Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγη κανέλα.!
Υλικά
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
-
2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
-
0.5 ποτήρι μέλι
-
4 ποτήρια νερό
-
Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).
-
2
Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Ανακατεύουμαι καλά μέχρι να σφίξει.
-
4
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.
-
5
Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.
Σχόλια (16)