Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
@papaki@
@papaki@ @cook_8451240

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  2. 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
  3. 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  4. 0.5 ποτήρι μέλι
  5. 4 ποτήρια νερό
  6. Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).

  2. 2

    Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

  3. 3

    Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.

  4. 4

    Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.

  5. 5

    Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (16)

katerina78
katerina78 @Doukat1978
Εγώ έβαλα σπορέλαιο,άσπρη ζάχαρη,καρύδια και λίγες σταφίδες και μέσα στο σιρόπι γαρύφαλο και κανελόξυλα,πολύ καλή συνταγή και με καλές αναλογίες!!!!

Από

@papaki@
@papaki@ @cook_8451240
στις