Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
Αρωματικός και δροσερός χαλβάς για όλες τις ώρες.
Υλικά
-
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
-
1 ποτήρι σπορέλαιο
-
Για το σιρόπι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
5 ποτήρια νερό
-
1 ξύλο κανέλας
-
2 γαρίφαλλα
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
-
2
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά.
-
3
Ρίχνω με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
-
4
Το βάζω σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνω να κρυώσει.
-
5
Το βάζω στο ψυγείο.
Σχόλια (166)
Καλές γιορτές!!!