτι αφου ριχνουμε το σιροπι στο σιμιγδαλι το εχουμε ακομα πανω στο ματι??
    Εγω εκλεισα το ματι και εριξα το σιροπι και κοχλαζε απο την ζεστη.το ανακατεψα περιπου 3 λεπτα.μετα το εβαλα σε φορμα.
    Εσενα ο χαλβας αυτος ΚΟΒΕΤΕ?ειναι δηλαδη στερεος εντελως?μηπως επειδη δεν το αφησα στο ματι και το εκλεισα?
    #
    Σχόλιο από casperaki, 12-2-11  
    να σου πω επισης οτι οταν εβαλα το σιροπι λιγο λιγο εκεινο το επινε.και ενω πρωτα γινοταν νερουλο μετα καπως επηζε.Ποσο πρεπει να πηξει δεν καταλαβαινω....οταν το αδειαζεις σε φορμα το χυνεις μεσα η χρειαζεσαι και μια σπατουλα"?σε ρωταω να καταλαβω ποσο πηζει.
    #
    Σχόλιο από lenale, 12-2-11  
    casperaki όπως γράφω στη συνταγή, στο βήμα 3, ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και τον ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Σίγουρα αυτό έφταιξε αφού το έβγαλες από την φωτιά και δεν μπόρεσε να πήξει όπως έπρεπε. Όταν ρίχνω τον χαλβά στην φόρμα δεν είναι νερουλός αλλά αρκετά συμπαγής όπως τον κανονικό χαλβά. Επίσης κόβεται, γίνεται στερεός. Ελπίζω να τον πετύχεις την επόμενη φορά, αν τον ξαναδοκιμάσεις!!!
    #
    Σχόλιο από varmich, 18-4-11  
    Μόλις τον έφτιαξα και μύρισε το σπίτι! όμως εμένα δε βγήκε τόσο λευκός... θα έλεγα ότι έμεινε στο χρώμα του σιμιγδαλιού... γιατί;;;;;;;;;;;;; ελπίζω από γεύση να είναι καλύτερος
    #
    Σχόλιο από dsn, 16-2-12  
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΣΠΡΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΔΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ?? :-)
    #
    Σχόλιο από georges, 24-3-12  
    Έκανα ακριβώς τη συνταγή, αλλά πικρίζει.
    Τι ένανα λάθος?
    ΑΝΝΑ
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-3-12  
    Ίσως έφταιγαν τα πορτοκάλια σου ή το ξύσμα. Το λευκό κάτω από το ξύσμα πικρίζει, οπότε πρέπει να προσεχουμε μην το παρα-ξύσουμε!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 1-8-12  
    Τα υγρα τα τραβαει ολα τα σιμιγδαλι?
    #
    Σχόλιο από kazanasas, 10-1-13  
    ginete anti sporelaio na valoume elaiolado????
    #
    Σχόλιο από malestrom, 19-3-13  
    Να ρωτήσω κάτι?Γίνεται στις συνταγές να γράφουμε την ποσότητα σε πραγματικά μεγέθη?Δηλαδή σε ml,gr και όχι σε ποτήρια,φλυτζάνια και κούπες?Δηλαδή η παραπάνω συνταγή είναι:480 gr σιμιγδάλι,240 ml σπορέλαιο,600 γρ ζάχαρη και 1240 ml νερό? Αυτό με βάση τον μετατροπέα του site γιατί δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες ποτήρι.Πόσο μεγάλο ποτήρι.Θα ήταν πολύ πιο εύκολο και χωρίς κίνδυνο να μην πετύχει.Ευχαριστώ και ανυπομονώ να το φτιάξω!

    14 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από liaki2003, 24-12-09  
    Πολύ ωραίος ο χαλβάς lenale!Έβαλα ένα ποτήρι λιγότερο νερό και λίγο σπιτικό λικέρ πορτοκαλιού και έγινε ακόμα πιο αρωματικός!Ωραία συνταγή πάντως, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από frapedia, 31-12-09  
    Εγω βαζω βουτυρο αντι για λαδι και στο τελος ριχνω και καβουρντισμενη αμυγδαλοψυχα στο μιγμα και γινεται μουρλια!!!!
    #
    Σχόλιο από iNSaNiTY, 23-2-10  
    Πολυ νοστιμος χαλβας!Αν εξαιρεσουμε οτι εγω αντι για ζαχαρη εβαλα φρουκτοζη(κι επρεπε να βαλω λιγοτερη γιατι η φρουκτοζη ειναι πιο γλυκια) κατα τ'αλλα εγινε καταπληκτικος!
    #
    Σχόλιο από suzi, 24-2-10  
    απλα τελειοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!και λαδι εβαλα μισο μισο εβαλα μαρμελαδα κερασι
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 17-3-10  
    Τον φτιαχνει η κουνιαδα μου αυτον τον χαλβα και ειναι παρα πολυ ωραιος.Εκεινη βαζει μεσα σταφιδες και κουκουναρι.μπραβο lenale για την συνταγη.
    #
    Σχόλιο από kiakimou, 31-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ lenale! Έφτιαξα δύο φόρμες, μία θα την αφήσω στο σπίτι μου και την άλλη αύριο θα τη δωρίσω στο σπίτι που θα με φιλοξενήσει για Πάσχα! Έβαλα λίγο μέλι αντί μισού ποτηριού ζάχαρης και λίγα αμύγδαλα! Καλό Πάσχα!
    #
    Σχόλιο από adamantia, 13-2-11  
    Εξαιρετικος! Εβαλα δυομισι κουπες ζαχαρη, μισο-μισο σπορελαιο και βιταμ και καβουρντισμενα αμυγδαλα.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 17-2-11  
    Αντι για 2 πορτοκαλια, εβαλα 4 λεμονια. Πολύ ωραίος.
    #
    Σχόλιο από jes_gk, 7-3-11  
    Πολλά μπράβο!

    Εκανα τη συνταγή 2 φορές μέσα στο σαββατοκύριακο! Μείωσα κατά 1/2 κούπα την ζάχαρη και πρόσθεσα 1 χούφτα ξανθές σταφίδες και μια χούφτα φιλέ αμύγδαλα.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 8-3-11  
    Καθότι δεν είχαμε χοντρό σιμιγδάλι, αλλά ψιλό, έβαλα 1 φλιτζάνι παραπάνω, πρόσθεσα αμύγδαλα και περγαμόντο γλυκό και έγινε όνειρο! Το πορτοκάλι κάνει μεγάλη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από woochoogirl, 1-5-11  
    Ton dokimasa kai einai fantastikos. Eidika mesa sth nhsteia itan tromero glyko.
    Simera apofasisa na antikatasthsw to portokali me lemoni. Bgike poly ksinoyli gia ta goysta moy. To portokali einai glyko kai arwmatiko.
    Mpravo pantws, tromeri syntagh
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 1-2-12  
    Υπέροχος! Έβαλα και κανέλα σε σκόνη στο σιμιγδάλι, γιατί μου αρέσει να γίνεται σκούρος ο χαλβάς. (Ε..., μπορεί και να το τσιγάρισα, λίγο περισσότερο...)
    Ακόμα, έριξα στο σιρόπι που έβραζε μια χούφτα σταφίδες.
    Τον απολαύσαμε! Μπράβο σου, για τη συνταγούλα!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 17-3-12  
    Κάνω την ίδια συνταγή,μόνο που χρησιμοποιώ ξύσμα λεμονιού,εξαιρετικός!Α,και μερικές φορές αμύγδαλα..
    #
    Σχόλιο από poppy44, 5-10-12  

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της vasoulatsiou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της poppy44