Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδα
Κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή,όταν ρίχνουμε το σιρόπι γιατί πετάγεται το και καίει πολύ!Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
2
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.
-
3
Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
-
4
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
-
5
Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
-
6
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
-
7
Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σχόλια (2)