Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Bαθμολογία: 5
       
 
12 ψήφοι
@papaki@, 29.03.10

Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
  • Μισό ποτήρι μέλι
  • 4 ποτήρια νερό
  • Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
  2. Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.
  4. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
  5. Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.!

Σχετικές συνταγές

Ο χαλβάς της μαμάς μου Ο χαλβάς της μαμάς μου
4.75
       
       
(4)
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2 Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 2
5
       
       
(6)
Χαλβάς με τέλειες αναλογίες Χαλβάς με τέλειες αναλογίες
4.9104
       
       
(134)
Χαλβάς Χαλβάς
4.4444
       
       
(9)
Χαλβάς 2 Χαλβάς 2
4.8571
       
       
(70)
Χαλβάς με μυζήθρα Χαλβάς με μυζήθρα
4.5
       
       
(2)

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από katerina78, 4-3-12  
    Εγώ έβαλα σπορέλαιο,άσπρη ζάχαρη,καρύδια και λίγες σταφίδες και μέσα στο σιρόπι γαρύφαλο και κανελόξυλα,πολύ καλή συνταγή και με καλές αναλογίες!!!!
    #
    Σχόλιο από silence30, 28-11-12  
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 10-12-12  
    Ο...ΧΑΛΒΆς (με λευκή ζάχαρη)τον έφτιαχνε η γιαγιά η μαμά μου ακόμα κ οι άντρες της οικογένειας. σήμερα τον φτιάχνουν κ οι κόρες μου !!!στο χωριό μου τον προσέφεραν σε γάμους, γεννητούρια κ σε χειμωνιάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις!!!μμ με μπόλικο καρυδάκι κ κανέλα !!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-2-13  
    Πολύ ωραίος και νόστιμος
    #
    Σχόλιο από pepita27, 5-4-13  
    Με αρχική βάση αυτή τη πολλή καλή συνταγή, έφτιαξα και εγώ αυτό το νόστιμο γλυκάκι με μικρές αλλαγές.
    Χρησιμοποίησα σπορέλαιο, πρόσθεσα 2 ποτήρια λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς την προσθήκη μελιού (μάλιστα την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο λιγότερη ζάχαρη εφόσον μου φάνηκε ήδη αρκετά γλυκός ο χαλβάς).Το σιρόπι ευωδίαζε από το ξύλο κανέλας αγκαλιάζοντας θεσπέσια τα χοντροκομμένα καρύδια.
    Θα πειραματιστώ και με προσθήκη κουκουναριού, αν και τούτη τη φορά δείλιασα πιστεύοντας ότι δεν συνδιάζεται καλά με το καρύδι.
    Ωστόσο, αν κάποιος το έχει προσπαθήσει και με τα δύο, ίσως να με παροτρύνει στην επόμενη απόπειρά μου.
    Πάντως η αρχική συνταγή αποτελεί το θεμέλιο για την εύρεση των τέλειων αναλογιών σιμιγδαλένιου χαλβά. Σ'ευχαριστώ πολύ, @papaki@!!
    #
    Σχόλιο από evoula nir, 6-4-13  
    ευκολος , γρηγορος , νοστιμος , συγχαρητηρια ...
    #
    Σχόλιο από @papaki@, 8-4-13  
    Χαιρομαι που σας αρεσε οσο αρεσε και σε εμενα!
    #
    Σχόλιο από sissy corf, 17-4-13  
    Πολύ καλή συνταγή!!!τέλειος ο χαλβας!!!!
    #
    Σχόλιο από katerinakala, 15-11-13  
    signomi kiolas pou rotao alla otan lete potiri?nerou? gia to simigdali prepi na perimeno na zestathi to ladi?pirazi andi na rikso to siropi sti simigdali na kano to antitheto?
    #
    Σχόλιο από christinoula, 26-2-14  
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ..............
    Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ!!!!!! ΛΑΣΠΗ Κ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από fofoko, 6-3-14  
    Τέλειος ο χαλβας οποτε τον κανω γινεται ανάρπαστος!!!
    #
    Σχόλιο από dimatha, 18-3-14  
    H κλασική πολίτικη συνταγή του χαλβά, με τις τέλειες αναλογίες. Μόνο που στην παραδοσιακή συνταγή, βάζουν κουκουνάρι κι όχι καρύδια ή αμύγδαλα.
    Στο νερό με τη ζάχαρη, όταν βράζουν, προσθέτω δύο φέτες λεμόνι κι ένα ξυλάκι κανέλλα για άρωμα
    #
    Σχόλιο από leokon, 23-3-14  
    απλη και ευκολη στην πραξη συνταγη , η ζαχαρη μπορει να κατεβει και στα 2 ποτηρια. ειναι αρκετα γλυκο !!!
    #
    Σχόλιο από ANATOULA, 23-3-14  
    ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΙΚΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΌ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΞΑΝΘΙΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΑΠΟΓΙΩΝΕΤΑΙ!
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντιν@, 8-4-14  
    Αψογη!!!!!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από katerina78, 4-3-12  
    Εγώ έβαλα σπορέλαιο,άσπρη ζάχαρη,καρύδια και λίγες σταφίδες και μέσα στο σιρόπι γαρύφαλο και κανελόξυλα,πολύ καλή συνταγή και με καλές αναλογίες!!!!
    #
    Σχόλιο από silence30, 28-11-12  
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 10-12-12  
    Ο...ΧΑΛΒΆς (με λευκή ζάχαρη)τον έφτιαχνε η γιαγιά η μαμά μου ακόμα κ οι άντρες της οικογένειας. σήμερα τον φτιάχνουν κ οι κόρες μου !!!στο χωριό μου τον προσέφεραν σε γάμους, γεννητούρια κ σε χειμωνιάτικες οικογενειακές συγκεντρώσεις!!!μμ με μπόλικο καρυδάκι κ κανέλα !!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 8-2-13  
    Πολύ ωραίος και νόστιμος
    #
    Σχόλιο από pepita27, 5-4-13  
    Με αρχική βάση αυτή τη πολλή καλή συνταγή, έφτιαξα και εγώ αυτό το νόστιμο γλυκάκι με μικρές αλλαγές.
    Χρησιμοποίησα σπορέλαιο, πρόσθεσα 2 ποτήρια λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς την προσθήκη μελιού (μάλιστα την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο λιγότερη ζάχαρη εφόσον μου φάνηκε ήδη αρκετά γλυκός ο χαλβάς).Το σιρόπι ευωδίαζε από το ξύλο κανέλας αγκαλιάζοντας θεσπέσια τα χοντροκομμένα καρύδια.
    Θα πειραματιστώ και με προσθήκη κουκουναριού, αν και τούτη τη φορά δείλιασα πιστεύοντας ότι δεν συνδιάζεται καλά με το καρύδι.
    Ωστόσο, αν κάποιος το έχει προσπαθήσει και με τα δύο, ίσως να με παροτρύνει στην επόμενη απόπειρά μου.
    Πάντως η αρχική συνταγή αποτελεί το θεμέλιο για την εύρεση των τέλειων αναλογιών σιμιγδαλένιου χαλβά. Σ'ευχαριστώ πολύ, @papaki@!!
    #
    Σχόλιο από evoula nir, 6-4-13  
    ευκολος , γρηγορος , νοστιμος , συγχαρητηρια ...
    #
    Σχόλιο από sissy corf, 17-4-13  
    Πολύ καλή συνταγή!!!τέλειος ο χαλβας!!!!
    #
    Σχόλιο από christinoula, 26-2-14  
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ..............
    Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ!!!!!! ΛΑΣΠΗ Κ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από fofoko, 6-3-14  
    Τέλειος ο χαλβας οποτε τον κανω γινεται ανάρπαστος!!!
    #
    Σχόλιο από dimatha, 18-3-14  
    H κλασική πολίτικη συνταγή του χαλβά, με τις τέλειες αναλογίες. Μόνο που στην παραδοσιακή συνταγή, βάζουν κουκουνάρι κι όχι καρύδια ή αμύγδαλα.
    Στο νερό με τη ζάχαρη, όταν βράζουν, προσθέτω δύο φέτες λεμόνι κι ένα ξυλάκι κανέλλα για άρωμα
    #
    Σχόλιο από leokon, 23-3-14  
    απλη και ευκολη στην πραξη συνταγη , η ζαχαρη μπορει να κατεβει και στα 2 ποτηρια. ειναι αρκετα γλυκο !!!
    #
    Σχόλιο από ANATOULA, 23-3-14  
    ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΙΚΡΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΌ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΞΑΝΘΙΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΑΠΟΓΙΩΝΕΤΑΙ!
    #
    Σχόλιο από Κωνσταντιν@, 8-4-14  
    Αψογη!!!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από @papaki@, 8-4-13  
    Χαιρομαι που σας αρεσε οσο αρεσε και σε εμενα!
    #
    Σχόλιο από katerinakala, 15-11-13  
    signomi kiolas pou rotao alla otan lete potiri?nerou? gia to simigdali prepi na perimeno na zestathi to ladi?pirazi andi na rikso to siropi sti simigdali na kano to antitheto?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    KEIK
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Εύκολα γλυκά
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της ioannakara