Χαλβάς τρίχρωμος
Ένα πανεύκολο γλυκό και πολύ ωραίο στην παρουσίαση!
Υλικά
-
8 ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια σιμιγδάλι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
βανίλια
-
ανθόνερο
-
1/2 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
-
1 κουταλιά κακάο ή σοκολάτα
-
1/2 φλυντζανάκι τριαντάφυλλο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, την βανίλια και το ανθόνερο και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι.
-
2
Προσθέτετε τα αμύγδαλα.
-
3
Χωρίζετε τον χαλβά σε τρία μέρη
-
4
Στο πρώτο μέρος βάζετε το κόκκινο χρώμα, στο άλλο βάζετε το κακάο και το τρίτο μέρος το αφήνετε όπως είναι.
-
5
Πέρνετε μια φόρμα με τρύπα στη μέση, βάζετε το κόκκινο μέρος, μετά τον κανονικό χαλβά, και μετά το μίγμα με το κακάο.
-
6
Τον αφήνετε στο ψυγείο και όταν παγώσει το ξεφορμάρετε.
Σχόλια (15)