κύρια φωτογραφία συνταγής Χαλβάς τρίχρωμος
MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
Zoopigi

Ένα πανεύκολο γλυκό και πολύ ωραίο στην παρουσίαση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 8 ποτήρια νερό
  2. 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  3. 1 ποτήρι ζάχαρη
  4. βανίλια
  5. ανθόνερο
  6. 1/2 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  7. 1 κουταλιά κακάο ή σοκολάτα
  8. 1/2 φλυντζανάκι τριαντάφυλλο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την βανίλια και το ανθόνερο και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Προσθέτετε τα αμύγδαλα.

  3. 3

    Χωρίζετε τον χαλβά σε τρία μέρη

  4. 4

    Στο πρώτο μέρος βάζετε το κόκκινο χρώμα, στο άλλο βάζετε το κακάο και το τρίτο μέρος το αφήνετε όπως είναι.

  5. 5

    Πέρνετε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, βάζετε το κόκκινο μέρος, μετά τον κανονικό χαλβά, και μετά το μίγμα με το κακάο.

  6. 6

    Τον αφήνετε στο ψυγείο και όταν παγώσει το ξεφορμάρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Μου φαίνεται τέλειο σαν ιδέα και ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Βέβαια πάντα μου κάθεται κάπως βαρύ όλο αυτό το λάδι και μου κάνει εντύπωση που η δική σου συνταγή δεν έχει καθόλου!! Την έχεις φτιάξει; Θέλω να την κάνω για αύριο...να την ετοιμάσω από το βράδυ ή καλύτερα το πρωί; Αλήθεια δε θέλει καθόλου λάδι; Και αν κατάλαβα καλά δεν ψήνουμε το χαλβά να πάρει χρώμα ε; Και κάτι τελευταίο, εκεί που αφήνουμε να βράσει ο χαλβάς με το νερό κλπ πότε ξέρουμε ότι είναι έτοιμος; Περιμένουμε να το απορροφήσει; \r\nΣυγγνώμη αν σε κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις, αλλά θέλω να το φτιάξω και αν κάνω κάτι λάθος μπορεί να αδικήσω τη συνταγή σου...\r\nΕυχαριστώ!

Από

MIKAELLA
MIKAELLA @cook_8450226
στις
Zoopigi